«Η Ώρα Δημιουργίας είναι ενώ με δικαίωμα νίκης, το πρόγραμμα μας θα υλοποιηθεί στο 100%»

0
289

Την υπόσχεση της ότι θα τηρήσει τα λεγόμενα της και το πρόγραμμα της θα υλοποιηθεί στο 100% αν εκλεγεί έδωσε μιλώντας στον Alpha Radio η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Δημιουργίας» Αναστασία Ιωσηφίδου. Μίλησε για τα εμπόδια που έβαλαν στην υποψηφιότητα της, τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής αλλά αναφέρθηκε και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ανάγεται σε μείζον θέμα για την Καβάλα, προχωρώντας σε προγραμματικές δεσμεύσεις.

«Σαφώς ήταν δύσκολη υπόθεση το ψηφοδέλτιο αλλά εγώ ότι λέω το κάνω, δεν λέμε για να λέμε κάτι, το έχω αποδείξει αυτό από την εποχή που ήμουν στην ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Η ουσία που ενδιαφέρει όμως τους Καβαλιώτες είναι τι θα κάνουμε ως διοίκηση. Δε θέλω να σχολιάσω κάτι για όσους δεν τα κατάφεραν, εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας και κοιτάμε μπροστά, σαφέστατα όμως όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τότε που δημοσιοποίησα δηλαδή ότι έχουμε φτιάξει την Ώρα Δημιουργίας και μπαίνουμε ενεργά για την διεκδίκηση του της διοίκησης του δήμου Καβάλας, πραγματικά τέτοια λάσπη, τέτοια προσπάθεια από άλλους για να ανακόψουν την πορεία μας, δεν ξέρω αν την έχει υποστεί κάποιος άλλος συνδυασμός. Να πω ότι μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε φήμη ότι δήθεν δεν θα κατέβουμε στις εκλογές και με παίρνανε τηλέφωνο και εμένα και τους υποψηφίους όταν ουδέποτε δώσαμε δικαίωμα για κάτι τέτοιο; Να υπενθυμίσω τα fake mail, τις fake δημοσκοπήσεις μέχρι τελευταία στιγμή;»

«Η Ώρα Δημιουργίας είναι ενώ με δικαίωμα νίκης, είμαστε εδώ και αποδείξαμε ότι λέμε το κάνουμε. Έχουμε ένα πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο 100%, κρατήστε αυτή τη κουβέντα και θα τα πούμε μετά από 5 χρόνια, αν θα έχουμε πάρει την διοίκηση και να πάρετε το πρόγραμμα και να δείτε αν κάτι δεν θα έχουμε κάνει. Καταρχήν όλο μας το πρόγραμμά μας είναι νομικά υλοποιήσιμο, είναι 5 χρόνια δουλειάς διότι ξέρετε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχουν κανόνες που οφείλουμε να τους τηρούμε. Αφενός μεν λοιπόν είναι νομικά υλοποιήσιμο αλλά και υλοποιήσιμο στην πράξη του».

Τα έργα που καθυστερούν

«Εμάς δε μας ενδιαφέρει η μέτρια Καβάλα εμείς θέλουμε τη Καβάλα να είναι αρχηγός σε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, θέλουμε την Καβάλα πρώτη σε όλη την Ελλάδα. Στο κυκλοφοριακό το ζήσαμε και χθες με μία ψιλοβροχή να υπάρχει φοβερό πρόβλημα στους δρόμους, για όλους τους δημότες και όλους τους τουρίστες. Ήμουν και εγώ εκεί γιατί εκείνη τη χρονική στιγμή έτυχε να κατεβαίνω να διασχίσω το κέντρο της πόλης και έπρεπε να χρονομετρήσω πόση ώρα έκανα. Να πούμε το εξής, το πρόβλημα καταρχήν δημιούργησε διότι αυτή τη χρονική στιγμή στην πόλη της Καβάλας εκτελούνται δύο έργα ταυτόχρονα, ένα στην πλατεία καπνεργάτη και ένα έργο στην Κουντουριώτου. Θα έπρεπε ήδη η πλατεία καπνεργάτη να έχει ολοκληρωθεί, δηλαδή το χρονοδιάγραμμα ήταν μέχρι τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί. Κάτι που δεν έχει γίνει και η διοίκηση έχει σαφέστατα υπαιτιότητα. Το έργο που γίνεται στην Κουντουριώτου έπρεπε και αυτό να έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει ολοκληρωθεί με σαφέστατη υπαιτιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής με αποτέλεσμα σε μη κατάλληλη χρονική στιγμή να υπάρχει έργο και σε εκείνη την περιοχή. Εκείνο το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί. Η κακή χρονική στιγμή που επέλεξε η δημοτική αρχή να κάνει εκείνο το έργο αυτό επιδείνωσε το πρόβλημα για το κυκλοφοριακό χάος».

Οι προτάσεις που θα λύσουν το κυκλοφοριακό

«Που είναι η κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης που την είχε ξεκινήσει το 2019-20 η σημερινή δημοτική αρχή. Όταν κάτι τόσο απλό έχει μπροστά την φράση «θα», ας το κρίνουν οι δημότες. Εμείς θα εφαρμόσουμε την ελεγχόμενη στάθμευση. Τα απορριμματοφόρα δε θα πρέπει να βγαίνουν σε άλλες ώρες  από τις ώρες αιχμής που βγαίνουν και επιτείνουν το κυκλοφοριακό; Μόνο σε μένα έχει τύχει να σχολάω από τη δουλειά μου, να θέλω να πάω στο σπίτι μου και να είναι μπροστά ένα απορριμματοφόρο και από πίσω δημιουργείται μία ουρά αυτοκινήτων; Δε θα πρέπει να φτιάξουμε μια καινούργια μελέτη κυκλοφορίας; Έπρεπε ήδη να έχει η διοίκηση έτοιμη μελέτη στα χέρια της. Δε μιλάω μόνο εκ μέρους των δημοτών αλλά και της αστυνομίας που θέλουν να πάνε π.χ. στην αστυνομία και πρέπει να κάνουν κύκλους. Ήμουν στην Πυροσβεστική υπηρεσία, και πέρα από τα δικά τους αιτήματα, το μείζον πρόβλημα που μου παρουσίασαν ήταν αυτό όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων. Αναρωτιούνται οι άνθρωποι, συμβαίνει ένα περιστατικό, πως θα πάμε εκεί; Άρα θέλουμε μελέτη για όλες τις οδούς γύρω από την πλατεία Καπνεργάτη, επιπλέον χρειαζόμαστε νέους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, είτε υπέργειους είτε υπόγειους. Δε μπορούμε να κάνουμε υπέργειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων; Να σας δείξω φωτογραφίες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν τέτοιους χώρους με σιδηροκατασκευές; Είναι πολύ πιο γρήγορες, αλλά έχουμε στην ατζέντα μας και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Και το κυριότερο από το πρόγραμμα μας είναι η δημοτική συγκοινωνία. Όλο το νομικό πλαίσιο το έχω ψάξει και είναι εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο. Η δημοτική συγκοινωνία θα γίνει σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ, δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι χωρίς αυτό γιατί έχουμε επίσης το πρόβλημα ότι σε όλες τις γειτονιές το αστικό ουσιαστικά σταματάει μετά τις 3 το μεσημέρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ