«Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί στο μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους»

0
233

Τους πρώτους υποψηφίους της από την Καβάλα και την Θάσο για το ψηφοδέλτιο της στις περιφερειακές εκλογές ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η Λαϊκή Συσπείρωση με τον γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ Βασίλη Καταπόδη να θέτει στον Alpha Radio το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι άλλες παρατάξεις στην περιφέρεια αλλά και την στάση της παράταξης του ΚΚΕ.

«Είναι οι πρώτες υποψηφιότητες για τις Π.Ε Καβάλας και Θάσου όσον αφορά το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα ανακοινώσουμε αργότερα κι άλλους υποψηφίους όπως επίσης για τα δημοτικά μας ψηφοδέλτια όπου κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να έχουμε σε όλους τους δήμους της Καβάλας ψηφοδέλτια. Χθες ανακοινώσαμε 9 για την Π.Ε. Καβάλας και μία για την Π.Ε. Θάσου. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι παράταξη του ΚΚΕ στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, εμείς δεν κρυβόμαστε ούτε παραμυθιάζουμε τον κόσμο περί ανεξαρτησιών περί και ανεξάρτητων σχημάτων και τα λοιπά, τα λέμε καθαρά ότι πολύ απλά η τοπική διοίκηση που εκφράζεται στο επίπεδο της Περιφέρειας και των Δήμων έχει μετατραπεί με τις νομοθετικές παρεμβάσεις από τον Καποδίστρια και δώθε δηλαδή με τον Καλλικράτη κτλ στο μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους, με καταμετρημένες ρόλους, με πολλές αρμοδιότητες χωρίς αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό κορβανά που λέμε και για αυτό το λόγο ακριβώς παίζει το ρόλο ενός γραναζιού της κρατικής μηχανής. Είναι το κράτος λοιπόν, σε αυτό το κράτος επιδιώκει να παρεμβαίνει όσο το δυνατόν με περισσότερες δυνάμεις γίνεται, ακριβώς όπως κάνουμε και στην Βουλή όπου οι εκλεγμένοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή απεδειξαν από την πρώτη μέρα την προσπάθεια να δυναμώσει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, οι διεκδικήσεις του, η πάλη του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ήταν δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και με την καινούργια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Βρέθηκαν στο επίκεντρο των αγώνων για την προστασία της περιουσίας του λαού, πολύ συγκεκριμένα δεκάδες πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν αυτές τις εβδομάδες μετά τις εκλογές, με παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ που μπήκαν μπροστά μαζί με τα σωματεία, το εργατικό κίνημα και κάνουν κινητοποιήσεις στα λεγόμενα κοράκια των funds που έχουν πάρει τα κόκκινα δάνεια».

«Στην Περιφέρεια θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους, την παρέμβαση μας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί τέσσερα χρόνια πέρασαν και η μοναδική φωνή που πραγματικά έβαλε το δάχτυλο που λέμε στην πληγή των προβλημάτων ήταν η λαϊκή φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί εμείς δεν κάναμε αντιπαράθεση στην διοίκηση του κ. Μέτιου γύρω από το αν είναι ικανός ή ανίκανος, ικανότατος είναι και η παράταξη του και το κόμμα του που τον στηρίζει. Μία χαρά τα καταφέρνουν, είναι θέμα επιλογών και στράτευσης. Αυτές λοιπόν οι παρατάξεις όλες μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμφωνούσαν στην βασική στρατηγική επιλογή η τοπική διοίκηση να είναι το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους, να βάζει βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι του Έλληνα, του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολούμενου κτλ και ταυτόχρονα να τα δίνει όλα για τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ήταν μία πραγματικότητα στην οποία συμφώνησαν όλοι μαζί και διαφωνούσαν στα δευτερεύοντα, στα πρόσωπα, στις μεταγραφές που γίνανε πολλές μέσα στην 4ετία και γίνονται και τώρα».

«Αυτό είναι μια πολύ σοβαρή πλευρά, ένας κόσμος ψήφισε για παράδειγμα ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσουμε καθαρά, την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη μέρα αυτή η παράταξη συνδιοικεί με την παράταση του Μέτιου. Γιατί να μην ψηφίσει αυτός κατευθείαν Νέα Δημοκρατία, δηλαδή την παράταξη του κ. Μέτιου; Όπως ταυτόχρονα όπως έγινε και με τους ΑΝΕΛ αν τους θυμάστε. Και τώρα οι μεταγραφές παίρνουν και δίνουν και με τον κ. Καραγιώργη και τον κ. Παπακοσμά αλλά και μέσα στην 4ετία πόσοι από την παράταξη Τοψίδη πέρασαν στην παράταξη Μέτιου και έγιναν και αντιπεριφερειάρχες κτλ. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι είναι τόσο εύκολες οι μεταγραφές σε αυτές τις παρατάξεις γιατί πραγματικά δεν τους χωρίζουν Σινικά τείχη, δεν τους χωρίζει τίποτα! Συμφωνούν σε πολύ σημαντικά στρατηγικά ζητήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ