«Δυστυχώς στους νοσηλευτές δεν υπάρχει επάρκεια γιατί όπως και οι γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό»

0
180

Τις δικές του απαντήσεις σε όσα ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καβάλας τόσο για την υποστελέχωση τμημάτων όπως στο νοσηλευτικό προσωπικό όσο και για την εκ νέου εκχώρηση βασικών λειτουργιών του νοσοκομείου σε εργολάβους έδωσε μιλώντας στον Alpha Radio ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Αχιλλέας Γερόπουλος. Από την μία για τους νοσηλευτές υποστήριξε πως δεν υπάρχουν στην αγορά και είναι γενικό το πρόβλημα στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ για το θέμα των εργολάβων υποστήριξε πως οι διαδικασίες κινούνται εντός των ορίων της νομιμότητας.

«Περιμένουμε με την επόμενη προκήρυξη 41 νοσηλευτές οι οποίοι θα καλύψουν μόνιμες θέσεις και ταυτόχρονα περιμένουμε και την καινούργια εξαγγελία μόνιμων θέσεων για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το ποσοστό των μόνιμων θέσεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο Καβάλας όσον αφορά τη νοσηλευτική υπηρεσία. Ταυτόχρονα μέσα από την ΥΠΕ κινούμαστε στο να αποκτήσουμε περισσότερους επικουρικούς νοσηλευτές γιατί όπως έχουμε επισημάνει το ποσοστό των νοσηλευτών είναι χαμηλό σε σχέση με το ποσοστό των γιατρών που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καβάλας. Οι 41 νοσηλευτές που αναμένουμε είναι ένα ποσοστό το οποίο είναι αρκετά καλό για το νοσοκομείο, ταυτόχρονα θα βγει καινούργια προκήρυξη που θα έρθουν κι άλλοι νοσηλευτές για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε υψηλά ποσοστά. Θέλουμε να ανεβάσουμε τη νοσηλευτική υπηρεσία η οποία αυτή τη στιγμή λόγω των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν, λόγω του ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουνε νοσηλευτές στην αγορά, υπάρχουνε θέσεις που δεν καλύπτονται, έχουμε θέσεις επικουρικού προσωπικού και δεν μπορούμε να βρούμε Τ.Ε. νοσηλευτές. Τα προβλήματα που υπάρχουν στον νοσηλευτικό κλάδο δεν απασχολούν μονάχα το νοσοκομείο Καβάλας αλλά όλα τα νοσοκομεία της χώρας».

«Μακάρι να είχαμε νοσηλευτές να μπορούσαμε να τους πάρουμε επικουρικούς, ειδικά στην κατηγορία Τ.Ε. Αυτό συμβαίνει δυστυχώς, δεν υπάρχει επάρκεια γιατί όπως και οι γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό. Αν δείτε έχουμε πιστώσεις από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο ακόμη, πέρα από τις καινούργιες, έχουνε απομείνει πιστώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν προσωπικό αλλά δεν υπάρχουν άτομα».

Σχετικά με τις φωνές που υπάρχουν για την επάνοδο των εργολάβων σε βασικές λειτουργίες του νοσοκομείου «Για το μεγάλο κομμάτι που αφορά την καθαριότητα αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διενέργεια ενός μεγάλου διαγωνισμού η οποία θα τελειώσει τους επόμενους μήνες, μέσα στον Ιούνιο δηλαδή θα’ ναι τελειωμένο και θα έρθει στην Καβάλα μία εταιρία που θα αναλάβει αποκλειστικά την καθαριότητα. Ταυτόχρονα τρέχει ο διαγωνισμός για την σίτιση και ο διαγωνισμός για την φύλαξη, είναι διαγωνισμοί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, είναι διεθνείς διαγωνισμοί οι οποίοι θα μπορέσουν να καλύψουνε τα κενά και στην καθαριότητα και στην σίτιση και φύλαξη στο νοσοκομείο. Όσον αφορά τους διαγωνισμούς της καθαριότητας και της σίτισης και της φύλαξης είναι μία μεθοδολογία η οποία είναι αρκετά επιτυχημένη και υπάρχει μεγάλη εμπειρία από εταιρείες οι οποίες έρχονται να αναλάβουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων που έχουν κάνει ήδη διαγωνισμούς όπως το νοσοκομείο της Δράμας έχει τελειώσει και έχει έναν εργολάβο ο οποίος έχει πάλι την καθαριότητα. Νομίζω ότι δεν έχουν προβλήματα τα νοσοκομεία τα οποία έχουν ήδη πάρει πάλι τους εργολάβους καθαριότητας. Είναι θέμα το κάθε νοσοκομείο να κάνει τη δουλειά του όπως μπορεί καλύτερα και να δώσει το αποτέλεσμα της καθαριότητας, το αποτέλεσμα της φύλαξης και το αποτέλεσμα της σίτισης».

«Προβλήματα αν υπήρχανε ή όχι δεν είμαι εγώ αυτός που θα απαντήσω, νομίζω οι εργαζόμενοι δουλεύανε από ότι πληροφορήθηκα και δουλεύουνε και τώρα, από την άλλη και οι εργολάβοι και αυτοί είναι ελληνικές εταιρείες, Έλληνες πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να πάρουν μέρος και να προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας. Το Δ.Σ. στο νοσοκομείο αποφάσισε να κινηθεί με τον διαγωνισμό ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν γίνει οι ενστάσεις, έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να αναλάβει την υπηρεσία καθαριότητας ο εργολάβος. Από κει και πέρα εμείς πορευόμαστε με βάση τη νομιμότητα».

Για το ύψος του μισθώματος για το κυλικείο που θεωρείται πολύ υψηλό «Είναι δική μας απόφαση, είναι το μίνιμουμ που θα δώσει κάποιος – κάποια εταιρία ή εργολάβος για να μπορέσει να πάρει το κυλικείο του νοσοκομείου. Εμείς περιμένουμε να πετύχουμε καλύτερα νούμερα για το νοσοκομείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ