«Τις 350 έφτασαν οι αιτήσεις για μία κάρτα στάθμευσης στην Παναγία!»

0
338

Τυπικά έληξε η περίοδος κατάθεσης δικαιολογητικών για όσους είναι μόνιμοι κάτοικοι στην Παναγία και θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση πάρκινγκ αλλά η υπηρεσία του Δήμου θα κάνει δεκτές τις αιτήσεις των κατοίκων για ακόμη 2 εβδομάδες επεσήμανε μιλώντας στον Alpha Radio o αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης. Πρόβλημα πολλές φορές προκύπτει όπως λέει από τις απαιτήσεις των κατοίκων για 2,3 ακόμη και 6 αυτοκίνητα ενώ μεγάλη συζήτηση υπάρχει και για το τι θα γίνει με τα καταστήματα και τα 40 Airbnb.

«Έχει λήξει η περίοδος κατάθεσης των δικαιολογητικών έτσι ώστε να πάρουν μία κάρτα στάθμευσης εφόσον το δικαιούνται, παρόλα αυτά είπαμε ότι και για τις δύο επόμενες εβδομάδες όποια αίτηση θα έρθει θα γίνει δεκτή. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος το μάθει έστω και την τελευταία στιγμή, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 350 αιτήσεις από αυτές οι 220 είναι σωστές, κάποιες άλλες θέλουν συμπληρωματικά χαρτιά. Σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε και την έκδοση των καρτών οι οποίες θα είναι πλαστικοποιημένες, επάνω στην κάρτα εκτός από το όνομα του ιδιοκτήτη θα υπάρχει και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος και θα είναι υποχρεωμένοι οι κάτοικοι να τις τοποθετούν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει καθημερινά η Δημοτική Αστυνομία».

«Μέσα από την τοποθέτηση αυτή της κάρτας πιστεύω ότι και κάποιοι άλλοι που δεν το έμαθαν θα πληροφορηθούν ότι πρέπει να φέρουν τα χαρτιά τους να πάρουν και αυτοί την κάρτα στάθμευσης και γενικά σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει αυτό με τις κάρτες και θα μπορούμε να πάμε στην αστυνόμευση της περιοχής. Αυτή τη βδομάδα είναι έτοιμες οι πινακίδες έτσι ώστε να αφαιρεθούν οι παλιές πινακίδες από τους στύλους που υπήρχαν και να μπουν οι καινούργιες πινακίδες οι οποίες αναφέρουν ότι θα επιτρέπεται μόνο η στάθμευση των κατοίκων στην χερσόνησο της Παναγίας και θα μπούμε πιστεύω σε μία σειρά».

«Μιλάμε για ολόκληρη την Χερσόνησο της Παναγίας, ακόμα και στα στενά, όπου δεν υπάρχει απαγορευτικό και όπου δεν εμποδίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους και μιλάμε για περίπου 450 θέσεις μαζί και με τις 30 καινούργιες θέσεις που θα δημιουργήσουμε από την κάτω πλευρά του αγάλματος του Μεχμέτ Αλή. Ο κανονισμός και για τους κατοίκους ισχύει για το πρώτο αυτοκίνητο αλλά οι συνδημότες μας ζητάνε και για δεύτερο και για τρίτο, κάποιος μας ζητάει για 6 αυτοκίνητα, μία οικογένεια 4 ατόμων αιτήθηκε 6 θέσεις στάθμευσης. Σε πρώτη φάση λοιπόν θα δοθεί μία κάρτα σε κάθε έναν κάτοικο της Παναγίας και από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα μαγαζιά και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και τι μπορούμε να κάνουμε και με τα 40 περίπου νόμιμα Airbnb που λειτουργούν στη Χερσόνησο της Παναγίας. Είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί με την κατάθεση των στοιχείων των κατοίκων της χερσονήσου, να δούμε πόσες κάρτες θα βγουν, πόσες θέσεις στάθμευσης περισσεύουν και ανάλογα να πράξουμε και να φέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα πάρει την απόφαση για το τι θα κάνουμε με το Airbnb, και γενικά όσα προβλήματα δεν είχαμε προβλέψει όταν καταθέσαμε τον κανονισμό λειτουργίας στάθμευσης στη Χερσόνησο Παναγίας. Γίνονται γρήγορα βήματα για να τελειώσουμε με αυτή την υπόθεση αλλά ένα μήνα ακόμη τον χρειαζόμαστε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

«Το φαινόμενο με τους Ρομά που… κατασκηνώνουν είτε στις Καμάρες είτε στην κεντρική πλατεία αντιμετωπίζεται με την συνεργασία της αστυνομίας και ότι ήδη σε δύο οικογένειες Ρομά έχουν μπει πρόστιμα για την κεντρική πλατεία και στις Καμάρες, έτσι ώστε να μη παραμένουν εκεί να μην βρωμίζουν τους χώρους αυτούς και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ