«Εκείνο που έχουν ανάγκη άμεσα οι Καβαλιώτες να βελτιωθεί είναι η καθημερινότητά τους»

0
398

Τις δικές του προτεραιότητες με βάση την εμπειρία του στα κοινά της Καβάλας έθεσε μιλώντας στον Alpha Radio ο Άγγελος Προβίσταλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Ο Τόπος της ζωής μας» του Μάκη Παπαδοπούλου. Περιέγραψε την κατάσταση στην πόλη, ιδιαίτερα μετά τα πολλά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και ανέλυσε πως ο δήμος θα πρέπει να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και την ασφάλεια του.

«Εγώ ήμουνα 35 χρόνια στο δήμο Καβάλας στέλεχος, υπηρέτησα το δήμο Καβάλας από διάφορες θέσεις ευθύνης, είμαι βαθιά γνώστης της λειτουργίας του δήμου Καβάλας, των προβλημάτων του δήμου Καβάλας αλλά και των δυνατοτήτων του. Συμμετέχω τώρα γιατί θέλω να βοηθήσω αφενός μεν το συνδυασμό και τον Μάκη Παπαδόπουλο ο οποίος έχει όραμα, έχει και θέληση και έχει και ανοιχτά αυτιά ώστε να βάλουμε στην Καβάλα μας σε μία διαφορετική πορεία, σε μια πορεία που κατά κύριο λόγο θα έχει λυμένα τα προβλήματα καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Τα μεγάλα οράματα είναι καλά, αλλάζουνε τη μορφή Καβάλας αλλά είναι και μακροχρόνια. Εκείνο που έχουν ανάγκη άμεσα οι Καβαλιώτες και αυτό το έζησα τόσα χρόνια μέσα από την πορεία μου στο δήμο Καβάλας είναι η καθημερινότητά τους».

«Βλέπετε οι περισσότεροι δρόμοι είναι σκαμμένοι και παραμένουν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι γίνονται κάποια δίκτυα. Τα δίκτυα αυτά που γίνονται από τους διάφορους οργανισμούς ακόμη και από την ΔΕΥΑΚ και τον δήμο, δεν επιβλέπονται με αποτέλεσμα οι εργολάβοι οι οποίοι τα φτιάχνουν αυτά τα έργα να κάνουν ότι θέλουν, να αφήνουν χαντάκια μπροστά από μαγαζιά, μπροστά από σπίτια, να μη παίρνουν τα μπάζα και γενικά να γίνεται μια κόλαση η καθημερινότητα των Καβαλιωτών. Ο δήμος Καβάλας οφείλει οποιοδήποτε έργο γίνεται, είτε είναι εργολάβος του αερίου, του ΟΤΕ κτλ. επειδή αυτοί όλοι για να κάνουν αυτά τα έργα και να φτιάξουν τους δρόμους παίρνουν άδεια από το δήμο Καβάλας να υπάρχει ένας επιβλέπων και όχι να λειτουργούν λες και οι δρόμοι είναι δικοί τους. Ακόμη και σε αυτούς, τους κακομαθημένους οι οποίοι παίρνουνε τις άδειες από την κεντρική κυβέρνηση και ειδοποιούν μετά, ο δήμος οφείλει να έχει από πίσω έναν εργοδηγό ο οποίος θα παρακολουθεί την κατάσταση και να πέφτουν πρόστιμα.

«Δεν μπορεί να ανοίγει ένας εργολάβος να ανοίγει ένα χαντάκι 2,5 km και να περιμένει να το ανοίξει όλο γιατί έτσι τον βολεύει, έτσι θα βγάλει περισσότερα χρήματα και μετά να κάθεται το χαντάκι αυτό μέχρι από την αρχή μέχρι το τέλος και οι ανθρωποι να περιμένουνε στο χαντάκι μπροστά στην πόρτα τους 2-3 μήνες. Αν δεν συμμορφώνονται υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα μέχρι και διακοπή εργασιών. Αυτά σε ένα δήμο ο οποιος θέλει και μπορεί να στέκεται δίπλα στους συμπολίτες αυτά τα υλοποιει διότι είναι μέσα στο πλαίσιο των νομικών τους υποχρεώσεων και επομένως δε θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε αυτούς τους δρόμους. Τώρα ξέρετε θα πρέπει εμείς ως νέα δημοτική αρχή να κάνουμε ένα πρόγραμμα «γειτονιά» και να καταγράψουμε σε κάθε γειτονιά τι έχει γίνει και τι δεν έχει γίνει, τι προβλήματα υπάρχουν και τι δεν υπάρχουν και να αρχίσουμε πρώτα από όλα την ασφαλτόστρωση. Όλοι οι δρόμοι στην Καβάλα είναι σαν βομβαρδισμένοι, σαν την Ζαπορίζια».

«Δεύτερον η καθαριότητα, αυτή τη στιγμή άμα δείτε παντού το χορτάρι υπερβαίνει το μπόι ενός μικρού παιδιού. Θα πρέπει έγκαιρα ο δήμος να φροντίζει να έχει αυτό το έκτακτο προσωπικό, θα έχει αποψιλώσει και θα έχει καθαρίσει όλες τις γειτονιές της Καβάλας, δίνοντας προτεραιότητα στις γειτονιές οι οποίες βρίσκονται στις παρυφές της πόλης διότι εδώ και έρχεται και ένα θέμα πυρασφάλειας, οι συμπολίτες μας αυτή τη στιγμή, στον Προφήτη Ηλία, την Χωράφα, τον Άγιο Λουκά, βρίσκονται δίπλα στο περιαστικό δάσος. Νιώθουνε ότι κινδυνεύουν κάθε καλοκαίρι διότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα καθαρισμού των χόρτων, καθαρισμού σε βάθος 100 150 μέτρων  του περιαστικού δάσους. Οι πυροσβεστικοί κρουνοί να έχουν ελεγχθεί όλοι και να υπάρχουν παντού πυροσβεστικές φωλιές με μάνικες μέσα και να είναι σε πλήρη λειτουργία με ευθύνη της ΔΕΥΑΚ έτσι ώστε να υπάρχει μία ασφάλεια στους δημότες μας. Οι κάδοι είναι κατεστραμμένοι ή δεν πλένονται ποτέ, αν ποτέ ανοίξτε τον κάδο να ρίξετε τα σκουπίδια πρέπει να φοράτε και αντιασφυξιογόνα μάσκα, αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ