Λύνεται το ζήτημα του ΚΤΕΟ για τις μεταβιβάσεις σε τετράκυκλα και τρίκυκλα οχήματα

0
340

Λύση δίνεται στο ζήτημα που ανέκυψε τόσο στην Π.Ε Καβάλας, όσο και σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ, όπου δεν μπορούσαν να γίνουν μεταβιβάσεις α) δίκυκλων μοτοσυκλετών με πλευρικό κάνιστρο (L4e), β) τρικύκλων με συμμετρικούς εμπρόσθιους ή οπίσθιους τροχούς (L5e) και γ) τετράκυκλων οχημάτων (L7e) άνω των 125 cm3, διότι τα ΚΤΕΟ τις περιοχής δεν έχουν σχετικούς διαδρόμους, προκειμένου να τα περάσουν από έλεγχο.

Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, λόγω της αδυναμίας των ΚΤΕΟ της Περιφέρειας μας να προβούν σε ελέγχους στα παραπάνω οχήματα, τα εν λόγω οχήματα δεν μπορούσαν να πουληθούν και να μεταβιβαστούν σε κανέναν, με αποτέλεσμα, παρόλο που υπήρχαν ενδιαφερόμενοι αγοραστές, να παραμένουν απούλητα, δημιουργώντας προβλήματα τόσο για τους πωλητές όσο και για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Για το ζήτημα μίλησε στον Alpha Radio ο αντιπεριφερειάρχης ενέργειας, περιβάλλοντος και μεταφορών Χρήστος Γάκης.

«Εκδόθηκε κάποια στιγμή μία εγκύκλιος από το υπουργείο μεταφορών ότι πρέπει και τα συγκεκριμένα οχήματα πλέον να περνούν από ΚΤΕΟ και αφού και αυτά τα οχήματα κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους θα έπρεπε να ελέγχονται σχετικά με την ασφάλεια τους. Μιλάμε για τα τετράτροχα τις γουρούνες και οχήματα που θεωρούνται ότι μπορείς να τα οδηγήσεις με δίπλωμα αυτοκινήτου άνω των 125 κυβικών όπως κάποια piaggio. Είναι οχήματα όμως που κυκλοφορούν αρκετά πλέον στους δρόμους και η εγκύκλιος τα υποχρεώνει να περνάνε από το ΚΤΕΟ. Το ζήτημα ανέκυψε ότι επειδή δεν υπήρχε τέτοιος νόμος παλαιότερα τα ΚΤΕΟ δεν είχαν διαδρόμους για τον έλεγχο των συγκεκριμένων οχημάτων και ειδικά στο δικό μας δήμο είναι που είμαστε τουριστικός νομός και κυκλοφορούν αρκετά τέτοια οχήματα ιδίως τους θερινούς μήνες υπάρχει ενδιαφέρον και για την πώληση τους και για την κυκλοφορία τους, ανέκυψε το ζήτημα ότι πήγανε για να γίνει μεταβίβαση οχήματος και τους ζητούσαν βεβαίωση ότι αυτά τα οχήματα έχουν ελεγχθεί από το ΚΤΕΟ».

«Δεν γινόταν να φτιάξουμε τις υποδομές σε μια ημέρα και να ελέγξουμε όλα αυτά τα οχήματα και σε πρώτο στάδιο έχουμε βγάλει μια απόφαση από την αποκεντρωμένη διοίκηση στη Θεσσαλονίκη ότι εξαιρούνται τα συγκεκριμένα οχήματα μέχρι 31/12/2024 από το ΚΤΕΟ και θα γίνονται μεταβιβάσεις χωρίς να περάσουν έλεγχο ΚΤΕΟ όπως είχε γίνει μέχρι σήμερα. Έγινε επαφή με το ΚΤΕΟ το δημόσιο στη Δράμα όπου προχωράει η περιφέρεια το επόμενο διάστημα σε ειδικούς διαδρόμους για να ελέγχονται και τα οχήματα αυτά και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα κάνουν επενδύσεις πλέον να φτιάξουν τους διαδρόμους και να περνάνε από ΚΤΕΟ και αυτά τα οχήματα».

«Έχει παρατηρηθεί μια πολύ μεγάλη αύξηση κυκλοφοριακή, μην ξεχνάτε ότι είμαστε προορισμός τουριστικός πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής, προσελκύουμε κόσμο από όλα τα Βαλκάνια, τους θερινούς μήνες όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο της Καβάλας αλλά και οι υπόλοιποι δήμοι έχουν υπερδιπλάσια κυκλοφορία οχημάτων από ότι τους χειμερινούς μήνες. Και σε σχέση με το φυσικό αέριο που μου ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο, είχαμε φροντίσει να μην γίνονται τους θερινούς μήνες εργασίες σε δρόμους με αυξημένη κίνηση γιατί θα δυσχεράναμε περισσότερο την κατάσταση και φαίνεται ήδη ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και δυστυχώς υπάρχουν και απροσεξίες. Κάποιοι άνθρωποι κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στο οδικό δίκτυο, τόσα τροχαία θα πρέπει να μας κάνουν να το κοιτάξουμε και σαν αυτοδιοίκηση και σαν κεντρική κυβέρνηση πως από την στιγμή που από τη στιγμή που θέλουμε να είμαστε ένας τουριστικός προορισμός και η αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση είναι ένα επακόλουθο να δούμε θέματα που πρέπει να λυθούν σε συγκοινωνιακό επίπεδο τόσο για μέτρα ασφαλείας στη κίνηση στους δρόμους αλλά και μέτρα αποσυμφόρησης οδών και κυκλοφορίας ΜΜΜ γιατί στο άμεσο μέλλον θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, πρέπει να κινηθούμε από τώρα για να τα προλάβουμε».

«Ανακοινώνει ο περιφερειάρχης κάποιους καινούριους υποψήφιους σε διάφορους νόμους, έχει την στήριξη του Κ. Μητσοτάκη, κάτι που είχε φανεί από την επίσκεψη του για το ΕΣΠΑ και τώρα με την ανακοίνωση για τη στήριξη των περιφερειαρχών σε όλη την Ελλάδα, εγώ θα είμαι υποψήφιος με την παράταξη του κ. Μέτιου, θα κάνουμε την προσπάθειά μας και από κει και πέρα όπως πάντα λέω ο κόσμος είναι αυτός που μας κρίνει, ο κόσμος αποφασίζει. Εμείς παρουσιάζουμε το έργο μας και τι κάναμε αυτά τα χρόνια στην ΠΑΜΘ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ