«Όποιος και αν επικρατήσει θα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα είναι να μετέχουμε όλοι στο φτιάξιμο του»

0
293

Έκπληξη, ίσως μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν περίμενε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που επεφύλασσε μία ευρεία νίκη του Στ. Κασσελάκη βάζοντας τον σε θέση οδηγού στη κούρσα διαδοχής του Α. Τσίπρα. Για την έκπληξη αυτή, τα πολιτικά ζητούμενα και το νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα μπει στη πολιτική μάχη από την επόμενη Δευτέρα μίλησε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.

«Δεν περιμέναμε το αποτέλεσμα στην έκταση που έλαβε. Η μεγάλη νίκη της χθεσινής διαδικασίας ήταν η μεγάλη συμμετοχή, το ότι περάσαμε πανελλαδικά αλλά και στην Καβάλα τη συμμετοχή των συντρόφων μας και των νέων την διαδικασία που έγινε για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα το 2022, δείχνει τη θέληση της κοινωνίας και όλων μας να συμμετέχουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και να δυναμώσουμε και τις γραμμές του, όσο μπορεί να γίνει για το επόμενο διάστημα, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ανάγκη για αυτό και μία ανάγκη η οποία πιστεύουμε ότι γίνεται μέρα με την ημέρα κατανοητή, αντιληπτή και υπάρχει θέληση από όλους να συμμετέχουν σε αυτή την πορεία της ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ μετά εκλογική ήττα του. Αυτό ήταν μία νίκη και οφείλω βεβαίως να ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή στις εκλογές και κυρίως τους ανθρώπους που δούλεψαν για να γίνει αυτή η διαδικασία, χωρίς πρόβλημα και κανένα παράπονο, μία άψογη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος».

«Όσον αφορά το αποτέλεσμα πραγματικά είναι μία έκπληξη η άνετη επικράτηση και στη Καβάλα και πανελλαδικά του Στέφανου Κασσελάκη, έχουμε δεύτερη Κυριακή και ελπίζουμε αυτή θα αναδείξει την ενότητα του κόμματος και όλων μας είτε είναι υποψήφιοι πρόεδροι, είτε είναι στελέχη των νομαρχιακών, είτε είναι οι απλοί ψηφοφόροι και τα μέλη που συμμετέχουν για την ανάδειξη προέδρου το επόμενο διάστημα να είναι όλοι μαζί, να δώσουμε τη μάχη μας στο συνέδριο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά να δυναμώσει και να χτυπήσει την πρωτιά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό βέβαια είναι μία μακριά διαδικασία, θέλει δουλειά, θέλει κόπο από όλους αλλά η χθεσινή συμμετοχή έστειλε το μήνυμα ότι υπάρχει θέληση για να γίνει αυτό»

«Θα πρέπει και οι δύο υποψήφιοι να δηλώσουν πως θα κινηθούν στην συνέχεια, ίσως ο Στέφανος Κασσελάκης που είναι ο πιο άγνωστος, πάντως έτσι κι αλλιώς θα είναι νέος ο ΣΥΡΙΖΑ είτε κερδίσει ο Κασσελάκης είτε η Αχτσιόγλου, θα είναι κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί να είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν με τον Αλέξη Τσίπρα, το θέμα είναι να μετέχουμε όλοι στο φτιάξιμο του νέου ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο συμμετοχικός να είναι πιο ενωτικός, πιο συλλογικός στη λειτουργία του. Άρα όλοι οι υποψήφιοι έχουν προτάσεις για το πώς πρέπει να φτιαχτεί και να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε και ένα  συνέδριο που θα ακολουθήσει και θα συζητηθούν όλα αυτά. Άρα λοιπόν πιστεύω ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί και οι προτάσεις είναι αυτές που πρέπει να κρίνουν πάντα τα θέματα σε ένα κομματικό οργανισμό, αλλά είδαμε ότι και τα πρόσωπα μετράνε και είδαμε ότι από την πρώτη στιγμή η πιθανή υποψηφιότητα ακόμη Κασσελάκη γέννησε αντιδράσεις θετικές και αρνητικές».

«Σίγουρα τα μετράμε όλα και κυρίως προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα που στέλνει η κάλπη, οι συμμετέχοντες στην κάλπη που είναι σίγουρα ένα μήνυμα αλλαγής και αλλαγής προς το θετικότερο λέω εγώ είτε είναι ο ένας ή η άλλη νικητής-τρια την Κυριακή. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα για να ξανασυνδεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, να εκφράσει τις ανάγκες και τα θέλω της πλειοψηφίας των πολιτών και βεβαίως αυτή είναι μία πρώτη καταγραφή για το τι θέλει η πλειοψηφία των ανθρώπων που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ζούμε από τον Ιούνιο και μετά είναι συνέπεια της ήττας, προφανώς, και η αποχώρηση του Α. Τσίπρα και η αντιμετώπιση των εκλογών αυτών και ότι θα κάνουμε ένα συνέδριο και έχουμε την πρόθεση ανοιχτά να συζητήσουμε για το τι πρέπει να αλλάξει, που πρέπει να αλλάξουν πολλά, είναι μία παραδοχή όλων μας για το πώς λειτουργεί το κόμμα, πως απευθυνόμαστε στον κόσμο, για το πώς θέτουμε τις απόψεις μας στο δημόσιο διάλογο, πραγματικά είναι ζητούμενα. Τα στελέχη μας δείχνουν πως μπορούν πραγματικά να δώσουν προοπτική και να δώσουν λύση στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, καλύτερη οργάνωση θέλει, καλύτερη διάθεση από όλους μας και κυρίως συμμετοχή, να δώσουμε στην κοινωνία το λόγο, ευκαιρίες συμμετοχής στις αποφάσεις μας και στη κοινωνία να συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να τους δώσουμε το λόγο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ