Θεσμός για τον πολιτισμό της Καβάλας η 24η χορωδιακή συναυλία

0
209

 

Για το έργο τους τα τελευταία χρόνια αλλά και το ιστορικό του συλλόγου μίλησαν στον Alpha Radio ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων μουσικής Βασίλης Ασημένιος και ο παλαιότερος χορωδός του συλλόγου Λάκης Μπάμπουρας. Η συζήτηση βέβαια έγινε με αφορμή την 24η χορωδιακή συναυλία που διοργάνωσε ο σύλλογος και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Μιλώντας για τη δράση και το ιστορικό του δραστήριου συλλόγου ο Λάκης Μπάμπουρας τόνισε πως  «Στο παρελθόν συνοδεύσαμε τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε μία παράσταση που έδωσε και καλύψαμε το χορωδιακό μέρος όπως επίσης συμμετείχαμε και σε μία εκδήλωση στο Κιλκίς παρουσιάσαμε το έργο των ελεύθερων πολιορκημένων με μαέστρο τον Θεόδωρο Ορφανίδη και το 2022 είχαμε επίσης 2 εκδηλώσεις μέσα στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Φιλίππων που δώσαμε πάνω στο θεατράκι της Παναγίας μία παράσταση «τα φώτα απέναντι» με την ευκαιρία της ανάμνησης της Μικρασιατικής καταστροφής και σε παγκόσμια πρώτη το έργο του συνθέτη Χρήστου Σαμαρά «Μνήμες», όπου καλύψαμε το χωροδιακό μέρος αυτής της καντάτας, ένα δύσκολο έργο, κάτι κάναμε αυτά τα 3 χρόνια».

«Η ιστορία ξεκινάει από το 1975 που ιδρύθηκε ο σύλλογος φίλων μουσικής, η μικτή χορωδία όμως ιδρύθηκε το 1980 με πρώτο μαέστρο τον καθηγητή μουσικής Κυριάκο Μιμίδη, πολύ γνωστός βεβαίως για 12 – 13 χρόνια ήτανε ο πρώτος διευθυντής οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει, ακολούθησε ο Θ. Ιωαννίδης μέχρι που ανέλαβε η κ. Σγουρίδου που είναι μαέστρος ως σήμερα, η οποία έδωσε μία νέα πνόη από το 2009 που ανέλαβε, έφερε νέο ρεπερτόριο, κάναμε σπουδαίες εκδηλώσεις σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 13 ετών και φιλοδοξούμε να το συνεχίσουμε αυτό το έργο με την κ. Σγουρίδου που είναι μία εξαιρετική μουσικός, με απέραντη υπομονή έχοντας να κάνει με 40 ενήλικες που δεν έχουν όλοι γνώση μουσικής. Ένα περιστατικό στην Κέρκυρα θυμάμαι που ήταν ένα διήμερο θρησκευτικής μουσικής περίπου γύρω στις 12 με 14 χορωδίες και ήμασταν η μοναδική χορωδία που ήταν ακαπέλα και είχαν εντυπωσιαστεί κερκυραίοι από την καινοτομία μας αυτή! Ο μαέστρος της δημοτικής χορωδίας της Κέρκυρας είχε να το λέει πως αποδώσαμε τα κομμάτια αυτά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ