Στόχος επενδυτών τουρισμού η Νέα Καρβάλη!

0
441

Στόχος επενδυτών γίνεται η Νέα Καρβάλη όσο η δυτική πλευρά της Καβάλας δείχνει ελαφρώς κορεσμένη στο πόσο ακόμη μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Δ.Ε Νίκος Καρακείσογλου στον Alpha Radio σημειώνοντας ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται έκρηξη της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή.

«Η Νέα Καρβάλη εξελίσσεται σταδιακά τα τελευταία 3-4 χρόνια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουμε πλέον πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία τις προηγούμενες χρονιές ήταν κλεισμένα για το διάστημα του καλοκαιριού, τελευταία έχουμε ένα ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ενώ το δεύτερο ακόμα χτίζεται, φτιάχνεται, αυτό το τετράστερο ξενοδοχείο δίνει μία διαφορετική αίγλη κυρίως στην παραλία του χωριού μας, είναι σε σημείο ειδυλλιακό που όποιος πηγαίνει μπορεί απολαμβάνει όλο το χωριό μαζί με την παραλία και το λιμανάκι μας. Το ενδιαφέρον είναι ήδη υψηλό, υπάρχει μεγάλη επιθυμία του κόσμου να το επισκεφθεί γιατί υπάρχει και το roof garden όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου αλλά και γενικά την όμορφη εικόνα της παραλίας μας, όντως είναι αδικημένο το χωριό μας λόγω της ύπαρξης των δύο εργοστασίων όμως εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά, είναι κάτι το οποίο το βρήκαμε και προσπαθούμε με την καλύτερη δυνατή συνεργασία και με τα δύο εργοστάσια έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αξιοποιηθεί και τουριστικά το χωριό μας που αξίζει να έχει αυτή την διαχείριση».

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον της αξιοποίησης του τουριστικού κομματιού του χωριού μας τόσο από εδώ αλλά όσο και από ξένες επιχειρήσεις, ήδη γερμανικές επιχειρήσεις αρχίζουν και αγοράζουν οικόπεδα όπου σκοπεύουν να χτίσουν μικρά διαμερίσματακια, μικρές οικοδομές που ήδη χωρίς να έχουν χτιστεί τις έχουν χτίσει έχουν πουληθεί κιόλας και το ενδιαφέρον αυτό εκτίνεται και σε άλλες εκτάσεις γύρω γύρω από τη Νέα Καρβάλη έτσι ώστε να δούμε σε λίγο ότι θα έχουμε έκρηξη στον οικοδομικό τομέα. Αυτή η γερμανική εταιρία είναι μεγάλη, προσπαθεί να αγοράσει ότι οικόπεδο υπάρχει μέσα στον οικισμό ώστε να τα χτίσει έτσι ώστε κυρίως από τη Γερμανία που έχουν δείξει το ενδιαφέρον να τα αγοράσουνε και πιστεύουμε ότι αυτοί για να προβούν σε αυτήν την κίνηση σημαίνει ότι τα έχουν μετρήσει και ξέρουν ότι δε θα μείνει κάποιο απούλητο».

«Το πλεονέκτημα είναι ότι οι παλαιότεροι είχαν φροντίσει ρυμοτόμηση του χωριού να είναι έτσι ώστε να είμαστε σε ανθρώπινο επίπεδο, να μην ξεφύγουμε δηλαδή και σε αυτό το κομμάτι υπερβολικά, το μειονέκτημα είναι ότι το σχέδιο δεν έχει επεκταθεί και πιθανότατα στο μέλλον το άμεσο να χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε το κομμάτι που είναι εκεί στο εκθεσιακό σε αυτό το σχέδιο έτσι ώστε να μπορέσουμε να απλωθούμε και προς τα εκεί γιατί και εκεί η παραλία είναι πάρα πολύ καλή, μπορώ να πω καλύτερη και από αυτή στο κέντρο του χωρίου. Είναι εκεί το εκθεσιακό κέντρο, η σχολή των οδηγών, είναι το Ακόνισμα που και φέτος θα λειτουργήσει στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων με τις συναυλίες μας, δηλαδή έχουμε χώρο να επεκταθούμε αλλά θα πρέπει ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν πάνω σε αυτό τον τομέα έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί το κέντρο του χωριού, σαν κοινότητα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε ένα χώρο έτσι ώστε να απομακρύνουμε τα σταθμευμένα βαρέα οχήματα μέσα από το χωριό. Αυτό φυσικά θα γίνει σταδιακά, έχουμε ζητήσει μία έκθεση από την γεωργική υπηρεσία. Ήδη προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την παραλία σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας, να την προετοιμάσουμε σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να ευχαριστιέται ο κόσμος που θα έρθει. Έχουνε μπει οι κορίνες όπου θα πρέπει να γίνεται κολύμβηση, για πρώτη φορά θα μπει ο ναυαγοσώστης μετά από τόσα χρόνια που είμαστε στο δήμο Καβάλας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ