«Έχουμε ευθύνη, ήταν λάθος και ζητάω συγγνώμη»

0
340

Απαντήσεις στις καταγγελίες πως λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ έκανε το δρομολόγιο Καβάλα – Παληό – Ηρακλείτσα – Πέραμο μεταφέροντας 65(!) επιβάτες έδωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν τονίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που προκλήθηκε και από το γεγονός ότι ήταν στα.. πιτς το εφεδρικό λεωφορείο αλλά και τον υπερβάλλον ζήλο του οδηγού να εξυπηρετήσει όλους τους επιβάτες.

«Ενημερώθηκα για το χθεσινό περιστατικό, δεν είναι συχνά όμως αυτά τα φαινόμενα, αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, έγινε χθες το βράδυ και ενώ εμείς έχουμε μεριμνήσει να υπάρχει πάντα ένα εφεδρικό λεωφορείο ώστε να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα για έναν λόγο που θα καλέσουμε να μάθουμε τον αρμόδιο, το εφεδρικό λεωφορείο δήλωσε αδυναμία ότι χάλασε, ο οδηγός από υπερευαισθησία για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο δεν υπολόγισε σωστά, έβαλε καμιά δεκαριά ανθρώπους μέσα ορθίους, που εμείς έχουμε δώσει σαφή εντολή να μη γίνει αυτό το πράγμα. Έπρεπε να πάρει τηλέφωνο στον υπεύθυνο κίνησης από την στιγμή που δήλωσε ο άλλος ότι είναι χαλασμένο το λεωφορείο και ας καθυστερούσε 10 λεπτά να έμπαινε σε άλλο λεωφορείο και έτσι έγινε το μεγάλο λάθος που ήταν όντως ανεπίτρεπτο».

«Τα υπεραστικά λεωφορεία έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν ορθίους αλλά δεν το κάνουμε. Έχουμε ευθύνη, ήταν λάθος και ζητάω συγγνώμη. Όταν γίνει κάτι σε κάποιο δρομολόγιο στο δρόμο και δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκεί μπορεί να δώσω μια δικαιολογία, δηλαδή είναι 5 άνθρωποι σε μία στάση που περιμένουν, εδώ ξεκίνησε από την Καβάλα, για αυτό λέω ότι ήταν λάθος. Οι υπεράριθμοι ήταν ήδη από την Καβάλα, δεν εκτίμησε καλά την κατάσταση ο οδηγός από υπερβάλλον ζήλο να μην καθυστερήσει τον κόσμο, αυτή ηταν η δικαιολογία του. Από την άλλη το εφεδρικο που ήταν να πάει και να πάρει αυτόν τον κόσμο που ήταν οι όρθιοι δήλωσε ότι είχε πρόβλημα τελευταία στιγμή χωρίς να το γνωρίζει ο οδηγός.

«Η βασική ευθύνη είναι σε αυτόν που δεν δήλωσε πιο μπροστά ότι είχε πρόβλημα το λεωφορείο, αυτό είναι δικό μας θέμα στα Αγγλικά αλλά και ο δεύτερος οδηγός που πήγε το δρομολόγιο είχε την ευθύνη ότι δεν έπρεπε να πάρει τόσο κόσμο, αλλά το έκανε για καλό για να μη περιμένει ο κόσμος. Έχουμε 4 λεωφορεία στην κάθε βάρδια εφεδρικά και τη νύχτα –γιατί αυτό το δρομολόγιο ήταν 11 το βράδυ- το πρόβλημα ήταν ότι τα σταθμαρχεία είχαν κλείσει και ο οδηγός που ήταν εκεί ο εφεδρικός που έπρεπε να πάρει τον όρθιο κόσμο μέσα δήλωσε αδυναμία με το αμάξι, αυτό έγινε».

«Υπάρχει γραφείο κίνησης που έπρεπε να πάρει τηλέφωνο ο οδηγός που πήγε το δρομολόγιο και να ενημερώσει ότι έχω 10 υπεράριθμους επιβάτες και το εφεδρικό λεωφορείο ήταν χαλασμένο. Δεν έχουμε συχνά τέτοια προβλήματα γιατί έχουμε πολύ τακτικά δρομολόγια, τις ώρες αιχμής πλέον στη διαδρομή αυτή έχουμε κάθε μισή ώρα δρομολόγιο. Έχουμε 11 λεωφορεία την ημέρα για αμμολόφους, τα δρομολόγια μας σε αυτή την γραμμή είναι πολύ τακτικά. Και μπορεί να έγινε αυτό μία φορά αλλά τις περισσότερες φορές όλα αυτά τα δρομολόγια δεν έχουν πληρότητα! Τον Αμυγδαλεώνα τον καλύπτουμε με 27 δρομολόγια την ημέρα, δεν είναι λίγα! Μπορεί να υποστηρίζουμε τις παραθαλάσσιες περιοχές τώρα το καλοκαίρι αλλά δεν έχουμε αφήσει τον υπόλοιπο νομό. Πηγαίνουμε στη Λεκάνη για ένα άτομο στον Πλαταμώνα, στη Λημνιά κτλ, εμείς καλύπτουμε όλο το νομό με δικό μας κόστος, με ελλειμματικό έργο για εμάς, πέραν των παραθαλάσσιων περιοχών όλο το ενδονομαρχιακό μεταφορικό έργο είναι ελλειματικό. Σκεφτείτε πως αν δεν υπήρχαν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Καβάλα δε θα μπορούσε να επιβιώσει η εταιρεία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ