«Η ενεργή συμμετοχή είναι μονόδρομος, μόνο έτσι ξεπερνάμε τα αδιέξοδα»

0
176

Για την υποψηφιότητα του με το ψηφοδέλτιο του Σύγχρονου Δήμου, του Θόδωρου Μουριάδη μίλησε στον Alpha Radio το μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. Εξηγεί γιατί κατέρχεται στον στίβο της αυτοδιοίκησης, γιατί τα προβλήματα των πόλεων δεν έχουν κομματικό χρώμα, και γιατί πιστεύει ότι ο Θ. Μουριάδης έχει προβάδισμα έναντι των συνυποψήφιων του.

«Είμαι και εγώ ένας από τους 100 στον Σύγχρονο Δήμο του Θ. Μουριάδη, πάντα πίστευα ότι η συμμετοχή είναι μονόδρομος, μόνο έτσι ξεπερνάμε τα αδιέξοδα που κατά καιρούς βιώνουμε, πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά και σε κάθε επίπεδο δυστυχώς τα τελευταία δέκα χρόνια. Το πως ο καθένας αξιολογεί τον τρόπο και το βαθμό της συμμετοχής του, είναι μία καθαρά προσωπική και υποκειμενική κρίση. Εγώ αυτή την φορά, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 αποφάσισα να συμμετάσχω λίγο πιο ενεργά. Και την προηγούμενη φορά είχα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μουριάδη από άλλο πόστο και με άλλο τρόπο, αυτή τη φορά αποφάσισα λίγο περισσότερο να εκτεθώ που λέμε με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

«Ο κ. Μουριάδης είναι ένα πρόσωπο που εκτιμώ βαθύτατα. Ήταν ο δήμαρχος που δέχθηκε την πιο σκληρή κριτική, ίσως και λόγω του συστήματος, της απλής αναλογικής, ήταν ο πιο μοναχικός δήμαρχος που έχει να αντιμετωπίσει μία δύσκολη καθημερινότητα όπως είχαν να αντιμετωπίσουν και οι προηγούμενοι και με πολύ δύσκολη κριτική. Και παρά τις αντιξοότητες σε ένα σημαντικό βαθμό τα κατάφερε, σίγουρα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουνε,  το αναγνωρίζει και ο ίδιος, το τρένο μπήκε σε ράγες όμως θεωρώ και η δεύτερη θητεία θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, ακόμα πιο κερδοφόρα για τους πολίτες της Καβάλας. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η δική μου απόφαση να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια».

«Ένα 80% το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά και το 80% είναι σε έναν αριθμό εξίσου μεγάλο γιατί και την προηγούμενη φορά το ψηφοδέλτιο για το δημοτικό συμβούλιο είναι πολυπληθές. Ο μέσος όρος της ηλικίας είναι χαμηλότερος και αυτό που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές ότι η μεγαλύτερη αποχή συναντάται στους νέους, αντιστρέφεται στην συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και αυτό είναι αισιόδοξο. Δεν είναι εύκολο αυτές τις εποχές που η εργασιακή ανασφάλεια πλήττει τους πάντες, που δε γνωρίζεις πως θα βγάλεις το μήνα, να μπεις σε μία διαδικασία δαπανηρή, χρονοβόρα σίγουρα, με την πρόθεση να βοηθήσεις και όταν οι πιθανότητες δεν είναι σίγουρες. Μιλάμε για 600 υποψήφιους για 35 θέσεις. Άρα πραγματικά εναπόκειται στο φιλότιμο του καθενός να συμμετέχει σε μία οποιαδήποτε προσπάθεια πόσο μάλλον σε αυτές των δημοτικών εκλογών.

«Τυπικά αυτό που θεωρούσαμε από παλιά ως χρίσμα, που υπήρχε μία κομματική απόφαση κεντρικά που έλεγε ότι αυτός ο δήμαρχος θα πάρει την πράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν ίσχυε εδώ και χρόνια, από την προηγούμενη φορά παρά μόνο στους πολύ μεγάλους δήμους δηλαδή Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρα ή Λάρισα. Ωστόσο εκ των πραγμάτων και την προηγούμενη φορά ο κ. Μουριάδης στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Και λέω εκ των πραγμάτων αναφερόμενος στα πρόσωπα που τον στηρίζουν ως υποψήφιοι αλλά και ως συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή και το ΠΑΣΟΚ στην χθεσινή εκδήλωση εκπροσωπήθηκε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό γιατί και αυτοί που απουσίαζαν είχαν προσκληθεί και όσοι δεν ήταν εκεί τουλάχιστον είχαν λόγο να απουσιάζουν και τέλος πάντων δεν σημαίνει κάτι αυτό. Στην τοπική αυτοδιοίκηση όμως οι παρατάξεις πρέπει να είναι πολυσυλεκτικές, και από άτομα που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ γιατί μία δική μου πρωτοβουλία για την καθαριότητα για την επόμενη δεκαετία το δικό μου σχέδιο δεν θα έχει μεγάλη διαφορά με κάποιον που βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία ή που βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο πολιτικά. Τα καθημερινά προβλήματα της Καβάλας και κάθε πόλης δεν έχουν χρώμα και εγώ είμαι μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή μου σε ένα ψηφοδέλτιο δεν καταργεί την άλλη μου ιδιότητα. Σήμερα η άλλη μου ιδιότητα χρωματίζει σε ένα βαθμό και αυτό το ψηφοδέλτιο».

«Ο Σύγχρονος Δήμος έχει αυτή την στιγμή την πιο πλήρη, καταρτισμένη ομάδα για να διεκδικήσει το δήμο. Πέρα από το πρόσωπό του δημάρχου το οποίο για τους δικούς μου λόγους και αυτούς που σας ανέφερα θεωρώ τον πιο άξιο ώστε να συνεχίσει και να είναι ο δήμαρχος της Καβάλας. Θεωρώ ότι κατάφερε και δημιούργησε και εμπλούτισε πλέον μία πολύ καλά καταρτισμένη και δουλεμένη ομάδα ώστε να συνεχίσει να διοικεί τον Δήμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ