Η μεγάλη επιβάρυνση του δικτύου το καλοκαίρι φέρνει και τις μικροβλάβες

0
353

Μεγάλη ανησυχία αλλά και ολιγόωρη ταλαιπωρία προκάλεσε η νέα διαρροή αγωγού της ΔΕΥΑΚ στον Βύρωνα που «έσκασε» και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό… συντριβάνι στην οδό Φιλαδελφείας, λίγο μετά τις 07:00, 18 Ιουλίου 2023. Για το ζήτημα μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης. Ο ίδιος όμως απάντησε και για την μυστηριώδη λευκή κηλίδα στο Καρνάγιο που προκάλεσε ανησυχία στους περιοίκους.

«Την περασμένη φορά ήταν επί της εβδόμης Μεραρχίας που υδροδοτεί αυτό το τμήμα του Βύρωνα και ήταν ο κεντρικός αγωγός, σήμερα η βλάβη ήταν στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας ουσιαστικά στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας επί της Φιλαδέλφειας από τη βλάβη που έχει γίνει πέρσι στην αριστερή πλευρά και αυτό αστόχησε σαν υλικό, ο σωλήνας, και μετά από αυτή την βλάβη προέκυψαν άλλες 3 στο ίδιο σημείο, κυρίως γιατί δεν δούλεψε ο μειωτής επι της Ναυπλίου. Γρήγορα τα παιδιά έκοψαν την υδροδότηση, αποκαταστάθηκαν οι βλάβες και οι 4 που προέκυψαν, ήδη υδροδοτούν από τις 12 παρά περίπου το τμήμα, δίνει νερό, το καλοκαίρι τα έχει αυτά από την μεγάλη πίεση που δέχεται το δίκτυο, ακόμη και όλη τη νύχτα λειτουργεί το δίκτυο και έχουμε πολύ μεγάλες καταναλώσεις οπότε το καλοκαίρι τα περιμένουμε αυτά, απλά να γίνεται σε όσο πιο περιορισμένο βαθμό και φυσικά να γίνεται όσο πιο σύντομα η αποκατάσταση».

«Το δίκτυο είναι πάνω από 15ετία, δεν είναι καινούργιο, προφανώς υπάρχει άνθρωπος ο οποίος επιβλέπει και μάλιστα αυτή τη στιγμή σε όλα τα έργα τα οποία εκτελούνται πέρα από τον επιβλέποντα μηχανικό ο οποίος δεν μπορεί να είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι του εργολάβου, έχουμε βάλει παλιούς τεχνίτες οι οποίοι αυτή την στιγμή γνωρίζουν όλα τα δίκτυα της πόλης και τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι εργασίες και είναι συνεχώς πάνω από τους εργολάβους. Όταν φεύγει ο εργολάβος φεύγει και ο δικός μας. Πάντα μπορεί να συμβεί κάτι όμως με έναν αγωγό που ηταν λίγο χτυπημένος και να σκάσει κάτω από το χώμα μετά από καιρό».

«Παρότι η Καβάλα είναι γεμάτη, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις καταναλώσεις νερού, όλη νύχτα γεμίζουν οι δεξαμενές για να υπάρχει επάρκεια, όσος κόσμος και αν έρθει μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, δεν μπορούν όμως τα δίκτυα. Για αυτό γίνονται όλα τα έργα υποδομής στην πόλη και η πόλη ανακαινίζεται, το ίδιο ισχύει και για το Παληό που τις τελευταίες μέρες οι καταναλώσεις για τον οικισμό είναι οριακές, δηλαδή όσο μπορεί να κουβαλήσει ο αγωγός νερό από Καβάλα προς Παληό, τόσο ακριβώς καταναλώνει το Παληό πολλές ώρες  την ημέρα. Τριπλασιάζουμε ουσιαστικά την χωρητικότητα του αγωγού για να μπορέσει να ανταπεξέλθει για τα επόμενα το Παληό, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτυχθεί περισσότερο τουριστικά το Παληό και θα χρειαστεί περισσότερο νερό.

«Σχετικά με την κηλίδα στο Καρνάγιο, πήγαμε και είδαμε τα δίκτυα αποχετευσης μας δεν είχαν κανένα πρόβλημα, το ίδιο και το αντλιοστάσιο που υπάρχει εκεί και αρχίσαμε να ψάχνουμε από πού μπορεί να προέρχεται αυτό, η υποψία μας πήγε στα δίκτυα ομβρίων γιατί συνέβη αυτό και πέρσι στην παραλία της Καλαμίτσας που κάποιος είχε ρίξει ένα κουβά με μπογιά και κατέληξε στη θάλασσα. Σήμερα κάναμε μια αυτοψία και βρήκαμε ότι σε μία σχάρα ομβρίων που βρίσκεται μπροστά από το καρνάγιο δίπλα σε μία οικοδομή που αυτή τη στιγμή ανακαινίζεται, ένα καινούργιο ξενοδοχείο που γίνεται εκεί, μέσα υπήρχαν νερά λευκά, δίπλα υπήρχαν και δύο κουβάδες ο ένας εκ των οποίων είχε ένα λευκό υγρό προφανώς από οικοδομικά υλικά ή από μπογιές που πέταξαν εκεί και αυτός ο αγωγός οδηγεί εκεί που βγήκε η λευκή κηλίδα στην θάλασσα. Το λιμεναρχείο και η διεύθυνση υγείας θα μας πουν την διαδικασία που ακολουθήσουμε και από όλους υπηρεσίες και από μας. Αυτό διαλύθηκε σχετικά γρήγορα στο νερό, η περιοχή εκεί δεν είναι κολυμβητική, και από την διεύθυνση υγείας μου είπαν ότι απαγορεύεται το κολύμπι εκεί επειδή βρίσκεται το καρνάγιο και εκδόθηκε απαγόρευση κολύμβησης για εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ