«Για πρώτη φορά πολλοί περισσότεροι μας έχουνε στη σκέψη τους και μέχρι να πάνε στην κάλπη»

0
189

Υπάρχουν οι ενδείξεις στην κοινωνία για ισχυροποίηση του ΚΚΕ μετά από αυτή την εκλογική διαδικασία υπογραμμίζει το μέλος του Γραφείου περιοχής του ΚΚΕ Καβάλας Βασίλης Καταπόδης μιλώντας στον Alpha Radio. Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει το ντιμπέιτ, το υπερμνημόνιο όπως χαρακτηρίζουν το ταμείο ανάκαμψης στο ΚΚΕ και τι προβλέπει αλλά και την εκτίμηση του για τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου.

«Το ερώτημα είναι πόσοι το παρακολούθησαν το ντιμπέιτ, οι περισσότεροι παρακολουθούν τα ρεπορτάζ μετά το ντιμπέιτ παρά το ίδιο το οποίο είναι και πολλές ώρες και κουραστικό για τον κόσμο. Πολλά συμπεράσματα δεν περιμένουμε εμείς να βγάλουμε από το ντιμπέιτ, ίσως ο κόσμος, νομίζω πέρα από κάποιες ατάκες που μπορεί να μείνουν στο τέλος, γιατί είναι τέτοιος ο τρόπος που διεξάγεται, εμείς ξέρετε ταχθήκαμε αναφανδόν να γίνει μια ελεύθερη συζήτηση με κάποιους κανόνες και θεματικές βέβαια, θέλαμε να γίνει μία συζήτηση, εδώ μέχρι και οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για τον χρόνο των ερωτήσεων και όλα τα θέματα δεν έχουν την ίδια βαρύτητα για να έχουν τον ίδιο χρόνο κάλυψης. Εμείς καθημερινά κάνουμε τα δικά μας ντιμπέιτ, είναι η ουσιαστική δουλειά και η επαφή μας με τον κόσμο, η επικοινωνία που δείχνει νομίζω αυτό που κάπως αποτυπώθηκε και στο ντιμπέιτ, γιατί αρκετός κόσμος στάθηκε στην παρουσία του γραμματέα του κόμματος, ότι ήταν εξαιρετική και η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι αν δεν ήταν το ΚΚΕ με την εκπροσώπηση του γενικού γραμματέα παρών, τα ουσιαστικά προβλήματα του λαού μας θα ήταν πολύ μακριά και πολύ έξω από τη συζήτηση εκεί, άλλα πράγματα φαίνεται συζητούσανε όλοι».

«Συζητήσανε αυτό που προσπαθούν να επιβάλουν σε όλη την προεκλογική περίοδο για το πώς θα τα βρούνε για να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για κυβέρνηση που θέλουν να φτιάξουν, μία τέτοια συζήτηση, γίνεται μία προσπάθεια στην προεκλογική περίοδο να παρουσιαστούν οι δευτερεύουσες διαφορές που έχουν, γιατί έχουν διαφορές προφανώς και μία πολύ σημαντική στρατηγική συμφωνία στα βασικά και τα σημαντικά. Έχουν συμφωνήσει για το ταμείο ανάκαμψης, ένα υπερμνημόνιο όπως το χαρακτηρίσαμε, ο Ριζοσπάστης αποκάλυψε τα 350 προαπαιτούμενα, αντιλαϊκά προαπαιτούμενα όπως για παράδειγμα αυτό που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το νερό, η πλήρη ιδιωτικοποίηση πλέον του νερού, είναι ένα από τα 350 προαπαιτούμενα, καταλαβαίνετε τι έρχεται;

«Σε αυτό το υπερμνημόνιο λοιπόν έχουμε στρατηγική συμφωνία, το έχουνε υπερψηφίσει όλα τα κόμματα τα υπόλοιπα και η Ελληνική Λύση και το ΜΕΡΑ25 το οποίο λέει είναι μία ευκαιρία για την Ευρώπη και πόσο μάλλον συμφωνούν ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ, δεν το συζητάμε, που θα κληθούν και να το εφαρμόσουν. Ακόμη και από θέση αντιπολίτευσης τα υπερψηφίζουν αυτά μες στο κοινοβούλιο και γιατί όλα αυτά, τι είναι το ταμείο ανάκαμψης; Για να εκταμιευθούν τα 72 δις τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στο 99% κατευθύνονται στις τσέπες των εφοπλιστών, των μεγαλοκατασκευαστών, των τραπεζών κτλ. Ο λαός θα το πληρώσει, αυτό δεν είναι μνημόνιο; Συμφωνούν δεύτερον στη στρατηγική που έχουνε χαράξει από κοινού για την ελληνοαμερικανική συμφωνία, την ελληνογαλλική συμφωνία για όλες αυτές τις συμφωνίες που μας εμπλέκουν μέσα στους ΝΑΤΟικό σχεδιασμούς σε ένα περιβάλλον πάρα πολύ εύφλεκτο και με την κατάσταση με την Τουρκία και συνολικότερα στην περιοχή από την ώρα που ξέσπασε και ο πόλεμος για ακόμα μία φορά στο Ευρωπαϊκό έδαφος μετά τη Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία. Και εδώ μας έχουν εμπλέξει σε μία κατάσταση που τα δίνουμε όλα στους αμερικάνους και τους ΝΑΤΟικούς και στην περιοχή μας μία σειρά από υποδομές, όπως την Εγνατία, τον σιδηρόδρομο που όταν είναι για τις λαικές ανάγκες είναι επίφοβο και δε ξέρουμε τι θα συμβεί. Και ο Τσίπρας συμφώνησε σε όλα αυτά βάζοντας τον αστερίσκο ότι κάποια από αυτά τα συστήματα πρέπει να κατασκευάζονται στην Ελλάδα κτλ, τον ΤΑΡ θυμίζουν αυτά τα «αντισταθμιστικά» και τις κωλοτούμπες όλων των αυτοδιοιτικών και του ΣΥΡΙΖΑ για να μην αλλάξει τελικά η χάραξη του. Ακόμη περιμένουμε τα αντισταθμιστικά, αλλά και ο ίδιος ο ΤΑΡ πέρασε και δεν ακούμπησε ενώ περνάνε δισεκατομμύρια από εδώ.

«Για τη συγκεκριμένη συγκυρία η επαφή με τον κόσμο εικόνα που έχουμε εμείς είναι ότι πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη φορά μας έχουνε στη σκέψη τους και μέχρι να πάνε στην κάλπη θα μας έχουν στη σκέψη τους. Αυτό θα το δούμε όμως πως θα εκφραστεί, αλλά οι δημοσκοπίσεις δείχνουν πως είναι ένα 25-30% που μας έχει στις επιλογές του για ψήφο. Οι δημοσκοπίσεις που δε τις δίνουμε μεγάλη σημασία δείχνουν μια σαφή τάση ανόδου του ΚΚΕ, τέταρτον για τη νεολαία στη μεγαλύτερη πανελλαδική κάλυψη που υπάρχει που είναι αυτή των φοιτητικών εκλογών όπου σε μία μέρα ψηφίζουν δεκάδες χιλιάδες, ανέδειξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική, την παράταξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μεγάλη διαφορά από τη ΔΑΠ ερχόμενη να ανατρέψει την πρωτιά της ΔΑΠ μετά από 36 χρόνια. Λέμε πως υπάρχουν δυνατότητες να ισχυροποιηθεί πάρα πολύ το ΚΚΕ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ