«Νικητές ο Μητσοτάκης και οι Σπαρτιάτες, ηττημένοι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανδρουλάκης»

0
373

Για όλους και για όλα μίλησε σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη του στον Alpha Radio ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής μετά τον εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ αλλά και όλα τα παράδοξα που ζήσαμε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, από την συντριβή της αριστεράς μέχρι την εμφάνιση διαφόρων ακροδεξιών κομμάτων στην Βουλή.

«Σήμερα είναι ημέρα ευθύνης για όποιον έχει μυαλό, η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν ότι όποιος καβαλήσει το καλάμι ή δείξει έστω και ίχνος έπαρσης είναι σίγουρο ότι θα πάει σπίτι του. Δε το λέει μόνο το πιστεύει και θα γίνει, ερχόμαστε για το καλό της Ελλάδος και σε αυτό την αγκαλιά του ο Μητσοτάκης θα την απευθύνει σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και βουλευτές και χώρους πολιτικούς. Στα 30 χρόνια πορείας μου εγώ δεν έδειξα τέτοια εικόνα».

Για τους Σπαρτιάτες είπε πως «Οι δημοσιογράφοι τους κάνατε το μεγαλύτερο δώρο με τη διαφήμιση που τους κάνατε, από τη στιγμή που ασχολιόντουσαν όλοι με τους Σπαρτιάτες ήταν βέβαιο ότι θα μπουν στη Βουλή. Όχι φέρνουμε νόμο για τον Κασιδιάρη, όχι οι Σπαρτιάτες, όχι αυτό και εκείνο, τους έγινε η καλύτερη διαφήμιση. Ποιος περίμενε να πάρει 4,7%; Αλλά η διαφήμιση έφερε αυτό το αποτέλεσμα, δεν έπρεπε να ασχοληθεί κανένας με τον Κασιδιάρη, εάν δεν ασχολιόταν κανείς άντε και να έμπαινε στη Βουλή όπως η Κωνσταντοπούλου με 3,1- 3.2%.

Για το εγώ κάνω για 100 βουλευτές της κ. Κωνσταντοπούλου «Ο Θεός να την έχει καλά, γερή να είναι. Είναι λέει η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος, ξέχασε ότι προηγήθηκε η Γεννηματά, ακόμη και εκεί δείχνει το μέτρο».

Για την εμφάνιση της Νίκης πρόσθεσε «Εκεί είναι άλλο πράγμα, εκεί ξέρετε είναι όλοι οι φανατικοί θρησκευόμενοι, ο πατριάρχης είναι έξαλλος μαζί τους. Αλλά εντάξει, ο λαός αποφασίζει, τι να πω. Η 8μελής παρουσία κομμάτων στη Βουλή είναι πρωτόγνωρη, εγώ δεν την συνάντησα ποτέ από το ’90 και μετά που είμαι στην πολιτική, ποτέ δεν είχαμε 8 κόμματα στη Βουλή».

Για τα πανηγύρια του πρώτου γύρου στο ΠΑΣΟΚ και η αισιοδοξία που δεν ευοδώθηκε «Το ΠΑΣΟΚ έχασε 80.000 ψήφους μεταξύ του Μαΐου 2023 και του Ιουνίου, χθες, αυτό τα λέει όλα.  Τώρα όταν το ΠΑΣΟΚ δε μπόρεσε να τσιμπήσει, γιατί τι λέγανε στις πρώτες ότι τον Ιούνιο θα είναι δεύτερο κόμμα. Κυρίαρχος σε αυτό το χώρο, έστω και με συντριβή, γιατί συντριβή υπέστη ο Τσίπρας, αλλά τη μεγαλύτερη ήττα την υπέστη το ΠΑΣΟΚ. Ο κυρίαρχος παράγων πολιτικός αυτού του χώρου -γιατί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία μη κρυβόμαστε- παραμείνει ο Τσίπρας. Συνετρίβη ο Τσίπρας που από το 31 πήγε στο 18 αλλά συντριβή υπέστη και το ΠΑΣΟΚ γιατί πέρα από αυτό πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 6 μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ πήγε από 11.5 στο 11.9 αλλά με 80.000 ψήφους λιγότερες και αντίστοιχα δείτε το ποσοστό πόσες ψήφους έχασε στην Καβάλα.

Για τους νικητές και τους ηττημένους «Δύο είναι οι νικητές και δυο οι ηττημένοι αυτών των εκλογών, νικητής είναι ο Μητσοτάκης, όχι η Νέα Δημοκρατία αλλά ο Μητσοτάκης, και οι Σπαρτιάτες και ηττημένοι είναι ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης με μεγαλύτερο ηττημένο τον Ανδρουλάκη».

Για το ότι δεν κυκλοφορεί το όνομα του Ν. Παναγιωτόπουλου στα σενάρια του νέου υπουργικού σχήματος «Καλύτερα που δε το είδατε πουθενά για να το δείτε κατευθείαν στην κυβέρνηση! Θα πω κάτι δημόσια και φωναχτά γιατί το πιστεύω, θα είναι κρίμα αν δεν είναι στο υπουργικό ο Νίκος γιατί και σοβαρός υπουργός υπήρξε και πρέπει να είσαι πολύ μικρόψυχος, πάρα πολύ μικρόψυχος να μη θες να υπάρχει υπουργός από τον τόπο σου, όποιος και αν είναι αυτός, όποια σχέση και αν έχετε. Εάν υπάρχει υπουργός από τον τόπο σου είναι καλό. Το να μην είναι στο σχήμα βάση των ψήφων είχε γίνει και με εμένα, και γω είχα πάρει 25.000 ψήφους το 2007 και δε με έβαλε στην κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία σε ποιο υπουργείο ήταν, όλα τα υπουργεία είναι ισότιμα. Το ζήτημα είναι άλλο, ο Νίκος στο έργο του ήταν σοβαρός, έδειξε έργο, άρα δικαιούται να είναι υπουργός, όχι γιατί ήταν στο Άμυνας ή γιατί πήρε 25.000 ψήφους, ο ίδιος άξιζε για να είναι. Από τη Δράμα μέχρι τον Έβρο δεν υπάρχει άλλος που μπορεί να γίνει, όχι γιατί δεν αξίζουν αλλά δεν έχουν την πορεία του Νίκου».

Για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Κ. Μητσοτάκης «Ο Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει και είναι έτοιμος, το θέμα είναι τι φοβάται ότι μπορεί να του τύχει. Εγώ νομίζω ότι είναι η οικονομία, που δεν είναι ευοίωνη η κατάσταση και δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αφορούν και την Αμερική και την Ευρώπη και τα ελληνοτουρκικά, χωρίς να μπω σε εξειδίκευση.

Τέλος για το δικό του πολιτικό μέλλον κατέληξε «Το δικό μου ρόλο από δω και πέρα μαζί με μένα θα τον μάθετε και εσείς, ένας έκανε το λάθος και είπε ο Καλαντζής τελείωσε, μη το κάνετε αυτό. Έγινε χαμός στη Καβάλα και όλοι θέλουν να κατεβώ για δήμαρχος, όχι δεν. Αν ήμουν υποψήφιος δήμαρχος θα ήμουν και δήμαρχος αλλά δεν γίνεται, υπάρχουν άλλοι άξιοι ας το κάνουν. Εγώ έχω άλλο ρόλο, πρέπει να είμαι στην Αθήνα για να βοηθήσω την Καβάλα γιατί δυστυχώς όποιος και να βγει δήμαρχος αν δεν έχει βοήθεια από την Αθήνα, γιατί δεν έχουν το κύρος και την εμβέλεια. Να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στην κ. Δεληκάρη, είναι πολύ σοβαρή κυρία και ενώ το ψηφοδέλτιο έκλεινε με τον κ. Ζησίμου τελικά έγινε κάτι και μπήκε η κ. Δεληκάρη και μπορώ να πω ευθέως που τη γνώρισα ένα άτομο αξιοπρεπέστατο με παιδεία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ