«Το μικρόβιο της πολιτικής περνάει ακριβώς 6 μήνες μετά το θάνατο, είναι στο DNA μου να θέλω να προσφέρω»

0
286

Το μικρόβιο της πολιτικής και η διάθεση μου να προσφέρω σε διάφορους χώρους και από διάφορα πόστα είναι μέσα μου τονίζει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν υποψήφιος με την παράταξη Σύγχρονος Δήμος του Θ. Μουριάδη, Αρχέλαος Γρανάς στον Alpha Radio. Μίλησε για την προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της πόλης από το δήμαρχο, τη δική του υποψηφιότητα αλλά και το προχθεσινό ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων.

«Το μικρόβιο της πολιτικής περνάει ακριβώς 6 μήνες μετά το θάνατο, είναι στο DNA μου να θέλω να προσφέρω και σε διάφορους χώρους, αν τους αναφέρουμε είναι περίπου γνωστοί στο κόσμο, αυτό είναι που μου δίνει την δυνατότητα και την ευχαρίστηση και μέσω του δήμου γιατί η περιφέρεια μας έχει αλλάξει και έχει άλλες κατευθύνσεις. Η επιλογή του Συγχρόνου Δήμου ήταν αναμενόμενη διότι και την προηγούμενη 4ετία είχα στηρίξει το Μουριάδη σαν πρόσωπο που θεωρώ ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να είναι δήμαρχος μιας πόλης όπως είναι η Καβάλα. Οι προσπάθειες του έχουν αναδείξει τις δυνατότητες που έχει ο ίδιος καθοδηγώντας μία ομάδα η οποία μπορεί να ήταν ολιγομελής αλλά κατάφερε να παρουσιάσει μια εικόνα της πόλης μας, η συγκυρία ίσως να μη βοήθησε ώστε να αναδειχθούν όλες οι προσδοκίες και της δημοτικής ομάδας και του ίδιου καθώς με τον κόβιντ 2 χρόνια και ο δήμος και η περιφέρεια είχαν φοβερά προβλήματα λειτουργίας».

«Έγιναν έργα σε αυτό το διάστημα, ιδίως από την ΔΕΥΑΚ πολύ σημαντικά, έγιναν όμως και σημαντικές μελέτες και όσοι έχουμε ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση ξέρουν πόσο δύσκολο και χρονοβόρο είναι  το να ξεκινήσεις από μία μελέτη, να την ολοκληρώσεις και να περάσεις μετά στο έργο, χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος και αυτό είναι ένα δεδομένο που θα πρέπει να το ανατρέψουμε για να προχωρούμε με καλύτερους ρυθμούς και να συμβαδίζουν τα λόγια με τα έργα. Είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό αυτό της διοίκησης».

«Στο τέλος του χρόνου τελειώνει το παλιό ΕΣΠΑ και ξεκινά το καινούργιο, οι ημερομηνίες δε δίνουν τη δυνατότητα κάποια έργα που προβλεπόταν να γίνουν με το ΕΣΠΑ 2014-21 που πήρε παράταση έως το 2023, έπρεπε να ολοκληρωθούν γιατί δε θα μπορούσαν να πάνε στο επόμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ διότι δεν προβλέπονται τέτοιου είδους έργα. Κάνουμε αυτά που ολοκληρώσαμε σαν μελέτες και διαγωνισμούς για να γίνουν, δε γινόταν διαφορετικά, δυστυχώς έχουμε φτάσει σε τέτοιο οριακό σημείο που έπρεπε τα έργα να υλοποιηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Διότι το νέο ΕΣΠΑ έχει άλλες προτεραιότητες και αυτά είναι καθορισμένα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Συμφωνώ ότι ταλαιπωρούμαστε ειδικά στο κέντρο της πόλης, κάποιοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι γιατί τα έργα για κάποιες μέρες διακόπτουν την κυκλοφορία, όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί, αλλά έργα όπως το φυσικό αέριο πρέπει να γίνουν δε μπορούν να σταματήσουν. Όπως απαραίτητο είναι και το έργο αναβάθμισης του ίντερνετ γιατί πολλοί δουλεύουν και από το σπίτι, ταλαιπωρούμαστε αλλά κάποιοι θεωρούν ότι αυτά τα έργα είναι απαραίτητα και για την οικονομία και όταν μπει το αέριο θα δούμε την διαφορά».

«Η προεκλογική μάχη γίνεται σε πολιτισμένα και ανεκτά πλαίσια, είναι καλό που συμμετέχουν πάρα πολλά νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να στηριχθούν, να μην έχουμε μόνο αυτούς που ξέρουν καλά την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι νέοι να μπουν σε αυτό το τριπάκι, να ζυμωθούν και να είναι και την επόμενη φορά υποψήφιοι, όχι να απογοητευτούν και να απομακρυνθούν. Έχουμε πολλά νέα άτομα μορφωμένα και πετυχημένα στη δουλειά τους, θέλουμε αυτά τα παιδιά να αντικαταστήσουν τους παλιούς».

«Η τηλεμαχία των υποψηφίων ήταν αναμενόμενη όπως έγινε, είναι λίγο πολύ κονσέρβες αυτά τα πράγματα. Ζωντάνεψε εκεί με την ερώτηση του ενός προς τον άλλον, εκεί φάνηκε καλή η αντίδραση του δημάρχου, να μην απευθύνει ερώτηση σε κανέναν αλλά να συμπληρώσει όλο αυτό το παζλ των έργων που έχουν γίνει και για το μέλλον του δήμου αλλά και οι υπόλοιποι που κάνανε τις ερωτήσεις, ήταν εύστοχες, καίριες, πήγε πάρα πολύ καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ