«Μόνον οι Καβαλιώτες οργανωμένα μπορούν να βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική»

0
347

Τις προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης απέναντι στις πολιτικές προτεραιότητες των δήθεν ανεξάρτητων κομματικά παρατάξεων έθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας. Μίλησε για τις επικείμενες εκλογές, την αντιλαϊκή πολιτική που χαράζει το κράτος και εφαρμόζουν οι φορείς της αυτοδιοίκησης και το φρένο που πρέπει να βάλει ο λαός σε αυτή την κατάσταση.

«Ο στόχος που είχαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος δεν το κρύβουμε, όπως αυτή η κοροϊδία που γίνεται με τους ανεξάρτητους και λοιπά, θεωρούμε γίνεται επί σκοπού, γίνεται για συγκεκριμένο λόγο, κτίζεται με έναν μεθοδικό τρόπο εδώ και πολλά χρόνια κυρίως για να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι σε μια λογική που λέει ότι στις τοπικές εκλογές είναι κάτι ξεχωριστό, δεν έχει σχέση με την κεντρική εξουσία, όλοι μαζί εδώ πέρα λοιπόν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλό για την πόλη μας. Δεν είναι έτσι κατά την άποψη μας, οι δήμοι σήμερα έχουν μετατραπεί σε μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους, είναι ένα καλά λαδωμένο γρανάζι της κρατικής μηχανής που προσπαθούν οι δήμοι με τις συγκεκριμένες διοικήσεις να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό, είναι αυτό που νιώθουμε στην καθημερινότητά μας».

«Πρώτο και κύριο είναι αυτό που γίνεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο μισός λογαριασμός του ρεύματος πάει στους δήμους, γιατί γίνεται αυτό, γιατί η κεντρική εξουσία ήρθε και είπε αυτά που σου οφείλω με νόμους που εγώ ψήφισα δεν θα στα δώσω, θα τα κρατήσουμε και θα χρησιμοποιήσω αλλού. Οπότε εσύ αν θες να επιβιώσεις σαν Δήμος είτε είσαι από δω είτε είσαι από το άλλο κόμμα βάλε χαράτσια για να βρεις τους πόρους για να μπορέσεις να επιβιώσεις. Και αυτό γίνεται τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα στο ωδείο, ανταποδοτικές υπηρεσίες ότι πιο αντιλαϊκό υπάρχει ακριβώς γιατί αυτό που έπρεπε να το έχεις δωρεάν όπως π.χ. η αποκομιδή των σκουπιδιών ή το νερό γιατί χρυσοπλήρωσες το κεντρικό κράτος, αναγκάζεσαι και πληρώνεις. Έχουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων η οποία στοιχίζει όλο και περισσότερο, έχουμε το εργοστάσιο που θα γίνει στο Περιγιάλι και πέρα το ότι θα αυξήσει το κόστος, θα μολύνει την περιοχή μας περαιτέρω, θα αυξήσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων με το ΧΥΤΑ να κρέμεται πάνω από την πόλη μας. Ωστόσο δεν είναι αντικείμενο της συζήτησης όλα αυτά, η συζήτηση γίνεται για τα οράματα και για τις ικανότητες των υποψηφίων δημάρχων οι οποίες θα κάνουν στην Καβάλα Μονακό».

«Η ουσία είναι αυτή στις επικείμενες εκλογές και όχι που τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες οι υπόλοιπες παρατάξεις και εδώ λοιπόν ο στόχος είναι ακριβώς αυτός. Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε αυτή την πολιτική που όλες οι παρατάξεις αποδέχονται, ότι ο δήμος πρέπει να είναι επιχειρηματίας πρέπει να έχει εκείνη την εξυπνάδα να βρει χρήματα. Που θα βρεις τα χρήματα; Ή θα τα πάρει από το κεντρικό κράτος ή από τους δημότες. Τι θα κάνουν για παράδειγμα για το κυκλοφοριακό; Θα βάλουν ελεγχόμενη σταθμευση, δηλαδή κι άλλο χαράτσι! Στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι θα αποκαλύπτουν αυτή την πολιτική και θα βάζουν, στο βαθμό των δυνατοτήτων που θα τους δοθούν σε αυτές τις εκλογές, φρένο σε αυτή την κατάσταση. Και το φρένο όσο και δύναμη να έχουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν σταματάει αν αυτό το φρένο δεν το βάλουν οργανωμένα οι καβαλιώτες. Να διεκδικήσουν γήπεδα δωρεάν οι ομάδες, χώρους για να μπορούν να αθλούνται οι διάφοροι σύλλογοι, για να κάνουν τις εκδηλώσεις τους κ.ο.κ.

«Ο στόχος που θέλαμε να κατέβουμε και στους τέσσερις δήμους του νομού επετεύχθη, έχουμε δηλαδή Λαική Συσπείρωση και στη Θάσο και στο Νέστο και στο Παγγαίο, ο στόχος είναι αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έχουν δείξει δείγματα γραφής της αγωνιστικότητας τους, δεν είδαν φως και μπήκαν, είναι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι προέρχονται από όλους τους χώρους, εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα όπου αναπτύχθηκαν αγώνες ήταν παρόντες. Αυτούς τους αγώνες που κάνανε το προηγούμενο διάστημα θα συνεχίσουν να τους κάνουν από όποια θέση και αν βρισκόνται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ