Έχουν μπει βάσεις σε πολλά θέματα και εγώ να μην είμαι πια δήμαρχος, ο επόμενος θα έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα του

0
330

Μία σειρά από απαντήσεις, από το open mall του Αγίου Νικολάου και την διακοπή υδροδότησης το Σαββατοκύριακο στους Φιλίππους μέχρι τα έργα στην Καπνεργάτη και τις παρεμβάσεις στην Παναγία κλήθηκε να δώσει μιλώντας στον Alpha Radio o δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Η διακοπή υδροδότησης στην Δ.Ε. Φιλίππων

Σχετικά με την διακοπή υδροδότησης στην Δ.Ε. Φιλίππων τόνισε «από τις 20 Οκτωβρίου του 2020 δεν υπάρχουν διακοπές νερού όπως υπήρχαν παλιότερα που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να κάνουνε μπάνιο ή να τραβήξουμε και το καζανάκι, από το 2020 υπάρχουν κάποιες βλάβες όπως παντού στον υπόλοιπο δήμο. Αυτό που έγινε και πήρε διαστάσεις ήταν ότι το Σάββατο το πρωί έγινε μια διακοπή νερού από βλάβη στον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει το νερό από τη γεώτρηση επάνω στη δεξαμενή, αυτό αποκαταστάθηκε και το απόγευμα γίνεται μία δεύτερη βλάβη στον εσωτερικό αγωγό και μία άλλη βλάβη. Αυτά αποκαταστάθηκαν το πρωί της Κυριακής και άρχισε να παίρνει νερό η κοινότητα πλην μερικών σπιτιών όπου στο δίκτυο είχε εγκλωβιστεί αέρας και δε μπορούσε να πάει το νερό. Τα συνεργεία κάνανε την εξαέρωση και οι Φίλιπποι είχαν κανονικά νερό. 24 ώρες κράτησε όλο αυτό και δημιούργησαν την φασαρία τα ψεύτικα προφίλ που την τρίχα την κάνουν τριχιά, και διαδίδουν διάφορες πληροφορίες που δεν ευσταθούν. Η διοίκηση μας είναι υπερήφανη ότι από το 2020 σε αυτή τη περιοχή υπάρχει κανονικά νερό. Σύντομα θα υπάρχει επαρκές, καθαρό νερό απαλλαγμένο από νιτρικά».

Το open mall του Αγίου Νικολάου

Για τις εργασίες του open mall στον Αγ. Νικόλαο επεσήμανε «όπως είπα και στον κ. Αρσονιάδη όλα θα κριθούν από το πότε τελειώνει το πρόγραμμα, ούτε η διαχειρίστρια αρχή ξέρει αν το πρόγραμμα θα πάρει παράταση. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους και είπαμε ότι αν το πρόγραμμα πάρει παράταση θα είμαστε λίγο πιο χαλαροί σε χρόνο. Αν όμως δε πάρει παράταση δε μπορούμε να πάμε μετά τις 20 Οκτωβρίου διότι πλέον θα χάσουμε την χρηματοδότηση. Όσο για αυτό που ακούγεται ότι το καλοκαίρι δεν κάνουμε έργα και με συγχωρείτε, πότε τα κάνουμε; Τον χειμώνα; Διαμαρτυρόμαστε γιατί είναι 28η Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμαστε γιατί πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, γιατί πλησιάζουν οι Απόκριες, το Πάσχα ή το καλοκαίρι. Θα κάνουμε έργα δηλαδή μόνο 2-3 το χρόνο, δε μπορεί να συμβεί αυτό, όλα τα έργα που γίνονται έχουνε καθυστερήσει, αλλά τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν είναι πολλαπλάσια, ο Αγ. Νικόλαος όταν θα φτιαχτεί θα έχουν πολλά περισσότερα οφέλη οι επαγγελματίες».

Οι υποδομές της πόλης είναι γερασμένες

«Η Καβάλα το βλέπετε ότι έχει πάρα πολύ κόσμο, και αυτό φαίνεται και στο κυκλοφοριακό, τα ΙΧ τα οποία υπάρχουν είναι δεκαπλάσια περίπου από τα αυτοκίνητα τα οποία θα μπορούσε να σηκώσουν οι υποδομές της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες προτιμούν την Καβάλα και αυτοί που θα έρθουν θα δουν μια Καβάλα, στο κέντρο αρκετά διαφορετική. Οι υποδομές της πόλης είναι γερασμένες, τα δίκτυα ύδρευσης σε κάποια σημεία είναι πλέον παλιά τα οποία πρέπει και αυτά να τα φτιάξουμε, θα πρέπει να υπάρχει μία όχληση, δε γίνεται διαφορετικά. Στο γιατί ξεκινήσανε τώρα, το ξέρουν όλοι ότι ένα έργο για να ξεκινήσει αν δεν έχει μελέτες θέλει πάνω από 2 χρόνια, να γίνουν οι μελέτες, να βρεθουν χρηματοδοτήσεις και είμαστε από τους δήμους που έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες τις χρηματοδοτήσεις του ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ».

Η Καπνεργάτη και η Ομονοίας

Για την πλατεία Καπνεργάτη εξήγησε πως «Η πλατεία καπνεργάτη είναι η αλήθεια ότι έχει καθυστερήσει, για πολλούς λόγους, ένας λόγος είναι όλες οι υποδομές οι οποίες έπρεπε να γίνουν όλες οι υποδομές οι οποίες έπρεπε να γίνουνε, και να καθαριστεί το ρέμα από κάτω, ο δεύτερος λόγος ότι τα υλικά είχαν προδιαγραφή πριν από 5 χρόνια και έπρεπε και αυτά να διορθωθούν, αυτή τη στιγμή το έργο παίρνει μορφή και αυτό θα ενταθεί περισσότερο τις επόμενες μέρες. Σε λίγο καιρό δε θα μπορούν τα οχήματα να μπαίνουν στην οδό Κύπρου, περιμένουμε από αρχές Σεπτεμβρίου να πέφτει το υλικό αυτό το υλικό το σκυρόδεμα ώστε να κλείσει η Κασσάνδρου και η Αβέρωφ μέχρι τον Περβανά και μετά να πέσει το τσιμέντο και οι πλακοστρώσεις στο κομμάτι που είναι μπροστά από τη δημοτική καπναποθήκη στο κυκλικό κόμβο. Μόλις τελειώσουν αυτά πιάνουμε το υπόλοιπο κομμάτι που είναι πιο εύκολο από το μέχρι τώρα, το δύσκολο είναι μέχρι τον Περβανά».

Για το πότε θα γίνει η παρέμβαση για την τοποθέτηση του δικτύου φυσικού αερίου στην οδό Ομονοίας είπε «Αυτή την στιγμή δεν θέλαμε να ανοίξουμε μέτωπο στην Ομόνοια και συνεννοηθήκαμε με το αέριο και θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη και μετά. Επειδή οι παρεμβάσεις γίνονται στην άσφαλτο θα υπάρχουν δύο συνεργεία ταυτοχρονα για να μπορέσουμε να τελειώσουμε πιο γρήγορα».

Ο κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία και το ασανσέρ

Για τον κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία «Ήδη έχουν μπει μερικές πινακίδες, μάλιστα έχει παρατηρηθεί από σφάλμα αυτού που έκανε τις πινακίδες κάποιες αστοχίες και θα αλλαχθούν. Αυτές τις μέρες βγαίνουν οι κάρτες των κατοίκων και αρχίζει από κει και πέρα από τέλος Αυγούστου η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης γιατί τα δεκάδες αυτοκίνητα μαζί με τον κόσμο τον πολύ που θέλει να περάσει δεν είναι εικόνα πόλης που θέλει να είναι τουριστική. Θα υπάρχει μάλιστα σεκιούριτι που θα ειδοποιεί ότι απαγορεύεται η στάθμευση στην Παναγία».

«Μιας και ο λόγος για την Παναγία ήδη ξεκίνησε η μελέτη για την ανάπλαση της Θεοδώρου Πουλίδου και με το ασανσέρ, χωρίς να είναι προεκλογικό αλλά θα είναι πραγματικό. Θα πάμε στην αρχική θέση που είχε επιλέξει και η Αρχαιολογία που ήταν στο παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο, κοντά στο Μπρίκι».

Τα υπό ανακαίνιση κτίρια και το παλιό Πρωτοδικείο

«Θα κατέβω στην Αθήνα για να δούμε για τα τρία μεγάλα κτίρια πέριξ του δημαρχείου με μία μελέτη για επισκευές ύψους περίπου 9 εκ. ευρώ για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από το «Αντώνης Τρίτσης». Για το παλιό Πρωτοδικείο, είναι και αυτό στην ΕΤΑΔ, μας ζήτησαν να κάνουμε μία ενεργειακή μελέτη την οποία την κάναμε και θα είναι και αυτό στα θέματα που θα συζητήσουμε πέρα από την Καλαμίτσα που θα δούμε τι θα γίνει. Έχουν μπει βάσεις σε πολλά θέματα και εγώ να μην είμαι πια δήμαρχος, ο επόμενος θα έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ