«Η ΝΔ δεν απέκλεισε τον φασισμό από το να κατέβει στις εκλογές παρά μόνο τον καταδικασμένο Κασιδιάρη»

0
194

Απαντήσεις στον Μακάριο Λαζαρίδη για τα περί κλεισίματος των πετρελαίων αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε την πρωτοβουλία της ΝΔ για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη έδωσε στον Alpha Radio ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Ο ίδιος μίλησε για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το μονοπώλιο του θέματος Κασιδιάρη στον δημόσιο διάλογο αλλά και την σημασία να απευθυνθούν τα κόμματα στους νέους.

«Υπάρχουν οι ευθύνες της κυβέρνησης που επέτρεψε στον Ηλία Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή να έχει κινητό τηλέφωνο, κάμερα δεν ξέρω τι είχε και τόσα χρόνια συμμετείχε σε εκδηλώσεις, συνέδρια, ανέβαζε βίντεο, πράγματα που απαγορεύονται. Για τους άλλους κρατούμενους η φυλακή έχει τηλέφωνο και από εκεί επικοινωνούν οι κρατούμενοι, τώρα πως ο κ. Κασιδιάρης είχε και τηλέφωνο και συμμετείχε σε αυτά όλα που συμμετείχε, και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είναι υπεύθυνο για τις φυλακές αλλά και η ίδια η κυβέρνηση έχουν τεράστια ευθύνη. Βεβαίως και εδώ η κυβέρνηση θυμήθηκε να φέρει την τροπολογία λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών και να είναι στοχευμένη μόνο αν θέλετε στο κ. Κασιδιάρη και όχι γενικότερα στο φαινόμενο του νεοφασισμού και του ναζισμού το οποίο εμφανίστηκε στον τόπο μας. Δεν απέκλεισε τον φασισμό από το να κατέβει στις εκλογές παρά μόνο τον καταδικασμένο Κασιδιάρη».

«Και έχει τεράστια ευθύνη για το ότι συζητάμε σήμερα στον πολιτικό διάλογο αυτό κυρίως το θέμα και το έχουμε αναγάγει στο πρώτο ζήτημα ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για τα προγράμματα των κομμάτων και τις πολιτικές, για το πώς θα πάει μπροστά η χώρα σε ένα περιβάλλον που δυσκολεύει συνέχεια και διεθνώς με το πόλεμο στην Ουκρανία και εμείς ασχολούμαστε με δευτερεύοντα ζητήματα που βολεύουν τη ΝΔ να μη συζητάμε τι έγινε 4 χρόνια, τα όσα έχει υποφέρει ο λαός είτε από την πανδημία, είτε το δυστύχημα των Τεμπών και να χαίρονται μάλιστα ότι αυτό ξεχάστηκε λέει και δεν το συζητάμε, το ξεπεράσαμε, τα αναθέσαμε όλα στη δικαιοσύνη και δεν πρέπει ότι πάει στη δικαιοσύνη να είναι μέρος του πολιτικού διαλόγου, καινούργια ήθη είναι αυτά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις και κατέθεσε τη δική του πρόταση που απέκλειε το ναζιστικό μόρφωμα από την εκλογική διαδικασία. Όπως θα πρέπει, δηλαδή οι εχθροί της Δημοκρατίας δεν μπορούν να ζητάνε την ψήφο για να εφαρμόσουν την Δημοκρατία, άρα λοιπόν η ΝΔ αρνήθηκε την συζήτηση επάνω στη δική μας πρόταση, θέλησε να φέρει τη δική της γιατί πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει πολιτικά οφέλη. Τώρα είμαστε σίγουροι ότι έχει αποκλειστεί από τις εκλογές; Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε στηριξη σε κάποια από τα κομμάτια που πέρασαν από τον Άρειο Πάγο; Με αυτή την τροπολογία δεν είμαστε 100% σίγουροι και δεν διασφαλίσαμε ότι το μόρφωμα θα μείνει εκτός εκλογικής διαδικασίας. Έχουμε τους φόβους μας και για αυτό δεν στηρίξαμε την πρόταση της ΝΔ και για αυτό και για αυτό δεν καταθέσαμε το υπόμνημα, η δική μας λογική δε συμφωνεί με τα μικροκομματικά κίνητρα της ΝΔ να αποκλείσει τον Κασιδιάρη για να προσεταιριστεί τους ψήφους η ίδια».

«Πιστεύουμε ότι μέσα από τα 28 κόμματα νομίζω που έχουν πάρει την άδεια και θα κατέβουν στις εκλογές, οι επιλογές των πολιτών είναι αρκετές και καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής και των προτάσεων που κατατίθενται. Ο πολίτης πρέπει να συμμετέχει στις εκλογές, πρέπει όλοι να τους πείσουμε να κάνουνε τις επιλογές τους και εμείς λέμε ότι πρέπει να συγκρίνει προγράμματα, ιδέες, σκέψεις και προοπτικές που δίνουν αυτά τα προγράμματα για τη χώρα και για τους πολίτες και με βάση αυτό να προσέλθουνε στις κάλπες».

«Για εμάς η περίοδος των εκλογών είναι μια γιορτή στην οποία θέλουμε να συμμετέχουμε όλοι για το καλό της χώρας και συλλογικά προσπαθούμε να είμαστε μαζί και να περνάμε αυτό το μήνυμα ότι είναι συλλογική υπόθεση η αλλαγή που πρέπει να γίνει στο πολιτική ζωή της χώρας. Τώρα για τον κ. Λαζαρίδη κάνει μια λογική υπέρβαση γιατί ξέρει, δε μπορεί να μη ξέρει ότι όταν η Energean έχει πάρει την άδεια για το κοίτασμα Ε ότι αυτή η άδεια δεν ανακαλείται και ανανεώνεται μονομερώς από την εταιρία όσο συνεχίζει τη δραστηριότητά της νομίζω μετά το 2040, φτάνει πια, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα πετρέλαια στην Καβάλα. Αυτό που λέμε εμείς στο πρόγραμμά μας είναι για τις άδειες νοτίως της Κρήτης είτε στην δυτικά της Πελοποννήσου, εκεί υπάρχει ένας σκεπτικισμός σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι έρευνες και λέμε ότι θα επανεξετάσουμε την αδειοδότηση αυτών των οικοπέδων με βάση τη λογική που μπαίνει και από τις διεθνείς συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα μας για τους υδρογονάνθρακες και την προστασία του περιβάλλοντος. Βλέπουμε ότι τείνει να μειώνεται, και καταβάλλεται προσπάθεια, να μειώνεται η κατανάλωση υδρογονανθράκων που μολύνουν το περιβάλλον. Θα επανεξετάσουμε τις καινούργιες άδειες, ο κ. Λαζαρίδης για άλλη μία φορά ερμηνεύει λάθος τα δικά μας κείμενα αλλά προσπαθεί να τα παραποιήσει και να πει στους Καβαλιώτες πράγματα που δεν ισχύουν».

«Φάνηκε ιδιαίτερα μετά το δυστύχημα των Τεμπών η ανάγκη έκφρασης που είδαμε με πόση οργή εκφράστηκαν και το πήραν σαν δικό τους θέμα που αφορά τη γενιά τους ολόκληρη. Εμείς οφείλουμε σε αυτή τη γενιά να είναι συνολική η πρόταση αντιμετώπιση των δικών τους θεμάτων, γιατί θέλουμε αυτά τα παιδιά που είναι στην χώρα να μην μεταναστεύσουν και για αυτό το λόγο καταθέτουμε τις προτάσεις μας, λέγοντας ότι πρέπει να ενισχυθούν οι μισθοί για να μπορούν τα νέα παιδιά να μείνουν και να ζήσουν στην χώρα, δεύτερον πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της στέγης για να μπορούν τα νέα ζευγάρια να βρίσκουν σπίτι να μείνουν και όχι να είναι απαγορευτικός ο γάμος γιατί τα ενοίκια έχουνε πάει στο θεό. Για αυτό λέμε ότι πρέπει να επιδοτήσουμε το ενοίκιο, πρέπει να υπάρχει τράπεζα στέγης από το ελληνικό κράτος για να κατευθύνεται στα νέα ζευγάρια, πρέπει να δώσουμε συνθήκες καλύτερης ζωής ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους για να μείνουν εδώ, γιατί αυτοί είναι το μέλλον, αυτοί θα φτιάξουν την Ελλάδα του αύριο. Όλο το πολιτικό σύστημα οφείλει να καταθέσει ξεχωριστές προτάσεις για τη νεολαία γιατί στα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας το βαρύτερο τίμημα το πλήρωσαν οι νέοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ