Οι γευσιγνώστες θεώρησαν το λάδι της περιοχής μας πολύ καλύτερης ποιότητας από αυτές που… ξέρουν από καλό λάδι

0
215

Οι παγκόσμιας εμβέλειας γευσιγνώστες που βρέθηκαν στην Καβάλα δοκίμασαν τα ελαιόλαδα της περιοχής μας τα βρήκαν εξαιρετικά, καλύτερα και από περιοχές που παραδοσιακά θεωρούσαμε ότι ξέρουν από καλό λάδι επεσήμανε ο ??? Κίμων Παπαδόπουλος, στο περιθώριο του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHENA IOOC), που λαμβάνει χώρα στην Καβάλα 4 έως 6 Μαΐου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

«Ξεκίνησε από την Πέμπτη να εξελίσσεται ο διαγωνισμός, την Τετάρτη είχαμε ένα μικρό event όπου γινόταν παρουσίαση επιχειρήσεων που παράγουν και τυποποιούν ελαιόλαδο. Στην επόμενη δεκαετία ένα από τα κυρίαρχα προϊόντα μας, στην χώρα και παγκόσμια, θα είναι η τυποποίηση ελαιολάδου ανωτέρας ποιότητας, όλα τα ελαιόλαδα της Ελλάδας είναι εξαιρετικά απλά όπως κάποτε πίναμε το κρασί σε νταμιτζάνα τη δεκαετία του ‘90 και τελικά στη συνέχεια έχουμε τυποποίηση οίνου ανωτέρας ποιότητας έτσι τώρα θα έχουμε και ελαιόλαδα ανωτέρας ποιότητας. Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα, αυτό που ήθελα να σας πω και ήταν εντυπωσιακό για μένα ήταν ότι χθες είχαμε συμμετοχές από 18 επιχειρήσεις από όλη την περιφέρεια όπως και από την δική μας, με εντυπωσίασε πραγματικά ότι οι κριτές έχουν έρθει από διάφορα μέρη του κόσμου, από Ιαπωνία, από Χιλή, από Ισπανία, Μαρόκο, Γαλλία, γευσιγνώστες παγκόσμιας εμβέλειας και δεν είχανε το λόγο να μου δημιουργήσουν έμενα κάποια ψευδαίσθηση για να με ικανοποιήσουν, ήταν ότι τα ελαιόλαδα που δοκιμάσανε στην περιοχή μας ήταν εξαιρετικότατα και πολύ καλύτερης ποιότητας από περιοχές που πιστεύαμε ότι αυτοί ξέρουν από καλό λάδι. Αυτοί οι άνθρωποι με την πείρα τους υποστήριξαν ότι τα ελαιόλαδα της περιοχής είναι εξαιρετικής ποιότητας, με εντυπωσίασε αυτό. Και θέλω να δώσω δημόσια συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που όχι μόνο δεκαετίες τώρα, αιώνες τώρα η περιοχή μας παράγει λάδι, αλλά σε αυτούς τους νέους επιχειρηματίες που τολμούν και φτιάχνουν πράγματα, όχι μόνο για το εγχείρημα τους αλλά και για την ποιότητα των ελαίων που παράγουν».

«Δεν είναι μόνο ότι τους άρεσε το λάδι μας αλλά τους άρεσε και η περιοχή μας, διότι ο κόσμος κακά τα ψέματα δε γνωρίζει την περιοχή μας τουλάχιστον από τις περιοχές από τις οποίες ήρθαν οι κριτές, περιηγήθηκαν σε ελαιώνες σε μια πολύ όμορφη ξενάγηση όπως σε ελαιώνα στα Κύργια Δράμας, στους Φιλίππους κτλ βάση του προγράμματος επισκέψεων που έχουν. Έχουν εντυπωσιαστεί από τις ομορφιές του τόπου μας αλλά και τους παραγωγούς που έχουν επισκεφτεί, εκτιμούν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καλλιέργεια της ελιάς δηλαδή και οι παραγωγοί μας είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, όσο αυτό μπορεί να μετρήσει θετικά ή αρνητικά. Το λάδι δεν είναι απλά το έβγαλα από το ελαιοτριβείο, ξεκινάει από τον τόπο, τον καλλιεργητή, από την συγκομιδή, από την διαχείριση, την ελαιοτρίβιση, είναι μια μακρά διαδικασία να μπορεί κάποιος να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα. Και όταν έχεις κάνει τόσο κόπο και τόση δουλειά για την προστιθέμενη αξία του να του δώσεις και τα ανάλογα τα ανάλογα χαρακτηριστικά, αξίζει να το τοποθετήσεις ψηλά στο ράφι και αυτό πλέον θα είναι ένα προιόν ποιότητας τροφίμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ