«Το 30-40% των φωτογραφείων θα βάλει λουκέτο αν χάσει τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων!»

0
284

Την έντονη διαμαρτυρία τους κάνουν γνωστή οι φωτογράφοι ολόκληρης της χώρας καθώς όπως τονίζουν θα χάσουν το 30% των εσόδων τους αν όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικές αρχές θα εκδίδουν από δω και στο εξής τις φωτογραφίες των νέων ταυτοτήτων. Με λουκέτο κινδυνεύει 1 στα 3 φωτογραφεία σε ολόκληρη τη χώρα αν χαθεί αυτό το έσοδο προειδοποιεί μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος των φωτογράφων Ροδόπης Μηνάς Μποντρότσος.

«Σήμερα απεργούμε για το θέμα των ταυτοτήτων, το φλέγον θέμα που διαρκεί εδώ και πολύ καιρό μετά τις αλλεπάλληλες επαφές μαζί με την κυβέρνηση και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να βρεθούμε και να συζητήσουμε, μας εμπαίζουν οι υπουργοί, γιατί δεν μας αφήνουν να βρεθούμε και να βρούμε μία μέση λύση για το πρόβλημα που υπάρχει. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μηχανήματα που θα φωτογραφίζουν στα Αστυνομικά τμήματα. Στην ουσία η δουλειά του φωτογράφου μεταφέρεται στα Αστυνομικά τμήματα, κάτι που δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να φωτογραφίζει, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτό. Δουλειά της Αστυνομίας είναι να αστυνομεύει και να προστατεύει τους πολίτες, όχι να βγάζει φωτογραφίες».

«Μιλάμε για να ένα έσοδο περίπου 30% του τζίρου του κάθε καταστήματος και αν κάποια καταστήματα έχουν παράλληλες εισροές χρημάτων ίσως και να αντέξουνε. Κάποια άλλα ενδέχεται όπως έχουμε βγάλει σε στατιστικό ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα κλείσουνε, μιλάμε για 30 με 40% των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα που θα κλείσουνε. Επίσης με ποια κρατικά λεφτά έγινε αυτή η αγορά των μηχανημάτων δεν γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κάπου και από όσο γνωρίζουμε θα πληρώνει και ο πολίτης κάποια στιγμή ένα παράβολο ενώ ήταν δωρεάν η φωτογραφία της ταυτότητάς και γιατί δεν υπήρχε ένας δίαυλος επικοινωνίας, το βασικό μας μέλημα ήταν αυτό, με την κυβέρνηση, την εκάστοτε κυβέρνηση για να λύσουμε από κοινού ένα πρόβλημα. Έχουμε κάνει τόσο καιρό προτάσεις για το πώς μπορεί να βγει μια φωτογραφία σωστά, ασφαλής και ηλεκτρονικά».

«Σύμφωνα με τους προέδρους των σωματείων τους και με την πανελλήνια ομοσπονδία της Αστυνομίας δεν είναι έτοιμοι να βγάζουν φωτογραφίες οι αστυνομικοί, δεν θέλουνε αυτό το χρέος γιατί ήδη πολλά τμήματα είναι υποστελεχωμένα, πόσο μάλλον αν φορτώσεις αυτή τη δουλειά σε αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς περιποιούμαστε τον πελάτη γιατί είμαστε επαγγελματίες, εκεί θα βγαίνεις όπως όπως μια φωτογραφία και αυτό είναι. Η κυβέρνηση ήταν τόσο κάθετη απέναντι μας που δεν έδωσε άλλη επιλογή από την απεργία, εμείς αυτή τη στιγμή άμεσα αυτό που ζητάμε είναι μία παράταση λίγο καιρό για να κάτσουμε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και να δούμε τι μπορεί να γίνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ