Η πολιτική έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική

0
468

Ο πολίτης θα πρέπει να κάνει αυστηρότερα τα κριτήρια του με τα οποία επιλέγει τον πολιτικό που θα ψηφίσει, να ψάξει δηλαδή για ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική αλλά η πολιτική τους έχει ανάγκη. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ του Β1 τομέα Αθηνών Θοδωρής Ρουσόπουλος μιλώντας στον Alpha Radio, για την περίπτωση Γεωργούλη, την στελέχωση των ευρωψηφοδελτίων αλλά και τα θέματα που συζητά ο κόσμος σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Κακό είναι να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς αυτή την εικόνα για να εκλεγείς χωρίς να προσπαθείς να βελτιωθείς

«Συμφωνούμε όλοι στο ότι υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται με τρόπους πέραν του νόμου, πέραν του ηθικού και του κοινώς αποδεκτού, σε αυτό δε θα μπορούσε να έχει κάποιος διαφορετική γνώμη. Το ένα συμπέρασμα που βγαίνει από την υπόθεση Γεωργούλη είναι ότι το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα δεν ανήκει σε κόμματα και παρατάξεις, όλες οι παρατάξεις μπορούν να έχουν πρόσωπα που έχουν ήθος εξαίρετο ή άλλοι που μπορεί να μην έχουν ήθος και να καταδικάζονται για πράξεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν. Πρέπει να γίνεται πολύ καλύτερη επιλογή των προσώπων,  θα είναι από το κόμμα, θα είναι με σταυρό, θα είναι από τις ηγεσίες των κομμάτων; Αν δει κανείς τα ευρωψηφοδέλτια της δεκαετίας του ’80 θα δείτε ότι τα κόμματα επέλεγαν προσωπικότητες ??? της πολιτικής, που δεν ήταν άγνωστα στο κοινό, π.χ. ο Ευάγγελος Αβέρωφ όταν ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής, έδειχνε με την αξία του ονόματος του και την αξία του ευρωψηφοδελτίου. Ο Χριστοδούλου, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Λαμπρίας(?), άνθρωποι που δεν ήταν άγνωστοι αλλά δεν ήταν και το πρώτο κριτήριο το εάν είναι καλοί στα social media, δεν υπήρχαν τότε κιόλας. Το να γίνεις γνωστός από την τηλεόραση, στην οποία εργάστηκα και εγώ, δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, κακό είναι να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς αυτή την εικόνα για να εκλεγείς χωρίς να προσπαθείς να βελτιωθείς στην συνέχεια».

Ψάξτε για ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική

«Στις συναντήσεις που κάνω με τον κόσμο λέω πάντα ψάξτε για ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική, η δική μου γενική ρήση είναι ότι η πολιτική έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική. Δεν είναι πάντα έυκολο ή διακριτό αυτό, δεν αναφέρομαι μόνο σε κάποιους που έχουν επάγγελμα, αναφέρομαι και σε κάποιους που έχουν δείξει ένα ήθος. Βασικό είναι λοιπόν πως επιλέγουμε πολιτικούς, αφιερώνουμε λίγο χρόνο παραπάνω να διαβάσουμε τα βιογραφικά τους; Σήμερα δε χρειάζεται να ψάξει σε καμία Πάπυρους Λαρούς, μπορεί εύκολα να μπει στο ίντερνετ, να δει για τον καθένα που διεκδικεί την ψήφο του. Δηλαδή αν εγώ έκανα έναν τσακωμό στην τηλεόραση και κατατρόπωσα τον αντίπαλό μου χυδαία υβρίζοντας τον και για αυτό είμαι και άξιος να με ψηφίσουν; Όταν έχεις επιχειρήματα δεν έχεις ανάγκη να κραυγάζεις, αυτοί που έχουν επιχειρήματα πρέπει να γίνονται κατανοητοί από ευρύτερο μέρος του κόσμου, δεν ειμαι τόσο αισιόδοξος βέβαια».

Οι συζητήσεις προεκλογικά

«Συνήθως η επικαιρότητα ορίζει και τις πολιτικές συζητήσεις, για παράδειγμα τον τελευταίο μήνα η επικαιρότητα κινήθηκε γύρω από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και εκεί τα ερωτήματα είναι ένα γιατί που δεν έχει εύκολες απαντήσεις. Ένα άλλο θέμα που συζητιέται σε όλους τους χώρους συνάντησης είναι το θέμα της οικονομίας, κυρίως για την ακρίβεια τον 1.5 τελευταίο χρόνο εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Ένα τρίτο θέμα έχει να κάνει με τις θέσεις εργασίας, εδώ έχουμε το φαινόμενο να έχουμε αυξήσει κατά 400.000 τις θέσεις εργασίας, έχουμε μειώσει από 17 σε 11% την ανεργία, να υπάρχουν περίοδοι όπου δεν βρίσκεις εύκολα εργαζόμενους είτε γιατί είναι εξειδικευμένοι είτε γιατί είναι ανειδίκευτοι. Υπάρχει χημική βιομηχανία στην περιοχή σας όπου συνομιλούσα με κάποιον από τους γενικούς διευθυντές και μου λέει μπορείς να μου βρεις ένα χημικό μηχανικό; Και εγώ νόμιζα ότι είναι κάτι πολύ απλό αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, υπάρχουν αντίστοιχα αγρότες οι οποίοι αναζητούν εργατικά χέρια και δεν μπορούν να βρουν εύκολα, κάναμε συμφωνίες και με την Αίγυπτο και με κάποιες χώρες όπως είναι το Μπαγκλαντές με την Ινδία από παλιά αλλά αυτές φαίνεται ότι δεν αρκούν. Αυτά είναι τα βασικά θέματα που συζητούνται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ