«Για το κυκλοφοριακό θα δώσει λύση η περιμετρική, εκ των ουκ άνευ είναι η κατασκευή της»

0
422

Το κυκλοφοριακό και η καθημερινότητα του πολίτη στην Καβάλα μοιάζουν ως τα δύο μεγαλύτερα και αμεσότερα προβλήματα τονίζει μιλώντας στον Alpha Radio ο υποψήφιος με την παράταξη του Χαράλαμπου Χρυσανίδη «Έργο Τώρα» Θάνος Παπακοσμίδης. Εξήγησε ότι το κρισιμότερο έργο για την Καβάλα είναι η περιμετρική, τις σκέψεις της παράταξης για τους νέους χώρους πάρκινγκ αλλά και που πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην καθημερινότητα του πολίτη.

«Στο ντιμπέιτ Ποτόλιας είχε το γνωστό του στυλ, ο Χρυσανίδης ήταν της ουσίας και όχι των λόγων, ο Μουριάδης ήταν λίγο νευρικός, δεν ήταν στα καλύτερά του και εκείνος που βελτιώθηκε κάπως ήταν ο Παπαδόπουλος Μάκης και η Ιωσηφίδου κάπως. Αλλά μου έκανε εντύπωση η βελτίωση του Παπαδόπουλου δηλαδή όσον αφορά την προηγούμενη φορά που εμφανίστηκε σε ντιμπέιτ το 2019. Οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι, είχαμε έναν Μουριάδη κάπως πεσμένο και κάπως νευρικό και έναν Παπαδόπουλο που είχε μία αυτοπεποίθηση. Τον Εριφυλλίδη τώρα οι επικοινωνιολόγοι δεν ξέρω αν το συμβουλεύσανε σωστά, καρφωμένος απέναντι στην κάμερα και τα έλεγε σαν αποστήθιση».

«Τα δύο καυτά ζητήματα, γιατί το μεγάλο έργο δε το ζητάει κανένας και αυτά πρέπει να γίνουνε, αλλά τώρα άμεση προτεραιότητα έχει το κυκλοφοριακό και η καθημερινότητα όπως το είδα εγώ και το αποδέχτηκα. Αυτά τα δύο ταλανίζουν  την πόλη. Για το κυκλοφοριακό εμείς δεν είμαστε άνθρωποι των λόγων, των έργων είμαστε, το έχει αποδείξει δηλαδή και η διαδρομή μας, αυτό που μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε. Μια και γίνεται η κουβέντα για το κυκλοφοριακό εκείνο που θα δώσει λύση είναι η περιμετρική, εκ των ουκ άνευ είναι η κατασκευή της, δεν υπάρχει ώρα για αναβολή με κάποιους άξονες στην πόλη, θα υπάρχει αποσυμφόρηση της πόλεως και θα δωσει μεγάλη ανάσα η περιμετρική και νομίζω όλοι οι υποψήφιοι το έχουν στο πρόγραμμά τους αυτό, είναι βασικότατο. Δε μπορούμε να μιλάμε για λύση αν δεν γίνει η περιμετρική».

«Σχετικά με τα πάρκινγκ εγώ ασπάζομαι τη γνώμη του Χρυσανίδη για παράδειγμα όσον αφορά τα Ποταμούδια. Πήγαμε και κάναμε αυτοψία, είδαμε ότι υπάρχει υψομετρική διαφορά και υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργίας ενός πάρκινγκ. Γιατί μη ξεχνάμε στο σχέδιο πόλης εκείνο είναι πλατεία, δεν είναι αυλή σχολείου.  Εγώ όπως το είδα κατασκευαστικά γίνεται, γιατί έχω και εμπειρία στις κατασκευές. Θα είναι μικρή ανάσα βέβαια, αν χωράνε 100 αυτοκίνητα εκεί όπως το είδα. Θα πρέπει να ψάξουμε σε όλη την πόλη να βρούμε να πάρουμε οικόπεδα να γίνουν πάρκινγκ και βέβαια στο πρόγραμμά μας εμείς έχουμε υπόγειους χώρους κάτω από πλατείες, από αυλές σχολείων ή δημοτικά οικόπεδα. Πρέπει να λύσουμε και το πρόβλημα μέσα στην πόλη, εντάξει ωραία και καλά η περιμετρική αλλά τι θα γίνει με τα εντός πόλεως όπου υπάρχει πρόβλημα σοβαρό».

«Έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ το κυκλοφοριακό με την αύξηση των τουριστών, το βλέπουμε όλοι και αν του χρόνου αυξηθεί και άλλο τουρισμός και η επισκεψιμότητα στην πόλη; Τι θα κάνουμε; Άρα ο καλός ο πολιτικός πρέπει να προβλέπει το αύριο. Αν λοιπόν αυξηθεί η τουριστική κίνηση τι θα γίνει; Άρα αυτός που θα εκλεγεί δήμαρχος και το team που θα έχει δημοτικούς συμβούλους, την αντιπολίτευση και τα λοιπά θα πρέπει να τους απασχολήσει το θέμα. Ας πούμε και εμείς στο πρόγραμμά μας για παράδειγμα έχουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το ΚΤΕΛ το αστικό και τα ταξί για αποσυμφόρηση στο κέντρο, να ενισχύσουμε το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας και σε αυτό συμφωνούμε όλοι».

«Καταρχάς όταν λέμε καθημερινότητα το πρώτο και κύριο είναι η καθαριότητα και εκεί χωλαίνουμε, βλέπουμε τους κάδους κτλ. Βέβαια αυτό το μεγάλο έργο που είπαμε προηγουμένως είναι η διαχείριση σκουπιδιών, η κατασκευή της ΜΕΑ, να δούμε τι γίνεται στις προηγμένες χώρες και να τα πάρουμε από κει να μπορέσουμε να τα εφαρμόσουμε εδώ πέρα. Αυτό είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για ένα μεγάλο έργο, αυτή τη στιγμή όμως πρέπει τουλάχιστον να δώσουμε λύση στο θέμα της στο θέμα της καθαριότητας και από ότι ακούω και χθες για μηχανήματα που δεν έχουν μπει στην κυκλοφορία, αυτοκίνητα κτλ, και εκεί χωλαίνουμε στη διαχείριση του μηχανολογικού εξοπλισμού, πέραν του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτά λοιπόν πρέπει να δοθεί έμφαση και προτεραιότητα για να μπορέσουμε να πάμε σε μία πόλη καθαρή. Άλλο θέμα της καθημερινότητας είναι για παράδειγμα το κολυμβητήριο, δε μπορεί να χάσκει έτσι αυτό το πράγμα μέσα στο κέντρο, ο δήμος θα πρέπει κάτι να κάνει, να δοθεί σε ιδιώτη, να γίνει πισίνα, δε ξέρω τι, δε πρέπει να μείνει έτσι και να μπαίνει ο δήμος να καθαρίζει, μετά να βρέχει και ξανά στον ίδιο παρονομαστή, οπωσδήποτε όμως αμαυρώνει την εικόνα της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ