«Η Ε. Αχτσιόγλου είναι μία ενωτική υποψηφιότητα από το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ, ένας άνθρωπος μεθοδικός και αποτελεσματικός»

0
266

Τους λόγους που τον οδήγησαν να ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου ως διαδόχου στην θέση της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγησε μιλώντας στον Alpha Radio ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος. Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι μία ενωτική υποψηφιότητα και μια υποψηφιότητα ανανέωσης, ενώ την στιγμή που όλοι βλέπουμε τα φαινόμενα καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας, η υποψηφιότητας της αποκτά και έναν ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό.

«Χθες ανακοινώθηκε ότι τελικά τελειώνει το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί πέρα από το ότι δείχνει τι λάθος ήταν δείχνει και σε τι βάση συζητούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, σκεφτείτε πόσο χρόνο χάσαμε συζητώντας λες και τα πανεπιστήμια είναι άντρα ανομίας και το δεύτερο είναι οι προτεραιότητες, τον τελευταίο μήνα χάσαμε οχτώ συμπολίτες μας από ασθενοφόρα που δεν φτάσανε ποτέ. Χάσαμε 8 συνανθρώπους μας γιατί στο ΕΣΥ υπάρχουν ελλείψεις τη στιγμή που η κυβέρνηση επέλεξε -γιατί είχε λυμένα τα χέρια- να πάρει εκατοντάδες ανθρώπους σε ένα σώμα το οποίο δεν είχε κανένα νόημα να λειτουργήσει και σήμερα το κλείσανε. Το λέω γιατί πρέπει να κρατήσουμε το ποσό κρίσιμο είναι η κάθε προτεραιότητα».

«Επέλεξα με πολύ μεγάλη ευκολία να υποστηρίξω την υποψηφιότητά της κ. Αχτσιόγλου γιατί θεωρώ ότι είναι μία ενωτική υποψηφιότητα, μια υποψηφιότητα ανανέωσης, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ και μία υποψηφιότητα η οποία υποστηρίζει ακριβώς αυτή τη λογική για το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος μεθοδικός και αποτελεσματικός. Άρα θεωρώ ότι είναι ακριβώς η λύση εκείνη η οποία μπορεί να βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ στο σήμερα, χωρίς να υποτιμώ καμία άλλη υποψηφιότητα εννοείται, δεν το βάζω αντιπαραθετικά, αλλά θεωρώ ότι είναι η λύση η οποία μπορεί να υπηρετήσει την αρχή για ένα νέο ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι δύναμη της δημιουργικής αντιπολίτευσης σήμερα και δύναμη αυριανής κυβερνητικής λύσης».

«Νομίζω ότι είναι σωστή η διατύπωση ότι αυτή η διαδικασία αφορά όλη την κοινωνία με ποια έννοια, γιατί το ποιος είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποιες είναι οι ισορροπίες του πολιτικού συστήματος, πως γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση, είναι κάτι το οποίο αφορά όχι μόνο τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες τους οποίους εκφράζουμε, αφορά και ανθρώπους που δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατανοούν ακριβώς ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία, πρέπει να υπάρχουν αυτά τα θεσμικά αντίβαρα και να γίνεται ο πολιτικός διάλογος απέναντι σε μια κυβέρνηση που δείχνει ακραία δείγματα αλαζονείας. Δεν γίνεται όποιο και να’ ναι το ερώτημα που ρωτάει κάποιος δημοσιογράφος για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, για την κρίση του πληθωρισμού, για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και περίπου η απάντηση να είναι σε όλα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα λειτουργεί ως λευκή επιταγή».

«Για τα εργασιακά δικαιώματα είμαστε στα μέσα της σεζόν και νιώθω την ανάγκη να θυμίσω δύο εικόνες, μία εικόνα είναι του σερβιτόρου στη Ρόδο να μπαίνει κανονικά μέσα στη θάλασσα για να σερβίρει και η δεύτερη εικόνα είναι στην Κρήτη ενός νέου παιδιού το οποίο που έπαθε ένα εργατικό ατύχημα με καυτό λάδι και ο εργοδότης το έκρυψε στο ψυγείο με τα κρέατα. Ούτε καν δήλωσαν το εργατικό ατύχημα γιατί το παιδί ήταν αδήλωτο. Να υπενθυμίσω ότι οι πρώτες διατάξεις που κατήργησε η Νέα Δημοκρατία με το που ανέλαβε την κυβέρνηση ήταν διατάξεις προστασίας των εργαζομένων τις οποίες είχε θεσπίσει ακριβώς η Έφη Αχτσιόγλου. Εδώ το ζήτημα δεν είναι απλά τα εργασιακά δικαιώματα, είναι για το παραγωγικό μοντέλο. Αν το παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα σέβεται τον κόπο του εργαζόμενου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, του επιχειρηματία, αν θέλουμε ένα παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα λειτουργεί στη βάση κανόνων και θα στηρίζεται στις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας. Γιατί ξέρετε όταν ένας εργοδότης παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, την πολεοδομία κ.ο.κ. στην πραγματικότητα αποκτά ένα πλεονέκτημα απέναντι στους συναδέλφους του οι οποίοι σέβονται τους κανόνες. Δε θέλουμε αυτή την επιχειρηματικότητα, αυτό το αυτό το παραγωγικό μοντέλο και ένα νομίζω ότι και σε αυτό το πεδίο το πεδίο των εργασιακών και το πεδίο του παραγωγικού μοντέλου η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου έχει έναν ισχυρό συμβολισμό και με κάνει πραγματικά χαρούμενο που την υποστηρίζω».

«Αυτή την στιγμή είναι καλό να υπάρχουν αρκετές υποψηφιότητες, θα βοηθήσουνε την δημόσια συζήτηση, θα βοηθήσει να κινητοποιήσει δυνάμεις, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από μία ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άρα δεν θα ήθελα κανένας να αποθαρρυνθεί. Γιατί σε μία διαδικασία, και αυτό είναι σημαντικό να το ξέρουν οι άνθρωποι που μας ακούνε, στην οποία ο κάθε πολίτης αν το επιλέξει εκείνο το πρωί μπορεί να έρθει να εγγραφεί και να πάρει μέρος, σε μια τέτοια διαδικασία είναι καλό όλοι να είμαστε προσεκτικοί με τις προβλέψεις. Υπάρχει μία δυναμική, θέλω μέχρι τελευταία στιγμή να δώσουμε αυτή τη μάχη πρώτα από όλα και για τη συμμετοχή, να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ