Είμαστε εκεί που μας έταξε ο λαός, στην πρώτη γραμμή των αγώνων

0
310

Οι βουλευτές του ΚΚΕ από την επόμενη κιόλας ημέρα είναι εκεί που τους έταξε ο λαός, στην πρώτη γραμμή των αγώνων σημειώνει μιλώντας στον Alpha Radio ο γραμματέας της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ Βασίλης Καταπόδης. Ο ίδιος μίλησε για το εκλογικό αποτέλεσμα, τους πολιτικούς συσχετισμούς μέσα στην Βουλή, το «καλπονοθευτικό σύστημα» που τους στέρησε 6 βουλευτές και την ανάγκη «να ανοίξουμε πολύ πιο σημαντικούς, ριζικούς δρόμους ανατροπής».

«Όλος ο κόσμος βλέπει ότι έχουμε σαφή άνοδο στις δύο απανωτές δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν είναι εύκολο σε δύο αναμετρήσεις να έχεις άνοδο και στην πρώτη είχαμε σαφέστατη άνοδο δύο μονάδες και κάτι και ακόμη μισή μονάδα σε αυτή την αναμέτρηση. Δώσαμε μία πολύ δύσκολη μάχη με αυταπάρνηση όλα τα μέλη, τα στελέχη του κόμματος αλλά και καινούργιος κόσμος που μας βοήθησε σε αυτές τις εκλογές που για πρώτη φορά συντάχθηκε στο πλευρό του ΚΚΕ και νομίζω ότι με την ποιοτική ανάλυση αυτών των στοιχείων , αυτά που θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και από τα exit poll κτλ με όποια εγκυρότητα έχουν και πάντα προσεκτικά, θα αποτυπωθεί μία συμπόρευση και μία εμπιστοσύνη ενός καινούργιου κόσμου που ίσως τα τελευταία χρόνια να μην είχε κάνει την επιλογή να ψηφίσει το ΚΚΕ, τα τελευταία χρόνια να έκανε άλλες επιλογές και τώρα ξαναγύρισε ή και αρκετοί –γιατί ψήφισαν και πολλοί νέοι το Μάιο- δηλαδή που για πρώτη φορά, νέος κόσμος, έδωσε την εμπιστοσύνη του, την ψήφο τους στο ΚΚΕ. Αυτά μένει βέβαια να τα δούμε».

«Το κρίσιμο θέμα είναι ότι δυστυχώς έχουμε ένα συνολικά αρνητικό αποτέλεσμα, εμείς έτσι το διαβάζουμε, αρνητικό για το λαό από την άποψη ότι τα κόμματα που διεκδικούσαν την κυβέρνηση είτε το Μάιο είτε τώρα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά, όπως και τα ακροδεξιά κόμματα είναι μια σοβαρή παράμετρος. Έχουμε πάνω από 70% στα κόμματα που διεκδικούσαν να μπουν σε μία κυβέρνηση που εμείς ξέραμε, ξέρουμε και θα αποδειχθεί δυστυχώς ότι αυτή η κυβέρνηση ανεξάρτητα από την σύνθεση της, βλέπετε ότι δεν είναι απαραίτητο να συμπράξουν κόμματα – το μισό υπουργικό συμβούλιο είναι ΠΑΣΟΚ! Σε βασικά υπουργεία ο Μητσοτάκης έχει στελέχη δοκιμασμένα στη σοσιαλδημοκρατία, και χρειάζεται δοκιμασμένα στελέχη στην άσκηση μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που θα τη δούμε δυστυχώς να εξελίσσεται από την επόμενη κιόλας μέρα».

«Λέγαμε λοιπόν ότι μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και αυτό σε ένα βαθμό επετεύχθη και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας σε αυτό τον συσχετισμό μέσα στη Βουλή αλλά και έξω στην κοινωνία, θα τα δώσουμε όλα, οι βουλευτές μας θα είναι στην πρώτη γραμμή παρότι χάσαμε από την πρώτη εκλογή λόγω του καλπονοθευτικού νομού χάσαμε 6 βουλευτές, αυτοί οι 20 βουλευτές θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ήδη είναι. Δευτέρα χθες μετά τις εκλογές και ήδη οι κομμουνιστές βουλευτές είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σε πολλές περιπτώσεις για παράδειγμα επανασύνδεση ρεύματος οικογένειας στην Αττική, κινητοποίηση των ντελιβεράδων στην Θεσσαλονίκη για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα που σκοτώθηκε συνάδελφος τους στη Θεσσαλονίκη, παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση εκπαίδευσης στο Αιγάλεω για να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα στα σχολεία που ζητούν εκεί οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών, με παρουσία βουλευτών του ΚΚΕ. Είμαστε εκεί που μας έταξε ο λαός και θα συνεχίσουμε και πρέπει να δυναμώσουμε και άλλο αυτή την προοπτική μέσα στο κίνημα ανεξάρτητα από εκλογές, αν και έχουμε μπροστά μας εκλογικές αναμετρήσεις όπως τις αυτοδιοικητικές τον Οκτώβριο που πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις μας μέσα από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια αλλά και στις ευρωεκλογές τον Ιούνιο. Εμείς δεν πάμε ξέρετε όμως από εκλογές σε εκλογές, βλέπετε μέρα τη μέρα, αγώνα τον αγώνα μετράμε τις δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από αυτή την προοπτική για να ανοίξουμε πολύ πιο σημαντικούς, ριζικούς δρόμους ανατροπής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ