«Στον Βασίλη Λιόγκα είχα πει πως αν ήθελες να γίνεις δήμαρχος εγώ θα ερχόμουν μαζί σου!»

0
320

Με την έκπληξη του Βασίλη Λιόγκα στα ψηφοδέλτια του θα κλείσει ο κύκλος των υποψηφιοτήτων για την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης όπως είπε στον Alpha Radio. Μίλησε για την παρουσίαση των υποψηφίων στο Ακόντισμα, τη μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζεται στην κεντρική πλατεία, την φιλία και την εκτίμηση του για το έργο του Β. Λιόγκα και τι μπορεί να προσφέρει στην Καβάλα αλλά και για τον πόλεμο λάσπης που εκτυλίσσεται παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία και πρωταγωνιστές «υστερόβουλους ανθρώπους πίσω από ψεύτικα προφίλ».

«Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν στο Ακόντισμα νομίζω πως είναι οι τελευταίοι αν και υπάρχουν 3-4 θέσεις ακόμη που έχουμε κρατήσει αλλά νομίζω θα σταματήσουμε εδώ. Ούτως ή άλλως μέχρι την Πέμπτη πρέπει να έχουνε κατατεθεί οι συνδυασμοί, οπότε δεν υπάρχει χρόνος, έχει γίνει προσπάθεια όλο αυτό τον καιρό, έχουμε γύρω στα 250 άτομα που θα είναι υποψήφιοι, είναι μεγάλη χαρά για μένα και για το συνδυασμό όλο που συμπολίτες μας θέλουνε να προσφέρουν στα κοινά συστρατευόμενοι μαζί μας. Θα υπάρξει μία ακόμη πολιτική εκδήλωση η οποία θα γίνει στην κεντρική πλατεία όπου εκεί θα παρουσιαστούν και όλοι οι υποψήφιοι. Αυτή θα γίνει μετά την τελική ανακοίνωση των ονομάτων στις 31 Αυγούστου».

«Δε κρύβω χαρτιά για το τέλος με μία… λαμπερή μεταγραφή ούτως ή άλλως όλες οι συμμετοχές είναι λαμπερές. Με τον Βασίλη Λιόγκα είμαστε συμμαθητές και φίλοι από παλιά στο Γυμνάσιο. Ο ένας γνωρίζει τον άλλον, και εγώ τις ικανότητες του Βασίλη και αυτός τις δικές μου. Ο Βασίλης ξέρει πολύ καλά τα αυτοδιοικητικά, άσχετα αν απέχει χρόνια, από το 2009 από την αυτοδιοίκηση αλλά τα παρακολουθεί συνέχεια. Επίσης έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων και όπως ξέρετε τον τελευταίο καιρό είναι στις Βρυξέλλες όπου εκεί είναι υπεύθυνος για το ταμείο ανάκαμψης του Βελγίου και της Ολλανδίας και επίσης είναι σύμβουλος σε θέματα της κυκλικής οικονομίας. Είναι θέση που είναι πολύ σοβαρή και υπεύθυνη και η βοήθεια του θα είναι σε διάφορα προγράμματα τα οποία υπάρχουν και σε καλές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει πλέον ο δήμος για να αποκτήσει ένα Ευρωπαϊκό πρόσωπο. Και με συγκίνησαν τα καλά λόγια που είπε για μένα και τον ευχαριστώ, παρόλο που βρεθήκαν κάποιοι να λένε πάλι τα δικά τους. Ο καθένας στη πόλη έχει την ιστορία του και έχει αφήσει το αποτύπωμα του, όλοι μας μακάρι να είχαμε το αποτύπωμα του Βασίλη και του είχα πει πως αν ήθελες να γίνεις δήμαρχος εγώ θα ερχόμουν μαζί σου!».

«Το πρόβλημα με την τοξικότητα δεν είναι μόνο στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, το πρόβλημα είναι όλης της κοινωνίας μας, παρότι υποτίθεται ότι η κοινωνία μας εξελίσσεται, ότι γίναμε πιο ανεκτικοί και ποιο δημοκρατικοί όμως δυστυχώς έχουμε γίνει απόλυτοι και ομοφοβικοί. Γιατί βλέπετε και πριν τις εκλογές ακόμη, εάν δείτε τα διάφορα δημοσιεύματα στο Facebook  και η μεγάλη ζημιά γίνεται από εκεί διότι ο κάθε πονεμένος λέει την άποψη του και την θεωρεί θέσφατο και ότι αυτό είναι και βρίσκει άλλους ομοίους. Αυτό το κλίμα μεταφέρεται και στις εκλογές, η κακή άποψη που έχουν κάποιοι άνθρωποι ότι βρίζοντας τον αντίπαλο τους ότι θα κερδίσουν ψήφους. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι κανένας αρχηγός παράταξης δεν επικροτεί τέτοιες πρακτικές, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι μέσα από τα επιτελεία τους που χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους. Και το ανέντιμο ξέρετε είναι; Εγώ θα δεχόμουν κάποιον που βάζει την ταυτότητα του, το όνομα του και λέω την άποψη μου, όταν όμως κάνεις ψεύτικα προφίλ και από κει και πέρα διοχετεύεις το μίσος, την κακία σου, την υστεροβουλία σου. Διότι πολλοί από αυτούς είναι υστερόβουλοι και πιστεύουν ότι θα πάρουν μια θέση σε ένα συνδυασμό. Αυτούς πρέπει η κοινωνία να τους καταδικάσει και να μην ασχολείται με αυτά τα αποβράσματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ