«ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ: Φέρνουμε μία φρέσκια αντίληψη και νέες ιδέες στην κοινωνική πολιτική

0
401

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος του για δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα, το κυκλοφοριακό της πόλης και την κοινωνική πολιτική ανέλυσε μιλώντας στον Alpha Radio  ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «ο Τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος. Ανέλυσε τις προτεραιότητες του με βάση τα δεδομένα που δημιούργησαν τα εν εξελίξει έργα, τους νέους χώρους στάθμευσης αλλά και την ανάγκη αύξησης των πόρων για κοινωνικές πολιτικές όπως το επίδομα σε απόρους και το επίδομα επανασύνδεσης ρεύματος.

Το κυκλοφοριακό και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν

«Στο κυκλοφοριακό έχουν τεθεί νέα δεδομένα όπως η αναβάθμιση της πλατείας Καπνεργάτη, ο κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία, οι παρεμβάσεις στον Αγ. Νικόλαο και την Κουντουριώτου. Άρα όλα αυτά τι μας δείχνουν, παρεμβάσεις χωρίς όμως να έχουμε μία καινούργια κυκλοφοριακή μελέτη, χρειάζεται και μελέτη Οδικής Ασφάλειας για να βάλουμε μέσα τα δεδομένα και να μας δείξουν τις λύσεις μέσα από τα νέα δεδομένα. Πρώτον χρειαζόμαστε νέα κυκλοφοριακή μελέτη και Μελέτη Οδικής Ασφάλειας. Δύο, η Αβέρωφ ήπιας κυκλοφορίας. Υπογειοποιούμε το πάρκινγκ Ροδόπης σε μία μόνο στάθμη διευρύνοντας έτσι την έκταση του κάτω από τους παρακείμενους δρόμους και πεζοδρόμια, ως και κάτω από το δημοτικό κήπο τόσο που να μην επηρεάζουμε τα δέντρα του κήπου. Στο επάνω επίπεδο του πάρκινγκ Ροδόπης διευκρινίζω δημιουργούμε ένα ενιαίο χώρο πρασίνου που θα συνδέεται και με τον υφιστάμενο δημοτικό κήπο στο κέντρο της Καβάλας. Αυτό είναι χαρακτηρισμένο μέσα από το σχέδιο πόλης, δηλαδή δεν θέλει ούτε τροποποίηση. Τρίτον κατασκευάζουμε κλειστό χώρο στάθμευσης δύο-  τριών ορόφων δυναμικότητας τουλάχιστον 100 θέσεων στο πάρκινγκ στον Άη Γιάννη. Εκεί υπάρχει ένα δημοτικό πάρκινγκ, το κάνουμε 2-3 ορόφων γιατί υπάρχει υψομετρική διαφορά με την Ερυθρού με εισόδους από τις οδούς Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού, διαμορφώνοντας το δώμα εκεί πάνω δηλαδή που θα καταλήγει σε χώρο πρασίνου. Δημιουργούμε νέους χώρους στάθμευσης στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές ξεκινώντας από την πλατεία Ποταμουδίων. Αγοράζουμε από τους ιδιοκτήτες τους ανεκμετάλλευτα οικόπεδα ή παρατημένα ερείπια, διατηρητέα κτίσματα αναστηλώνοντας τα και δημιουργούμε χώρους στάθμευσης. Αν πάτε μία βόλτα στον Άη Γιάννη και περπατήσετε θα δείτε πολλούς ελεύθερους χώρους, ιδιωτικούς χώρους τα οποία αυτά με συνενοήσεις θα προχωρήσουμε τις προτάσεις μας. Επίσης δημιουργούμε υπόγειο χώρο στάθμευσης 550 θέσεων στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας».

«Παράλληλα για το κυκλοφοριακό κομβικό ρόλο θα παίξει η περιμετρική η οποία θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Θα πουν πως αυτά θέλουν χρόνο και χρήματα, έχουμε τεκμηριώσει την κάθε πρόταση μας με χρηματοδοτικά εργαλεία είναι πολλά, εθνικά, περιφερειακά και Ευρωπαϊκά μην μένουμε στα χρήματα. Υπάρχουν και έργα που μπορούμε να τα κάνουμε μέσω ΣΔΙΤ, γίνονται σε άλλες χώρες και σε άλλες πόλεις, μπορούν να γίνουν και στην Καβάλα. Χρειάζονται και άμεσα μέτρα και ήταν από τα λάθη της δημοτικής αρχής, που δεν λειτουργεί η ελεγχόμενη ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση. Πιο εντατική αστυνόμευση και από την Δημοτική Αστυνομία από την τροχαία σε ωράρια αιχμής και αυτό θα πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο, όχι όποτε φωνάζουν τα ΜΜΕ».

«Είδατε ότι μπορούμε με την περιφέρεια να κάνουμε ένα καινούργιο ΒΑΑ για να μπορέσουμε να το εντάξουμε στην πλατεία Ελευθερίας, για να μπορέσουμε να αποσυμφωρήσουμε την πόλη και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν αν υπάρχει βούληση. Δεν αντέχω άλλο αυτή τη μιζέρια από τις διοικήσεις, θέλω η Καβάλα να πάρει αυτό που της αξίζει, να γίνει λαμπερή, να γίνει όμορφη και να υπάρχει μία εύρυθμη λειτουργία και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους. Χρειαζόμαστε επίσης αναδιοργάνωση προσωπικού, να μην υποκύπτουμε σε ρουσφέτια με δικούς σου και δικούς μου, όλα αυτά θέλω να τα κόψω, αυτές οι πελατειακές σχέσεις θα σταματήσουν. Θα υπάρχει μία συνεργασία άψογη με τον οργανισμό που λέγεται Δήμος Καβάλας και με όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις».

Η προτεραιότητα στις κοινωνικές πολιτικές που θα ασκήσει ο Δήμος

«Η κοινωνική πολιτική αφορά τις μάνες, τους γονείς, τους ηλικιωμένους, τα Αμεα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κτλ. Λέμε πράγματα τα οποία εφαρμόζονται στην Ευρώπη και στη χώρα μας, μία στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, μία δομή που υποστηρίζει την αυτόνομη διαβίωση ατόμων με αναπηρίες. Αυτά είναι πρόγραμμα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο όπως στηρίζονται και χρηματοδοτούνται από το υπουργείο κοινωνικής πρόνοιας. Βλέπω μάνες που δεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, να πάνε έξω να ψωνίσουν και λένε κλαίγοντας αν φύγω από τη ζωή τι θα γίνει το παιδί; Μία από τις προτεραιότητές μας είναι αυτή η δομή που λέγεται στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής υπάρχει ένας άξονας βασικός που είναι το βοήθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι ένα εφάπαξ ποσό που παίρνει κάθε άπορος, δεσμευόμαστε για αύξηση προϋπολογισμού για το βοήθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων γιατί όσο μεγαλώσουμε τα εισοδηματικά κριτήρια θα έχουμε περισσότερους ωφελούμενους, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες με την αύξηση του προϋπολογισμού για την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων. Ο δεύτερος άξονας είναι το επίδομα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχει μία επιτροπή μικτή του δήμου και της ΔΕΗ, εμείς θα παλεύουμε απέναντι σε όποιον αδικήσει δημότη που δικαιούται το επίδομα».

«Λέμε το εξής: κάνεις μόνος, κανένα νοικοκυριό χωρίς πρόσβαση σε φαγητό νερό ρεύμα και εκπαίδευση. Το τρίτο είναι το «βοήθεια στο σπίτι» ξέρετε όλοι ότι είναι το πιο πετυχημένο πρόγραμμα στη χώρα μας και εμείς στοχεύουμε σωστή οργάνωση του προσωπικού και επέκταση του προγράμματος σε περισσότερους ωφελούμενους. Επίσης τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, καταθέσαμε πρόταση για επιχορήγηση – χρηματοδότηση για συγκεκριμένες γραμμές των αστικών λεωφορείων, γιατί μετά τις 3 το μεσημέρι δε πηγαίνουν στις συνοικίες και υπήρχαν διαμαρτυρίες. Προφήτη Ηλίας, Ποταμούδια, Άγιος Κωνσταντίνος, Χωράφα, Περιγιάλι, εμείς τι λέμε, σταθερή γραμμή και για τη συνοικία της Παναγίας. Θα κάνουμε χρηματοδότηση να υπάρχουν δρομολόγια και πέρα από το ωράριο που υπάρχει στις 3:00 το μεσημέρι τουλάχιστον μέχρι τις 10 το βράδυ να εξυπηρετούνται όσοι πηγαίνουν στο γιατρό, όσοι πηγαίνουν στα φροντιστήρια και οι άνθρωποι που θέλουν να στηρίξουν την τοπική αγορά. Άρα χρηματοδότηση και στα αστικά λεωφορεία, δρομολόγια μέχρι τις 10 το βράδυ. Η συγκεκριμένη πρόταση που κάναμε είναι περίπου 70.000 ευρώ δε θα καθίσουμε να συζητάμε για 70 χιλιάδες όταν κάνουμε μία ανάθεση 30 χιλιάδων ευρώ για πράγματα που δεν έχουν προτεραιότητα. Μπορούμε μέσα από την ελεγχόμενη στάθμευση να διανέμουμε πόρους όπου θέλουμε, μπορούμε να κόψουμε δαπάνες και σπατάλες από άλλα πράγματα γιατί για εμάς οι γονείς μας, οι παππούδες μας και η αγορά είναι οι πρώτες προτεραιότητες. Γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων των κατοίκων και ολόκληρου του δήμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ