Οριστική λύση για το αλιευτικό καταφύγιο της Κάριανης

0
180

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένων των χρόνων που απαιτεί η ελληνική γραφειοκρατία κατάφεραν ο θεματικός εντεταλμένος σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέας Καραγιωργης και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την βυθοκόρηση του αλιευτικού καταφυγίου στην Κάριανη. Αυτό ανακοίνωσαν οι δύο άνδρες το πρωί της Δευτέρας εξηγώντας πως το κύριο εμπόδιο που συνάντησαν ήταν οι άδειες που απαιτούνται.

Ο Αλέξης Πολίτης δήλωσε σχετικά πως «Έχουμε ευχάριστα νέα σε ότι αφορά για το αλιευτικό καταφύγιο του Ορφανού στην Κάριανη, το οποίο είναι μια λιμενολεκάνη που άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα σε ότι αφορά συσσώρευση φερτών υλικών που επηρέαζε και τα βάθη και την διέλευση των αλιευτικών δυσχέραινε. Ο κ. Καραγιώργης ενέσκηψε επάνω στο θέμα, και μαζί το τρέξαμε, καταφέραμε αφού έγιναν διάφορες ενέργειες να βρούμε την πίστωση που μας έλειπε των 74.000 ευρώ με κονδύλια της περιφέρειας, απευθυνθήκαμε και στο Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά ήταν διαδικασίες οι οποίες ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες, αν δηλαδή αντλούσαμε χρήματα από το Υπουργείο Ναυτιλίας, οπότε αποφασίσαμε να βρούμε λεφτά από ίδιους πόρους της περιφέρειας όπερ και εγένετο. Οπότε εξασφαλίστηκε αυτό το κονδύλι των 74 χιλιάδων για να μπορέσουμε να βυθοκορήσουμε το συγκεκριμένο λιμάνι και να λύσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την δυσχερή διέλευση των αλιευτικών σκαφών εντός και εκτός του αλιευτικού καταφυγίου. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία φάση αδειοδοτήσεων, απαιτούνται μία πλειάδα αδειών, οι περισσότερες έχουν παρθεί και προχωρούμε για να λύσουμε τα προβλήματα των ψαράδων της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Καραγιώργης σημείωσε «Είχα την εμπειρία του Ιμέρου που εδώ και τρία χρόνια μας ταλαιπωρεί με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, είναι λιμάνια φτιαγμένα λάθος και κάθε φορά που υπάρχει νοτιάς έρχεται όλο το φερτό υλικό και η άμμος μπαίνει μέσα στις μπούκες των λιμανιών και δημιουργεί πρόβλημα. Μέχρι πέρσι στην Ροδόπη δεν μπορούσε να μπει κανένα σκάφος μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο και τον χειμώνα. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε πριν 2 μήνες με αλιείς από την περιοχή μας, και ο κ. Πολίτης έτρεξε την διαδικασία, την προηγούμενη φορά εγώ είχα καταφέρει να πάρω από τον κ. Πλακιωτάκη τα χρήματα, αλλά είχαμε θέματα με τις αδειοδοτήσεις, και πάμε να λύσουμε προβλήματα χρόνων σε λίγο χρόνο. Μέσα σε 1.5 μήνα κινήσαμε γη και ουρανό για να μπορέσουμε να δώσουμε μία λύση γιατί αντιλαμβάνεστε ότι τώρα είναι καλοκαίρι και δεν έχουμε πρόβλημα αλλά από τον Σεπτέμβρη με τους νοτιάδες καταλαβαίνετε τι θα γίνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ