«Όσα μεγάλα έργα γίνονται και στο ν. Καβάλας είτε άμεσα είτε έμμεσα έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΠΑΜΘ»

0
274

Για την εκ νέου στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, την ευθύνη που γεννά αλλά και το έργο που επιτελέστηκε 4 χρόνια τώρα μίλησε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης της ΠΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης. Ο ίδιος όμως σχολιάζοντας τα προεκλογικά εξέφρασε την αμφιβολία του ως προς το κατά πόσον θα καταφέρει ο Χριστόδουλος Τοψίδης να καταρτίσει τελικά πλήρες ψηφοδέλτιο!

«Όταν ασκείς διοίκηση και μάλιστα από θέσεις ευθύνης, τα πρώτα δύο χρόνια ήμουν χωρικός αντιπεριφερειάρχης και τώρα είμαι αναπληρωτής περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης έρευνας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, δεν υπάρχει φυσικά χρόνος για εφησυχασμό γιατί πρέπει να επιλύουμε ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας μας αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών. Από και πέρα συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας, υπάρχει μία επιτάχυνση και των προσπαθειών μας αλλά και της προσωπικής μας προσπάθειας για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο».

Ο Κ. Μητσοτάκης αξιολόγησε τον Χρήστο Μέτιο και τον βαθμολόγησέ με τέτοιο βαθμό ώστε  να είναι της δικής του επιλογής

«Ο Χρήστος Μέτιος έχοντας πλέον την στήριξη του Κ. Μητσοτάκη φτιάχνει τον συνδυασμό του τον έχει ολοκληρώσει κατά 95% και το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον ίδιο προσωπικά. Και το 2019 υπήρχε η στήριξη από τον τότε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας γιατί αν θυμάστε καλά οι αυτοδιοικητικές είχαν προηγηθεί από τις βουλευτικές. Στη συνέχεια και επειδή υπήρξαν τέσσερα χρόνια θητείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του περιφερειάρχη του Χρήστου Μέτιου, αυτό τα τέσσερα χρόνια υπήρχε ακόμα με πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο ανδρών και μπορώ να πω ότι ο πρωθυπουργός έχοντας δει το έργο που επιτελεί η περιφερειακή διοίκηση έδειξε ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αξιολόγησε τον Χρήστο Μέτιο και τον βαθμολόγησέ με τέτοιο βαθμό ώστε  να είναι της δικής του επιλογής».

Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το ρόλο της Περιφέρειας

«Αυτό δεν έγινε σε όλες τις περιφέρειες, να σας θυμίσω ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλο περιφερειάρχη στήριζε η Νέα Δημοκρατία και άλλο περιφερειάρχη στηρίζει σήμερα. Ο Χρήστος Μέτιος όμως έδειξε τα τέσσερα με χρόνια διοίκησης του αλλά και τα προηγούμενα δύο χρόνια 2017 με 19 συνεχίζοντας το όραμα του αείμνηστου περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη αλλά και την δική του πολιτική έχει ανοίξει μια σειρά από μεγάλα θέματα. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το ρόλο της Περιφέρειας αλλά αυτή τη στιγμή όσα μεγάλα έργα γίνονται και στο νομό της Καβάλας είτε άμεσα είτε έμμεσα έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΠΑΜΘ. Να πω δύο χαρακτηριστικά έργα που χρηματοδοτεί άμεσα η Περιφέρεια, είναι το φυσικό αέριο που έρχεται στην πόλη της Καβάλας με της εταιρεία η οποία βλέπετε ότι σκάβει τις γειτονιές προκειμένου να περάσουν οι αγωγοί αλλά και έμμεσα με την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμίτσα. Επομένως η Περιφέρεια είανι ένα θεσμός που επιτελεί το αναπτυξιακό όραμα μιας πόλης εφόσον φυσικά υπάρχει μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και με τους δήμους, με τα Επιμελητήρια, τους Οργανισμούς Λιμένων κτλ».

Διατηρώ αμφιβολίες αν θα κατεβεί ο κ. Τοψίδης

«Καταρχήν ξεκάθαρα η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές και τα στελέχη στηρίζουν τον Μέτιο, οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα αν θα υπάρξει από το κεντροδεξιό χώρο δεν έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Δεύτερον άλλο το 2019 που είχαν προηγηθεί οι περιφερειακές εκλογές και άλλο το 2023 που έπονται οι περιφερειακές εκλογές. Τρίτο καμία σχέση δεν έχει ο συνδυασμός που ακούμε, γιατί εγώ έχω αμφιβολίες αν θα κατεβεί ο κ. Τοψίδης, γιατί φτάσαμε 20 Ιουλίου και δεν βλέπουμε ανακοινώσεις. Το να ξεκινήσεις επαφές μέχρι να καταρτίσεις συνδυασμό με 120 άτομα το ελάχιστο απέχει με μεγάλη απόσταση. Επομένως στις 19 Ιουλίου δεν έχουμε ακούσει ονόματα από τον κ. Τοψίδη και δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 4 χρόνια από την παράταξη Τοψίδη 6 περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν και ήρθαν στον Χρ. Μέτιο, αυτό κάτι δείχνει».

Το έργο σε Φιλίππους και Θάσο

«Εμείς προβάλουμε το έργο μας αυτή την εποχή, όπως οι εργασίες που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, και δυστυχώς ακούω υποψήφιους δημάρχους να λένε ότι δεν γίνεται τίποτε και τους παραπέμπω στις δηλώσεις της κυρίας εφόρου αρχαιοτήτων Καβάλας που λέει ότι γίνεται ένα τεράστιο αρχαιολογικό έργο που χρηματοδοτεί η ΠΑΜΘ με ένα ποσό της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Το ίδιο και στο αρχαίο θέατρο της Θάσου, αυτό το κόσμημα που δυστυχώς εδώ και δεκαετίες είναι κλειστό ευελπιστούμε με χρηματοδότηση της ΠΑΜΘ με 2 εκ. ευρώ να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ