«Το Αρχαίο θέατρο Φιλίππων είναι ένας χώρος που μαζί με της Επιδαύρου έχει μία ιερότητα»

0
375

Την δική του συμμετοχή με τον ρόλο του Πολυμήστορα, περιγράφει μιλώντας στον Alpha Radio ο αγαπημένος ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου για την παράσταση «Εκάβη» που παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου. Ο κ. Σακελλαρίου μίλησε για την οπτική του καθενός απέναντι στο θέατρο αλλά και την δική του χαρά να παίζει σε ένα από τα δύο μεγαλύτερα αρχαία θέατρα.

«Υπάρχει η δυσκολία από ρόλο σε ρόλο μετά από τόσα χρόνια στα θέατρα, αλλά και ένας χρόνος τριβής αλλά εγώ έχω ξεκινήσει από αρχαία τραγωδία τα 10 πρώτα μου χρόνια. Από την συγκεκριμένη παράσταση ο καθένας μπορεί να αποκομίσει πολλά πράγματα ή και τίποτα, αυτή είναι η πεμπτουσία της τέχνης, να βλέπει ο κάθε θεατής και να παίρνει ο καθένας κάτι ή να μην παίρνει και τίποτα. Για μένα προσωπικά η μεγάλη απόλαυση και φεύγοντας αυτό που του μένει είναι το θρηνιτικό τραγούδι από τον χορό βασισμένος στο κείμενο φυσικά του Ευριπίδη και συγχρόνως και στην υπέροχη μουσική του Νίκου Γαλενιάνου, με έναν ήχο που έχει να κάνει πολύ με σύγχρονη μουσικότητα και ταυτόχρονα κάτι το αρχαϊκό και πολυφωνικό. Έχει κομμάτια μινιμαλιστικής μουσικής και συγχρόνως πεντατονίες από θρακιώτικα, ηπειρώτικα κτλ.

«Έχω πολλές παρουσίες προσωπικά στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και μου αρέσει πάρα πολύ, είναι ένας χώρος που μαζί με της Επιδαύρου έχει μία ιερότητα όπως και όλος ο αρχαιολογικός χώρος είναι συγκλονιστικός. Στην παράσταση υποδύομαι τον Πολυμήστορα, αυτός στον οποίο επάνω πέφτει όλο το μένος το εκδικητικό της Εκάβης και των Τρωάδων, είναι ο άνθρωπος ο οποίος σκοτώνει το τελευταίο της παιδί, καπηλεύεται τα πλούτη που του έχει δώσει ο Πρίαμος, είναι το τελευταίο το οποίο είχε κοντά της η Εκάβη και ξεσπάει άγρια επάνω του, του σκοτώνει τα παιδιά, τον τυφλώνει. Και η δική μου αντεκδίκηση στο τέλος του έργου είναι της πω το τέλος της Κασσάνδρας. Μας περιμένουν πολύ δυνατά συναισθήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ