«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα συμπληρώσεως, είναι κόμμα ιστορικό και έχει άποψη»

0
159

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα συμπληρώσεως, είναι ιστορικό και έχει άποψη σχολίασε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος σχολιάζοντας την στάση Ανδρουλάκη σχετικά με το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας. Ο ίδιος όμως μιλώντας στον Alpha Radio σχολίασε και το προφίλ των κύριων υποψηφίων για τον δημαρχιακό θώκο, ενώ έδωσε και τα δύο δικά του σενάρια για τον δεύτερο γύρο.

Το δήμαρχο τον χαρακτηρίζει η σεμνότης και το ολιγόλογον

«Το δήμαρχο τον χαρακτηρίζει η σεμνότης και το ολιγόλογον. Είναι ένας τεχνοκράτης ο οποίος δεν ασκείται στα λόγια αλλά στα έργα. Αυτό παρουσίασε, τα έργα υποδομής τα οποία δυστυχώς ενώ είναι τόσο βασικά δεν φαίνονται. Δεν ειναι δηλαδή μία ωραία πλατεία η οποία αισθητικά ικανοποιεί το μάτι του πολίτη. Αλλά όταν χάνεται το μισό νερό, το δίκτυο δεν λειτουργεί και το αποκαθιστάς και έχεις μία τεράστια οικονομία νερού που είναι τόσο πολύτιμο αυτό δε φαίνεται και δεν εκτιμάται. Επίσης είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα κοινά και κυρίως για την πόλη στην οποία ζούμε. Είναι λιγάκι δύσκολο το ότι ολοι φιλοδοξούν να γίνουν δήμαρχοι. Θα μπορούσαν να συνεννοηθούν έξω από κομματική ιδιότητα και να σχηματίσουν ένα team ωραίο για να μπορέσουμε να ανορθώσουμε αυτή την πόλη αλλά ακόμη προσπαθούμε να  κομματικοποιούμε τις δημοτικές εκλογές, είναι λάθος αλλά είναι μία πραγματικότητα».

Ο κ. Εριφυλλίδης είναι νέος και πολλά υποσχόμενος, μια χρυσή εφεδρεία για το μέλλον

«Η μεν Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τρεις μονομάχους οι οποίοι είναι ισότιμοι και ισάξιοι, εάν ενωθούν θα δούμε εάν συμφωνήσουν στο ποιος θα είναι ο πρώτος. Καλό είναι να ενωθούν και ο κ. Δράκος καταβάλει προσπάθειες να μπορέσει να συνενώσει τα 3 πρόσωπα, εάν τα καταφέρει μπράβο του. Ο κ. Εριφυλλίδης είναι νέος, πολλά υποσχόμενος, έχει την κατάρτιση, έχει μόρφωση, έχει την διορατικότητα, έχει την εμπειρία του πατέρα του και φιλοδοξεί να παίξει και αυτός ένα ρόλο και να αφήσει ένα όνομα στην πόλη. Νόμιζω ότι μπρος στα μεγάλα χρώματα θα δυσκολευτεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμος και δεν είναι μια χρυσή εφεδρεία για το μέλλον».

Ο κ. Παπαδόπουλος έχει φιλοδοξία, θέλει διακαώς να γίνει δήμαρχος και αυτό είναι καλό

«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι η τρίτη προσπάθεια που κάνει, έχει φιλοδοξία να προσφέρει στον τόπο. Θέλει διακαώς να γίνει δήμαρχος, αυτό είναι καλό διότι εάν και εφόσον εκλεγεί θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η εκλογή του είναι επωφελής και το δυναμισμό τον οποίο έχει λόγω της νεότητας την οποία έχει έναντι των άλλων, ότι θα μπορεί να προσφέρει. Ο κ. Μουριάδης έχει να επιδείξει έργο και είναι δική του ευθύνη να μπορέσει να δείξει το έργο του στους πολίτες της Καβάλας που πολλοί εξ αυτών λόγω άγνοιας λένε το πιο εύκολο «Ο Μουριάδης δεν έκανε τίποτα». Πιστεύω η μάχη θα δοθεί μεταξύ αυτού τον οποίον ο κ. Δράκος θα καταφέρει από τους τρεις τον έναν και μεταξύ του κ. Μουριάδη. Η αριστερά δεν έχει μιλήσει ακόμα, δεν ξέρω γιατί, μήπως θελήσει να συμπράξει».

Τα δύο ενδεχόμενα

«Του είχα επισημάνει πολλές φορές του κ. Μουριάδη, δήμαρχε κάνε μία γενική συνέλευση και παρουσίασε το έργο σου, δεν το έκανε, τελευταία έγινε μια συνέντευξη. Έχει αρκετό χρόνο για να δείξει το έργο του, εάν το αναδείξει νομίζω ότι θα κερδίσει την υπόθεση. Στο δεύτερο γύρο θα έχουμε Μουριάδη και έναν από τους τρεις της ΝΔ αλλιώς Μουριάδη με Παπαδόπουλο, διότι αν διασπαστεί η ΝΔ τότε ο κ. Παπαδόπουλος θα είναι αυτός που θα εισπράξει όλο τον θυμό ή την απογοήτευση των νεοδημοκρατών».

Το καινούργιο που προσπαθεί να δώσει ο Ανδρουλάκης, να καταλάβει ο κόσμος ότι θα είναι μία κυβέρνηση συναίνεσης

«Αυτό που μας παρουσιάζεται είναι το δίπολο ή αυτοδυναμία από τη μία, ή συνασπισμός κομμάτων τα οποία δεν προσδιορίζονται ποια θα είναι αυτά δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ θέτει ορισμένους όρους που δεν τους αποδέχονται τα άλλα κόμματα ή ενδεχομένως δεν κατανοούν την άρνηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ την θέση του, ότι δεν θέλει ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε τον κ. Μητσοτάκη. Στην αρχή φαίνεται παράξενο, όμως με τις εξηγήσεις που δίνει και το λένε και συνταγματολόγοι δεν πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας, πρόκειται για κυβέρνηση ανοχής, μίας συμφωνίας εκτός από την προγραμματική συμφωνία, θέλει μια ευρύτερη συναίνεση ούτως ώστε αυτή ύστερα από μία συμφωνία επί ενός προγράμματος να αναδείξει και αυτόν ο οποίος θα ηγηθεί για την εκτέλεση αυτού του προγράμματος. Υπό αυτή την έννοια δε μπορεί εκ των προτέρων δε μπορεί να πει Μητσοτάκης ή Τσίπρας, ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει τι έκανες εσύ και τι ο άλλος. Θέλει κάτι καινούργιο, αυτό το καινούργιο προσπαθεί να δώσει ο Ανδρουλάκης να καταλάβει ο κόσμος ότι είναι μία κυβέρνηση συναίνεσης η οποία η συναίνεση αυτή όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου θα αναδείξουν αυτόν ο οποίος θα εκτελέσει η κυβέρνηση αυτή της συναίνεσης».

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα συμπληρώσεως

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα μικρό κόμμα, έχει μια μακρά ιστορία και συνεπώς δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα συμπληρώσεως, είναι ένα κόμμα το οποίο έχει άποψη και συνεπώς θα καθίσει στο τραπέζι για να συζητήσει τις δικές του θέσεις. Έτσι λέει ο κ. Ανδρουλάκης ότι για να μπορέσω να καθίσω στο τραπέζι πρέπει να έχω μία δύναμη εκλογική από το λαό. Εάν ο λαός με βάλει κάτω από το 10% σημαίνει ότι με θέλει στην αντιπολίτευση και δεν έχω λόγο εγώ να μπω στην περιπέτεια μιας κυβερνήσεως ως συμπλήρωμα. Ο Ανδρουλάκης λέει θα καθίσουμε όλοι και αφού συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα που προέχει τι θα πράξουμε, θα αναδείξουμε όλοι μαζί ένα πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης μέσα από το κοινοβούλιο που θα αναδειχθεί από τις εκλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ