«Το δέλεαρ για να αποδεχθώ την υποψηφιότητα ήταν ότι δεν είχαμε ποτέ υποψήφιο στη ΝΔ από το δήμο Νέστου»

0
307

Την πεποίθηση της ότι θα τα καταφέρει και στον ανταγωνιστικό χώρο της πολιτικής μετά την… διάκρισης της στον ανταγωνιστικό χώρο του πανεπιστημίου εξέφρασε στην πρώτη της συνέντευξη μετά την εκλογή της ως βουλευτής Καβάλας η Αγγελική Δεληκάρη. Μίλησε για το κατόρθωμα να είναι η πρώτη βουλευτής από το Νέστο αλλά και τα συναισθήματα της όταν συνειδητοποίησε ότι μέσα σε λίγο διάστημα από πανεπιστημιακός θα βρεθεί στα έδρανα του κοινοβουλίου.

«Είμαι στην Χρυσούπολη και βλέπω τους συμπολίτες μου, τους ανθρώπους που με γνώριζαν από μικρή και με ακολούθησαν σε όλη την πορεία μου, ήμασταν μαζί όλα αυτά τα χρόνια, οι φίλοι του των γονιών μου, του παππού μου και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Αυτό μας καθορίζει σε όλη την πορεία της ζωής μας και αυτό που λέω πάντα ξέρετε τώρα όσο μεγαλώνουμε αναπολούμε και επιστρέφουμε στα παιδικά μας χρόνια και στους ανθρώπους που μας γνώριζαν από μικρούς και είναι πολύ βασικό ξέρετε να διατηρούν την αγάπη και την εκτίμηση τους στο πρόσωπό μας. Και αυτό με συγκινεί πραγματικά και για αυτό αισθάνομαι τόσο μεγάλη οικειότητα με τους κατοίκους ολόκληρου του δήμου Νέστου αλλά και με τους Καβαλιώτες και τους Θασίτες που με γνώριζαν. Βρίσκω τους παλιούς συγγενείς που δεν τους γνώριζα, μου παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι η μητέρα μου ήταν από μικρή στο σπίτι τους, έμενε στη Θάσο στις Μαριές και είναι πολύ συγκινητικά όλα αυτά για μένα».

«Αυτή η 4η θέση μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία δική μου, επιτυχία των ανθρώπων που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα αλλά η εκλογή μου ήταν επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας, η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Καβάλας, αυτό νομίζω ήταν το καθοριστικό. Εγώ δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη για να σας πω την αλήθεια, η χαρά η συγκίνηση, η ευγνωμοσύνη είναι πολύ δυνατά συναισθήματα αυτή την στιγμή και αυτό που λέω στους ανθρώπους με τους οποίους συναντιέμαι τώρα στους γνωστούς μου είναι ότι μακάρι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Αυτό είναι τώρα το μεγάλο στοίχημα, το δέλεαρ για να αποδεχθώ την υποψηφιότητα, το ότι δεν είχαμε ποτέ υποψήφιο στη ΝΔ από το δήμο Νέστου και για αυτό το λόγο το αποφάσισα σε σύντομο χρονικό διάστημα -είχα στη διάθεσή μου μερικές ώρες για να αποδεχτώ την πρόταση- και το τόλμησα και ελπίζω ότι από δω και πέρα θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για ολόκληρο το νομό Καβάλας».

«Η πολιτική είναι ανταγωνιστική αλλά προέρχομαι και εγώ από έναν σκληρό εργασιακά χώρο, είναι το πανεπιστήμιο, είναι και ανταγωνιστικό και κατάφερα και να διακριθώ. Οι πανεπιστημιακοί πραγματικά ζούμε μία διαφορετική πραγματικότητα γιατί πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά την αξία μας και το συγγραφικό μας έργο και με το ερευνητικό μας έργο και με την διδασκαλία, είναι ένα πολύπλευρο καθήκον αυτό που επιτελούμε. Είναι λειτούργημα, το λέω για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους ανθρώπους που δουλεύουν από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι το πανεπιστήμιο, γιατί είναι λειτούργημα, πρέπει να έχουμε επαφή με τα παιδιά και να τα κερδίζουμε, τώρα μπαίνω σε ένα διαφορετικό χώρο που ελπίζω να τον γνωρίσω γρήγορα και να προσαρμοστώ όπως έχουμε μάθει να προσαρμοζόμαστε. Πάντα στη ζωή μου ήμουν ευέλικτη και μπορώ πιστεύω να τα καταφέρω και εκεί».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ