«Η συμμετοχή στην παρουσίαση των υποψηφίων του κ. Μουριάδη δείχνει την εκτίμηση στο έργο που έχει επιτελέσει αυτή η διοίκηση»

0
801

Για τα μηνύματα της μεγάλης προεκλογικής εκδήλωσης του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη –που παρουσίασε τους πρώτους 100 υποψηφίους του- μίλησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Προμούσας. Επίσης ο ίδιος αναφέρθηκε στις τρέχουσες υποθέσεις της οικονομικής επιτροπής όπως την στελέχωση με προσωπικό ναυαγοσωστών εν όψει της θερινής περιόδου αλλά και την προμήθεια αγαθών που θα διατεθούν εν συνεχεία από το κοινωνικό παντοπωλείο εν όψει Πάσχα.

«Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του δημάρχου ήταν μία εκδήλωση η οποία ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη από το αποτέλεσμα κρίνοντας, είχε περισσότερους από 500 συμμετέχοντες, υπήρχαν άνθρωποι που ήρθανε να παρακολουθήσουν όλη αυτή την εκδήλωση οι οποίοι δεν ήταν προσκεκλημένοι, δεν ήτανε συγγενείς υποψηφίων και τα λοιπά, αυτό δείχνει ουσιαστικά την εκτίμηση θα έλεγα στο έργο που έχει επιτελέσει αυτή η διοίκηση υπό τον Θόδωρο Μουριάδη. Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 100 υποψήφιοι, επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν από την δημοτική ενότητα Φιλίππων, είναι πολύ σημαντικό αυτό, όπως επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι πρόεδροι οι οποίοι ήταν ανεξάρτητοι στις προηγούμενες εκλογές κατεβαίνουν πλέον με το συνδυασμό του κ. Μουριάδη. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά στην περιοχή έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό έργο, οι πρόεδροι εκτίμησαν τη δουλειά που έκανε η διοίκηση και τη συνεργασία που είχανε με το κ. Μουριάδη σε όλη αυτή τη διάρκεια της 4ετίας. Πράγματι έχουν γίνει πάρα πολλά έργα και δεν ξεχάστηκε αυτή η περιοχή που πλέον κακώς την διαχωρίζουμε, είναι ένας Δήμος, δεν είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας και το απέδειξε αυτό με την προσέλευση και την συμμετοχή υποψηφίων από την περιοχή. Έχουμε ένα κοινό αγώνα, μία κοινή προσπάθεια, ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει επιδείξει η διοίκηση, πιστεύω ότι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη και με την ψήφο του δημότη θα κάνουμε ακόμη περισσότερα.

«Επειδή στις 1 Ιουνίου οι ναυαγοσώστες πρέπει να είναι στη θέση τους ξεκινήσαμε την διαδικασία, πρόκειται για ακτές οι οποίες ανήκουν στο Δήμο Καβάλας, είναι στο Παληό, το Kikabu, η Μεσόγειος, ο Ναυαγός, οι Γλάστρες και στην Ραψάνη, στο Περιγιάλι και στη Νέα Καρβάλη και αυτές είναι 11 συνολικά θέσεις ναυαγοσωστών και θα έχουμε 7 πύργους. Η διαφορά είναι ότι ο διπλός πύργος σε μια παραλία του Παληού που θεωρούνταν πολυσύχναστη, αυτό πλέον δεν ισχύει και φεύγει ο πύργος και πάει στην Καρβάλη. Ουσιαστικά οι 7 πύργοι παραμένουν ως αριθμός με την παραλία συνολικά του δήμου Καβάλας. Την πρώτη χρονιά που είχαν γίνει αλλαγές νομίζω ήταν το 2019 ήτανε, δεν το γνωρίζω γιατί δεν ήμουν εγώ τότε αντιδήμαρχος υπήρχε μία ασάφεια στη νομοθεσία, ήταν λίγο γρήγορες και βιαστικές οι διαδικασίες που είχανε γίνει και υπήρχαν αρκετοί έλεγχοι και κάποια πρόστιμα που μπήκαν από το λιμενικό αλλά από τότε ειμαστε απολύτως εντάξει στις προθεσμίες μας, το λέω χωρίς ίχνος υπερβολής, θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη ναυαγοσωστική κάλυψη και με τις υπηρεσίες αλλά και με τον εξοπλισμό που έχουμε ο οποίος είναι ολοκαίνουργιος. Φέτος επίσης θα έχουμε χαμηλότερο κόστος από ότι πέρσι, γύρω στις 180 χιλιάδες. Όσον αφορά στο προσωπικό έχουμε 7 ναυαγοσώστες, οι δύο είναι για τα ρεπό, ο ένας είναι για σκάφος επιβίβασης, ο χειριστής του ταχύπλοου και ένας ο επόπτης. Με τον χειριστή είναι 11+1, δηλαδή 12 ναυαγοσώστες και το σύνολο των υπηρεσιών θα κοστίζει 180 χιλιάδες. Επίσης φέτος δεν είχαμε την προμήθεια εξοπλισμού που είχαμε πέρσι, γιατί κάποιες φωνές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εκφράζανε την πολύ λαθεμένη άποψη ότι πρέπει να νοικιάζουμε τον εξοπλισμό κάθε χρόνο, να νοικιάζουμε έναν πεπαλαιωμένο εξοπλισμό πολύ ακριβά, ενώ τώρα τον έχουμε αγοράσει και έχουμε ολοκαίνουργιο εξοπλισμό. Ήδη αποφέρει κέρδη αυτό γιατί ήδη φέτος θα χρειαζόμασταν πάνω από 200 χιλιάδες μαζί με την ενοικίαση του εξοπλισμού.

«Εμείς απευθυνόμαστε σε εταιρίες που θα μας στελεχώσουν με προσωπικό, θα καταθέσουν τις προσφορές τους οι ενδιαφερόμενοι και εννοείται ότι μέσα και προϋποθέσεις που υπάρχουν είναι το να έχουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και το ανάλογο αριθμό ναυαγοσωστών που χρειαζόμαστε. Τόσα χρόνια που συνεργαστήκαμε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, όλες αυτές οι εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται και καταθέτουν προσφορές γνωρίζουν πλέον ότι ο Δήμος Καβάλας είναι από τους πιο αξιόπιστους και έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλους, θεωρώ ότι θα είμαστε μέσα στις επιλογές τους και φυσικά και εμείς σύμφωνα με τις προσφορές που θα δοθούν θα πάρουμε αυτή η οποία θα είναι και πιο συμφέρουσα για το δήμο μας».

«Το κράτος πέρσι έδωσε ένα ποσό για εμάς κοντά στις 40 χιλιάδες, που ήταν πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που εμείς είχαμε δαπανήσει. Φέτος προσπαθούμε όσο το δυνατόν να κάνουμε οικονομία, για παράδειγμα πέρσι η οριοθέτηση μας κόστισε γύρω στα 9.800, φέτος πήραμε μία πολύ καλύτερη προσφορά με 3.700, πρόκειται για την οριοθέτηση των ακτών. Προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε οικονομία και φυσικά με την προμήθεια του εξοπλισμού που έχουμε κάνει ήδη έχουμε και εκεί μία εξοικονόμηση».

«Για το κοινωνικό παντοπωλείο εν όψει Πάσχα, στον προϋπολογισμός μας έχουμε προβλέψει 80 χιλιάδες, αν χρειαστεί περαιτέρω ο κωδικός, από τα 80 τώρα παίρνουμε τα 33 χιλιάρικα, πρόκειται για διανομή τροφίμων για το Πάσχα και για αυτό θα γίνει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός ύψους 33 χιλιάδων για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του δήμου Καβάλας για τα έτη 2023-2025 και αυτά θα διανεμηθούν το Πάσχα στις ευπαθείς ομάδες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ