«Οι υποψήφιοι να διαβάσουν καλά το καταστατικό και τις αποφάσεις συνεδρίων, αυτά θα κληθούν να εφαρμόσουν»

0
348

Καλό θα είναι όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ να μελετήσουν καλά το καταστατικό, τις αποφάσεις των συνεδρίων και της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτά θα κληθούν να εφαρμόσουν και να υπηρετήσουν όταν εκλεγούν σχολίασε με νόημα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης αναφερόμενος στην κούρσα διαδοχής στο κόμμα αλλά και στην λαμπερή υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη που ήρθε από το… πουθενά να ταράξει τα πολιτικά νερά. Όποιος έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του θα βρει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι συμπλήρωσε και εξέφρασε την ελπίδα οι πολλές υποψηφιότητες να μεγαλώσουν και την συμμετοχή στην διαδικασία.

«Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ και στις πολύ δύσκολες και τις πολύ εύκολες, και όταν ήμασταν εκτός Βουλής και όταν γίναμε κυβέρνηση. Άρα έχω ζήσει αυτό το πολιτικό χώρο από τότε που γεννήθηκε και μετεξελίχθηκε και θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι να διαβάσουν καλά το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και να διαβάσουν καλά και τις αποφάσεις των συνεδρίων και της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διότι σε αυτό το κόμμα επιλέγουν και επιθυμούν να είναι πρόεδροι. Αυτά μπορεί να αλλάξουν σε επόμενο συνέδριο αλλά σε αυτό το κόμμα βάζουν υποψηφιότητα και αυτά θα υλοποιήσουν την επόμενη μέρα της εκλογής τους. Δεν θα πω αν είμαι υπέρ ή κατά κανενός υποψηφίου, δεν είναι ρόλος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν και να στοιχίζονται πίσω από τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο ή υποψήφια πρόεδρο, δουλειά μας είναι να δίνουμε αγώνες για να είναι το κόμμα δυνατό και ενωμένο. Αλλά ας διαβάζουν καλά καταστατικό και αποφάσεις γιατί βλέπω ότι ορισμένοι ή το έχουν ξεπεράσει πολύ γρήγορα ή δεν το έχουν καταλάβει».

«Το τι είναι και το τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτυπωμένο στο καταστατικό του το οποίο είναι στο syriza.gr, άρα δε θέλω να έχουμε διαφωνίες και μαλώματα για αυτά τα θέματα. Δεν είναι γραμμένα σε πέτρα όλα αυτά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στο μέλλον μπορούν βεβαίως να αλλάξουν αλλά αυτή τη στιγμή όποιος αναλάβει πρόεδρος θα βγει για να υλοποιήσει καταστατικό και αποφάσεις συνεδρίων και κεντρικών επιτροπών. Όποιος έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του θα βρει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι. Δεν θέλω να αδικήσω και τους πέντε αλλά υπάρχουν ορισμένες δημόσιες τοποθετήσεις από υποψήφιους που δείχνουν ότι δεν έχουν διαβάσει καλά είτε το καταστατικό, είτε αποφάσεις συνεδρίων, είτε αποφάσεις κεντρικής επιτροπής. Για παράδειγμα σε αυτό που συζητάμε το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, από πού ξεκινάει πολιτικά, που απευθύνεται, ποιες διαδικασίες έχει, αυτά είναι λυμένα, δεν είναι να τα συζητάμε ή να προσπαθούμε να πούμε κάτι άλλο».

«Δεν θα κρίνω ούτε τις δηλώσεις Τζουμάκα ούτε του Κασσελάκη ή άλλου υποψηφίου. Άλλωστε όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι, ως υποψήφιοι βουλευτές στις τελευταίες εκλογές διεκδικούσαν την ψήφο των πολιτών για να υλοποιήσουν αυτά που ήταν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δε μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει έστω και ένας υποψήφιος βουλευτής ο οποίος διεκδικεί την ψήφο με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, καταστατικό και αποφάσεις αλλά τώρα θέλω να τα αλλάξουν. Άλλο πράγμα είναι ο αναγκαίος διάλογος που έχουμε πει ότι θα γίνει για τις αιτίες της ήττας και τι πρέπει να κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα και άλλο πράγμα όμως είναι να πετάμε τα πάντα στα σκουπίδια και να λέμε πάμε να κάνουμε τα πάντα από την αρχή. Βεβαίως και θα κουβεντιάσουμε αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχές, έχει αξίες, έχει ιστορία».

«Εύχομαι η οποιαδήποτε υποψηφιότητα να φέρει κόσμο να ψηφίσει και με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι καλώ όλους τους πολίτες, με το ελάχιστο οικονομικό κόστος των 2 ευρώ γιατί δε παίρνουμε θαλασσοδάνεια όπως άλλα κόμματα, να έρθουν να γραφτούν και να ψηφίσουν, ανοιχτή διαδικασία είναι και στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε και τις 170.000 που είχαμε την προηγούμενη φορά. Μακάρι λοιπόν οτιδήποτε ακούγεται να μεγαλώσει το ενδιαφέρον και να διευρύνει τον αριθμό αυτό των μελών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ