«Δεν βάζουμε ταβάνι στην προσπάθεια μας να εμποδιστεί η παντοδυναμία της ΝΔ»

0
302

Εμείς πιστεύουμε ότι μιλώντας με το πρόγραμμα μας στους πολίτες θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε μία παντοδυναμία της ΝΔ που θα προκαλούσε πολλά νέα κοινωνικά προβλήματα επεσήμανε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Ο ίδιος μίλησε για την παραίτηση της Α. Μιρλή από το ψηφοδέλτιο, για το εκλογικό αποτέλεσμα, την στρατηγική της ΝΔ που απέδωσε καρπούς και τις δικές τους σκέψεις ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις 25 Ιουνίου.

«Υπέστην και εγώ αρκετές φορές -όσες φορές δηλαδή ήμουνα υποψήφιος- υπέστην αυτή την ταλαιπωρία και αντιλαμβάνομαι βεβαίως την κατάσταση και το καταλαβαίνει ο καθένας ότι ένας άνθρωπος που ζει από το μισθό του –υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι στην κοινωνία-, οι δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία είναι αναγκασμένοι να παραιτηθούν από την δουλειά τους, να χάσουν τον μισθό τους και μετά βεβαίως να είναι αναγκασμένοι μετά να εξαγοράσουν αυτό το διάστημα για την σύνταξη τους ή να το υπηρετήσουν ως επιπλέον χρόνο. Άρα είναι μια δυσκολία αυτή και κατανοώ την στάση των δύο υποψηφίων μας που αναγκάζονται να μην είναι υποψήφιες αυτή την φορά».

«Η κ. Παναγιωτίδου παρά τα όσα ακούστηκαν δήλωσε ότι θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει μαζί μας τον αγώνα, από την άλλη η Αναστασία Μιρλή είχε και ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ στην αρχή ήθελε να είναι υποψήφια, για πρώτη φορά το συμβούλιο της επικρατείας δεν ανέστειλε τους διορισμούς, τις μεταθέσεις στο δημόσιο και επειδή είναι η περίοδος που οι καθηγητές παίρνουν τις οργανικές θέσεις αν έλειπε αυτό το διάστημα από την θέση της θα υπήρχε ο κίνδυνος να της δώσουν μία οργανική θέση στην άλλη πλευρά της Θεσσαλονίκης γιατί εκεί ανήκει, στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Ήδη ταλαιπωρείται καθημερινά πηγαίνοντας από Καβάλα στην Ασπροβάλτα, πόσο μάλλον αν την στέλνανε π.χ. στην Σίνδο, θα ήταν απαγορευτικό για αυτή και θα άλλαζε η ζωή της και δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να βάζουμε τους συντρόφους μας σε τέτοιες δοκιμασίες.

«Έχουμε μπει ήδη στην διαδικασία και μιλάμε με τις υποψήφιες που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον για αυτές τις εκλογές και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να καταρτίσουμε το ψηφοδέλτιο μας που πρέπει να κατατεθεί μέχρι την Δευτέρα. Δε μπορούμε να ανακοινώσουμε όνομα μέχρι να παρθεί οριστική απόφαση και από το όργανο, αύριο θα έχουμε στη συνέντευξη τύπου και τα ονόματα τους. Η προσωπική επαφή είναι αυτό που ενδείκνυται και αυτό θα ακολουθήσουμε, ήδη έχουμε ξεκινήσει να συνομιλούμε με συμπολίτες μας είτε οργανωμένα σε ομάδες είτε κατά μόνας, προσπαθώντας να τους κάνουμε κοινωνούς του προγράμματος μας γιατί στην προεκλογική περίοδο αυτή που διανύσαμε τα προγράμματα των κομμάτων δεν μπορούμε να πούμε ότι συζητήθηκαν στον δημόσιο διάλογο. Το ότι μιλάμε τώρα για προγράμματα εμείς το θεωρούμε θετικό αλλά θέλουμε να το κάνουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με την προσωπική επαφή με τους συμπολίτες μας και αυτό θα επιδιώξουμε μέχρι την τελευταία μέρα».

«Το να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που είπε ο πρόεδρος μας δεν είναι τυχαίο, εμείς αυτό που διακρίνουμε είναι μια τετραετία με παντοδυναμία της ΝΔ θα έχουμε πάρα πολλά κοινωνικά προβλήματα όπως είχαμε και την τετραετία που μας πέρασε. Άρα λοιπόν διαβλέποντας αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, θα έπρεπε να υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση που να μπορεί να αντιπαρατεθεί με την Νέα Δημοκρατία. Βεβαίως δεν βάζουμε ταβάνι σε αυτή μας την προσπάθεια και σε αυτή μας την ελπίδα, γιατί όπως οι πολίτες αποφάσισαν την τελευταία στιγμή στις 21 Μαΐου να ψηφίσουνε Νέα Δημοκρατία, μπορεί να αποφασίσουν διαφορετικά στις 25 Ιούνη και για αυτό εμείς λέμε ότι πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να εμποδιστεί αυτή η παντοδυναμία.

«Το ρεύμα που δημιουργήθηκε στην κοινωνία ήταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, αυτό το ρεύμα συμπαρέσυρε όλες τις ομάδες των ψηφοφόρων, ήταν παντού σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των ψηφοφόρων. Άρα η δουλειά που έγινε είτε μέσα από τα ΜΜΕ κυρίως αλλά και από τα στελέχη της ΝΔ που κάνανε αυτή την πολύ ήπια προεκλογική περίοδο και δεν εμφανίστηκαν πουθενά, δεν κάνανε μεγάλες εκδηλώσεις και θέσανε τα ζητήματα της σταθερότητας αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της εποχής, είχε ένα αποτέλεσμα. Άρα αυτά πρέπει να αλλάξουμε, να δώσουμε απαντήσεις αλλά κυρίως να προβάλλουμε τις δικές μας προτάσεις που μετά από τόσα χρόνια και εμπειρία πιστεύω ότι το πρόγραμμά μας και οι προτάσεις μας είναι και υλοποιήσιμες και κοστολογημένες και πραγματικά δίνουν αέρα στην κοινωνία, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο απαντάει το πρόγραμμα μας στα βασικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα Παρασκευή θα είναι εδώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για να κάνουμε την πρώτη συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους για το τι θα κάνουμε και θα έχουμε εκδηλώσεις που θα είναι θεματικές με συγκεκριμένο χαρακτήρα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ