«Δεν υπάρχει περίπτωση να «συμπλεύσει» η Πλεύση με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κτλ ούτε μία στο εκατομμύριο»

0
372

Δεν υπάρχει περίπτωση να «συμπλεύσει» η Πλεύση Ελευθερίας με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κτλ ούτε μία στο εκατομμύριο ξεκαθάρισε ο Γιώργος Καλεάδης μιλώντας στον Alpha Radio. Ο ίδιος μίλησε για την περιοδεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, τα μηνύματα και τον σεβασμό που εισπράττει από τον κόσμο αλλά και τις προτεραιότητες του κόμματος εν όψει των εκλογών.

«Η Πυρίκαυστος Ελλάδα πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη και συνεπής στην πολιτική της πορεία από το 2013 έως σήμερα βρήκε κοινά πολιτικά προτάγματα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας παραμένει σταθερή και συνεπής στις θέσεις που είχε από το 2016 που ιδρύθηκε και αποφασίσαμε να κάνουμε μία σύμπραξη καθώς η κατάσταση η οποία υπάρχει στη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια επιδεινώνεται διαρκώς, η πολιτική η οποία ασκείται είναι μία ασχέτως αν εναλλάσσονται τα κόμματα στην εξουσία, τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Οπότε αποφασίσαμε να συμπράξουμε και πιστεύουμε ότι υπάρχει ρεύμα το οποίο θα εκφραστεί με κάποιο τρόπο στις επερχόμενες εκλογές».

«Στόχος μας είναι να μπούμε στην Βουλή και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε το στόχο να κάνουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα. Επειδή με την κ. Κωνσταντοπούλου κάναμε μαζί περιοδεία και στην Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα εγώ εκείνο το οποίο διαπίστωσα είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη αγάπη και εκτίμηση προς το πρόσωπο της Ζωής, αυτό το έχει εισπράξει η Ζωή όπου εμφανίζεται σε σχέση με τους απλούς πολίτες οι οποίοι την περιβάλλουν με εκτίμηση και θαυμασμό και πιστεύουν διότι όπως και εμείς έτσι κι αυτή έχει δείξει μία πολιτική συνέπεια που τα έργα συνάδουν με τις πράξεις, ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό, το έζησα εγώ προσωπικά. Τα δείγματα είναι θετικά».

«Έχουμε κοινές θέσεις για την δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την επιστροφή των Γερμανικών αποζημιώσεων, δίνουμε έμφαση στον πολίτη, δίνουμε έμφαση στον άνθρωπο, στην ελευθερία, δίνουμε έμφαση στη δημοκρατία στην Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια επιβιώνουν με νύχια και με δόντια αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε μία Ελλάδα του 21ου αιώνα, το ζητούμενο είναι να υπάρξει μία κοινωνική ευημερία, οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως είναι η υγεία, όπως είναι η παιδεία, η ενέργεια, η δυσκολία να έχουν ακόμη και τα βασικά τρόφιμα σήμερα που μιλάμε, ο κόσμος πιέζεται και πιέζεται πολλά χρόνια. Επίσης η πολιτική η οποία ασκείται δεν έχει επιφέρει καμία βελτίωση στη ζωή του, στη καθημερινότητα του, αντιθέτως την έχει κάνει πιο δύσκολη, και μέσα από την αντιμετώπιση της πανδημίας και μέσα από τα μνημόνια, ο κόσμος είναι πιεσμένος, διακρίνω μία δυσαρέσκεια και αγανάκτηση και ελπίζουμε στις εκλογές να εκφραστεί θετικά».

«Είναι πολλά τα κόμματα που κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές και θα υπάρξει ένας κατακερματισμός των ψήφων, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτή η αγωνιστική διάθεση και το πνεύμα το οποίο έρχεται από πολύ μακριά στους Έλληνες πολίτες και το έδειξε στο δημοψήφισμα του 2015 υπάρχει, ωστόσο πιστεύω ότι εφόσον θα γίνουν και δεύτερες εκλογές διότι όλα αυτό δείχνουν, εκεί πια θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Τα δυο συστημικά κόμματα δεν διαφοροποιούνται στην πολιτική τους, δεν θα απέχουν πολύ τα ποσοστά τους αλλά και οι δύο θα εισπράξουν την δυσαρέσκεια των πολιτών με τον Α ή Β τρόπο. Στο διάλογο ο όποιος γίνεται δεν τίθενται ζητήματα όπως της αναπτύξεως, της ευημερίας των πολιτών, του πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και όχι με τα 150 ευρώ που δίνονται στους νέους. Δεν υπάρχει περίπτωση να «συμπλεύσει» η Πλεύση με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κτλ ούτε μία στο εκατομμύριο, αυτή είναι η θέση της Πλεύσης, δε μπορείς να συνεργαστείς με τα συστημικά κόμματα και όσα λέμε στους πολίτες τα εννοούμε. Αν θα μπούμε μέσα στη Βουλή δεσμευόμαστε ότι θα ασκήσουμε μία πραγματική αντιπολίτευση γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση στην Βουλή».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ