Τα πάντα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

0
417

Όλα έτοιμα είναι για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς υποστηρίζει στον Alpha Radio ο Απόστολος Μουμτσάκης αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας. Ο ίδιος μίλησε για τις παρεμβάσεις που έγιναν όλο το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις των σχολείων ώστε να είναι απολύτως λειτουργικά αλλά και στην μικρή ταλαιπωρία που υφίστανται οι μαθητες και οι δάσκαλοι του 11ου Δημοτικού όπου γίνονται οι εργασίες ανάπλασης εκ βάθρων της πλατείας στην οποία προαυλίζονταν τα παιδιά.

«Ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος Παιδείας να σας πω ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα σχολεία το καλοκαίρι ήταν κλειστά, έγιναν εργασίας αποκατάστασης των προβλημάτων που υπήρχαν εκεί. Να πούμε ότι σε 25 σχολεία, έγιναν παρεμβάσεις, σε άλλα αλλάξαμε τα παράθυρα, σε άλλα έγιναν παρεμβάσεις στις σκεπές και αλλού γίνανε χρωματισμοί, έγιναν στα περισσότερα σχολεία αλλαγές των λαμπτήρων με led για να έχουμε εξοικονόμηση της ενέργειας. Αυτό το χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε τρεις αυλές δημοτικών σχολείων, στο 16ο, στο 17ο και στο 8ο όπου θα γίνουν παρεμβάσεις στις αυλές, θα επιστρωθούν με ένα υλικό έτσι ώστε όταν πέφτουν τα παιδιά να μη χτυπούν, θα γίνουν δηλαδή πιο ασφαλείς συγκεκριμένες αυτές που είχανε προβλήματα. Δεν είναι μεγάλος ο χρόνος που απαιτείται για την επίστρωση με αυτά τα υλικά, περίπου σε δύο με τρεις μέρες οι αυλές θα είναι έτοιμες».

«Σε κάποιες αυλές που δε θα προλάβουμε -γιατί το κονδύλιο μας ήρθε τώρα- θα το κάνουμε Σάββατο και Κυριακή που το σχολείο θα είναι κλειστό ώστε τη Δευτέρα τα παιδιά να το βρούνε έτοιμο. Από κει και πέρα έγινε έλεγχος σε όλους τους πυροσβεστήρες, έγινε ένας έλεγχος στα ασανσέρ γιατί και κάποια σχολεία έχουν ασανσέρ, όλοι οι καυστήρες λειτουργούν στην εντέλεια, έχουν γεμίσει με πετρέλαιο οι δεξαμενές των καυστήρων, είμαστε προετοιμασμένοι από τώρα και για αυτό και σε κάποια σχολεία άρχισαν να τοποθετούνται ράμπες για ΑΜΕΑ, έχει έρθει ένα κονδύλιο από το υπουργείο έτσι ώστε να μπορέσουμε να το μοιραστούμε και να διευκολύνουμε την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα σχολεία μας. Βλέπετε ότι έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές όσον αφορά τα κτίρια, αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν και δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε όσο λειτουργούσαν τα σχολεία μας».

«Από την άλλη μεριά για να λειτουργήσει σωστά ένα σχολείο χρειάζεται και το έμψυχο υλικό, αφήνω στην άκρη τους δασκάλους γιατί αυτό είναι δουλειά του Υπουργείου Παιδείας αλλά και εκεί μιλώντας με συναδέλφους γνωρίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους δασκάλους, έχουν πάει όλοι οι συνάδελφοι στα σχολεία, πολύ λίγα είναι τα προβλήματα με το προσωπικό, με τους δασκάλους. Παράλληλα έχουμε και τις καθαρίστριες των σχολείων οι οποίες εδώ και τρεις μέρες βρίσκονται στους σχολικούς χώρους και τους ετοιμάζουν για το άνοιγμα, είμαστε έτοιμοι και εκεί. Και σε όσα δημοτικά σχολεία χρειάζεται να υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι και αυτοί από την Δευτέρα που αρχίζουν τα μαθήματα θα είναι στη θέση τους».

«Έχουμε ένα πρόβλημα με το 11ο σχολείο, εκεί γίνονται τα έργα στην αυλή του σχολείου, η ανάπλαση της πλατείας Ποταμουδίων. Το 11ο Δημοτικό Σχολείο ποτέ δεν είχε δικιά του αυλή, αν εξαιρέσουμε το νηπιαγωγείο από πίσω που έχει μία μικρή αυλή αλλά μόνο για το νηπιαγωγείο. Χρησιμοποιούσε λοιπόν τον χώρο αυτόν, τώρα γίνονται εργασίες, γίνεται η ανάπλαση της πλατείας και θα έχουμε ένα πάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα αλλά για να τελειώσουν οι εργασίες χρειαζόμαστε 4-5 μήνες. Σε αυτό το διάστημα όμως θα πρέπει τα παιδιά να προαυλίζονται. Ήδη έχουν γίνει δύο συναντήσεις με τον σύλλογο διδασκόντων και μία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Πρώτον να ξεκαθαρίσω σε όλους ότι δεν θα γίνει μετακίνηση μαθητών σε κάποιο άλλο σχολείο διότι ακούστηκε και αυτό. Την ώρα των διαλειμμάτων οι μαθητές της πρώτης και της δευτέρας θα προαυλίζονται στον χώρο του νηπιαγωγείου, της τρίτης και της τετάρτης μπροστά στο σχολείο που υπάρχει ένας μεγάλος περιφραγμένος χώρος στο δρόμο με τους κυβόλιθους και της πέμπτης και της έκτης εξασφαλίσαμε το κλειστό των Ποταμουδίων. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει τα παιδιά να φοράνε πάντοτε αθλητικά παπούτσια και δεύτερον να υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι που ήδη φροντίσαμε να υπάρχουν 2 σχολικοί τροχονόμοι στο σχολείο για να βοηθάνε στη μετάβαση των παιδιών από το σχολείο στο γυμναστήριο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ