Φ. Κοτσαρίδης: Τιμή στον πιο δραστήριο Καβαλιώτη των Βρυξελλών!

0
200

Μία τιμητική διάκριση από την πατρίδα του, δέχθηκε ο πολύ δραστήριος πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών και Καβαλιώτης στην καταγωγή Φίλιππος Κοτσαρίδης. Ο κ. Κοτσαρίδης βραβεύτηκε για την προσφορά του στις Βρυξέλλες για την Καβάλα από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και μίλησε με συγκίνηση για την πόλη του αλλά και την δράση του στην καρδιά της Ε.Ε.

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης σημείωσε «Ο κ. Κοτσαρίδης είναι ένας πρεσβευτής της Καβάλας στις Βρυξέλλες, είναι φιλοκαβαλιώτης, το δείχνει με κάθε τρόπο, επενδύει στην Καβάλα και κατάφερε μέσα από τη δράση του να γίνει πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών, εμείς όλοι επισκεφτήκαμε τον κ. Κοτσαρίδη, κάναμε επαφές με σημαντικούς ανθρώπους και δεχθήκαμε την υπέροχη φιλοξενία του. Εμείς σαν Περιφέρεια ευελπιστούμε σε μια ακόμη πιο ισχυρή συνεργασία στο μέλλον ώστε και χρηματοδοτήσεις να καταφέρουμε από τις Βρυξέλλες να αντλήσουμε για την περιοχή μας και να φέρουμε πιο κοντά εσάς σε εμάς».

Από την πλευρά του ο Φίλιππος Κοτσαριδης επεσήμανε «Είναι χαρά μου να με τιμά η πατρίδα μου από όποια θέση και αν βρίσκομαι, σήμερα ταπεινά υπηρετώ μία ελληνική κοινότητα Βρυξελλών που είναι αρκετά δυναμική και πλούσια σε ανθρώπινο δυναμικό, σε καλλιτεχνικό δυναμικό, και χαιρόμαστε πραγματικά όπου και αν είμαστε να κρατάμε την ταυτότητά μας, την γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας ζωντανό. Φυσικά και εγώ σαν Καβαλιώτης οι ρίζες μου η καρδιά μου βρίσκεται εδώ κοντά σας, με υποκινεί αυθόρμητα να κάνω ότι μπορώ, βεβαιώς και για την Ελληνική κοινότητα αλλά και να υποστηρίξω όσο μπορώ την πολη αυτή η οποία ακτινοβολεί θετικά και έχει πραγματικά περιθώρια ακόμα μεγαλύτερης αξιοποίησης. Είναι χαρά μου να υποδεχομαι πολλούς καλλιτέχνες, πολλοί συγγραφείς ή οποιουσδήποτε άλλους οι οποίοι πραγματικά συνεισφέρουν στο να ακτινοβολεί θετικά για τον ελληνισμό στο εξωτερικό, εκεί στις Βρυξέλλες προς τους θεσμούς, προς τα όργανα, προς τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι είναι πραγματικά φιλέλληνες και μας υποστηρίζουν και μάλιστα μας προτείνουν και συνεργασίες σε επίπεδο από Δήμο σε Δήμο ώστε να υπάρχουν ανταλλαγές μέσα από διάφορα προγράμματα όπως τα Erasmus, τα open days, τα Green Deal, Urban, Horizon και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε για να ωφεληθούμε και να θεσπίσουμε γέφυρες οι οποίες μας φέρνουν πιο κοντά. Είμαστε ένα μεγάλο χωριό η Ευρώπη και έχουμε πολλά να πάρουμε και να δώσουμε από όλους».

Ο Αρχέλαος Γρανάς υπογράμμισε πως «Είναι χαρά μας που σας υποδεχόμαστε, έναν άνθρωπο της ομογένειας ο οποίος προσπαθεί μέσα από πλειάδα προγραμμάτων υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει την περιοχή μας. Από ότι φαίνεται μπορείτε πραγματικά να βοηθήσετε έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι καλές σχέσεις μας με την κοινότητα των Βρυξελλών και όλοι μας να είμαστε οφελούμενοι από δράσεις. Νομίζω ότι η συμμετοχή σας στις όσα γίνονται στις Βρυξέλλες μπορούν να πολλαπλασιάσουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Για τον άνθρωπο Φ. Κοτσαρίδη ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής είπε «Ο Φίλιππος Κοτσαρίδης ήτανε πάντα ένας δραστήριος άνθρωπος, συνεργάτης σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, εκείνο το οποίο μου έδινε την εντύπωση ήταν ότι ήταν ένας άνθρωπος με πολλές επαφές, πολλές γνωριμίες, και πολύ διάθεση να δουλέψει για την πατρίδα του, που είναι η καρδιά και οι ρίζες του. Εκείνο το οποίο κάναμε τότε ήταν να προσπαθούμε να μαζέψουμε τους καβαλιώτες που έχουν καταγωγή δηλαδή από το νομό Καβάλας και δουλεύουνε στα ευρωπαϊκά όργανα και να ξέρετε ότι είναι πολλοί αυτοί και αυτό δείχνει και το μορφωτικό επίπεδο που έχουν στην Καβάλα. Ήτανε πάνω από 20 οι καβαλιώτες που δουλεύουνε στα ευρωπαϊκά όργανα και με τη βοήθεια του Φίλιππου κάναμε πάρα πολλές συναντήσεις που δεν είχανε δυστυχώς συνέχεια από το 2014 και μετά. Έχουμε μία Ελλάδα δίπλα μας, μια Καβάλα δίπλα μας και ο στόχος όλων μας είναι να την αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα που μας δίνει αυτή η ύπαρξη τόσων χιλιάδων στρατιωτών μας».

Τέλος ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέας Καραγιωργης υπογράμμισε «Τον Φίλιππο τον γνώρισα στο τελευταίο ταξίδι που κάναμε στις Βρυξέλλες, ένα έχω να σας πω μόνο ότι από όλη αυτήν την παρουσία μας εκεί αντιλήφθηκα τον σεβασμό αλλά και την αποδοχή που έχει από την Ελληνική κοινότητα και αυτό ξέρετε είναι πολύ μεγάλη δουλειά διότι στο εξωτερικό συνήθως το να μπορείς να οργανώσεις κάποιες καταστάσεις σημαίνει ότι έχεις την δυνατότητα, έχεις την ικανότητα και βεβαίως και την διάθεση να βοηθήσεις. Στην παρουσία μας εκεί μας βοήθησε απίστευτα, είναι το γεγονός ότι καταφέραμε να εξωτερικεύσουμε και την πολιτική την δική μας όσον αφορά τα προϊόντα την προσπάθεια που κάνουμε, στην προσπάθεια να βγάλουμε όλα τα ποιοτικά προϊόντα του αγροτικού τομέα και του πρωτογενούς τομέα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ