Για μένα υπάρχει το τρίπτυχο συνέπεια, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα

0
211

Συνεπής, αποφασιστικός, αποτελεσματικός. Αυτό είναι το τρίπτυχο των «αρετών» που υπηρετώ και επιθυμώ να συνεχίσω να υπηρετώ για τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας δήλωσε στη μεγάλη συνέντευξη του στη «ΝΕ» ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης. Ο ίδιος σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση μίλησε για την οικογένεια του, την απόφαση του να πολιτευτεί στην γενέθλια πόλη του, την αντιμετώπιση που είχε από την τοπική πολιτική νομεκλατούρα, αλλά κυρίως σταχυολόγησε όσα σημαντικά έκανε αυτά τα 4 χρόνια, αλλά και όσα δρομολόγησε αλλά δεν κατόρθωσε να τα ολοκληρώσει.

Για μένα υπάρχει το τρίπτυχο συνέπεια, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, αυτό θα είναι το μότο μου

«Ο πολιτικός πρέπει να κρίνεται από την αποφασιστικότητα του στο να μπορεί να επιλύει προβλήματα. Για μένα υπάρχει το τρίπτυχο συνέπεια, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, αυτό θα είναι το μότο μου, συνεπής αποφασιστικός αποτελεσματικός. Την προεκλογική μου εκστρατεία το 2019 την ξεκίνησα στη δημοτική καπναποθήκη παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό μου σχέδιο, το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας που είχε το μότο «Καβάλα 2020 – 2050» και είμαι πάρα πολύ περήφανος για αυτή τη δουλειά που έκανα για πάνω από 1 χρόνο με το Χαροκόπειο Οικονομικό Πανεπιστημίο με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και με τη βοήθεια του Επιμελητήριου Καβάλας για τα στοιχεία, παρουσίασα ένα αναπτυξιακό σχέδιο βάζοντας προτεραιότητες όντας ο μοναδικός υποψήφιος στη χώρα που παρουσιάσα κάτι τέτοιο και είχα αυτό το βιβλίο ως ευαγγέλιο. Είμαι πολύ περήφανος γιατί η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δεσμεύσεων που ανέλαβα έχουν υλοποιηθεί».

Το παλιό Νοσοκομείο

«Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο παλιό νοσοκομείο Καβάλας, ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο δεν μπόρεσε να λύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάποια στιγμή η πολιτεία αξίωσε ότι όλο το νοσοκομείο ανήκε στο δημόσιο ενώ ξέραμε ότι το 81% ανήκε στο δήμο της Καβάλας, λύσαμε αυτό το ιδιοκτησιακό και πλέον το νοσοκομείο είναι καθαρό και στα χέρια του δήμου Καβάλας για την περαιτέρω αξιοποίηση του. Κατηγορήθηκα μάλιστα για την συνεργασία μου με τον δήμαρχο, αλλά πιστεύω ότι μόνο όταν ενώνουμε δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε».

Το φυσικό αέριο στην Καβάλα

«Ανακάλυψα το 2019 ότι με πολύ μεγάλη καθυστέρηση θα ερχόταν το φυσικό αέριο στην Καβάλα, διότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει ούτως ώστε να προβλέπεται η ταυτόχρονη δημοπράτηση του έργου του βαλβιδοστασίου υψηλής τάσης στο Χαλκερό από τον ΔΕΣΦΑ. Όταν το έψαξα ο διευθύνων της ΔΕΣΦΑ μου είπε ότι θα καθυστερήσει η Καβάλα, αυτό έγινε Δευτέρα. Το Σάββατο είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα, το είπα στον Χατζηδάκη και γέλασε λέγοντας «είναι δυνατόν η Καβάλα να μην είναι στις πρώτες πόλεις που θα πάρουν φυσικό αέριο;». Το καταφέραμε όμως, δημοπρατήθηκαν αυτά που έπρεπε και η Καβάλα θα είναι από τις πρώτες πόλεις που θα πάρει το φυσικό αέριο. Μπορεί να γκρινιάζουν για τα έργα αλλά το φυσικό αέριο θα είναι μόνιμο.

«Το τρίτο είναι ότι δρομολογήσαμε οριστικά και αμετάκλητα τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στην Καβάλα και στις Κρηνίδες, αμέσως μετά το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα ήταν μέσα στο αναπτυξιακό μου σχέδιο και εκεί προφανώς ήταν και η συμβολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, άλλωστε το αεροδρόμιο στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας άνηκε και πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Ν. Παναγιωτόπουλος. Στο Νέστο, την δυτική προσαγωγό – διώρυγα του Νέστου την εντάξαμε στο εθνικό σκέλος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ήδη έχει υπάρξει προσωρινός ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου. Μόνιμος γιατρός στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο στην παραλία Οφρυνίου, 3 ΚΕΠ σε Λιμενάρια, Αμυγδαλεώνα, Κεραμωτή, στην Κεραμωτή μόνο μένει να ξεκινήσει η λειτουργία από την πλευρά του δήμου. Τοποθετήσαμε ATM στον Αμυγδαλεώνα και στη Νικήσιανη και ας λοιδορήθηκα για αυτό, εμείς λύσαμε ένα πρόβλημα το οποίο αφορά την καθημερινότητα των πολιτών».

Θέλει επιμονή, αποφασιστικότητα και να σου ανοίγουν οι πόρτες στην κεντρική διοίκηση

«Αν δεν υπάρχει η αποφασιστικότητα να ξεκινήσεις ένα πράγμα, να το πάρεις από το Α και να το πας στο Ω, δεν μπορεί να υπάρχει και η συνέπεια. Είναι τρεις έννοιες αλληλένδετες η συνέπεια, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα. Αν καθίσω να σας εξηγήσω τι έκανα και για το ζήτημα του φυσικού αερίου και για το θέμα του νοσοκομείου, και για τη γιατρό για να βγαίνουν οι προκηρύξεις, γιατί οι πρώτες που έγιναν ήταν άγονες, αυτό δείχνει και τη διάθεση αλλά και την αποφασιστικότητα στο να τελειώνεις πράγματα. Οι βουλευτές δεν είμαστε υπουργοί να μπορούμε από τη μία στιγμή στην άλλη να επιλύσουμε τα προβλήματα, θέλει επιμονή, αποφασιστικότητα, να σου ανοίγουν οι πόρτες στην κεντρική διοίκηση, είμαι πάρα πολύ τυχερός γιατί όντας τόσα χρόνια δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη πολλοί υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς είναι φίλοι μου και έχουμε συνεργαστεί κατά την διάρκεια που ο Μητσοτάκης ήτανε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εγώ διευθυντής του γραφείου του».

Αυτά που δρομολογήθηκαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν

«Η αποτελεσματικότητα φαίνεται από τα αποτελέσματα που φέρνεις, αν δεν είχα να παρουσιάσω τίποτα αυτά τα 4 χρόνια, εγώ μπορώ να κάνω έναν απολογισμό για αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν μπορώ να πάω ούτε 14 ούτε 24 χρόνια πίσω. Το λέω γιατί πολλά από αυτά είναι προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε η Καβάλα διαχρονικά, δεν ήταν προβλήματα τα οποία προέκυψαν μέσα σε αυτή την τετραετία. Υπάρχουν και δύο πράγματα ξεχωρίζω που δεν κατάφερα, το πρώτο από τα πράγματα τα οποία ήθελα να γίνουν και δεν έχουν γίνει παρόλο που θεωρώ ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι ήτανε η αντιχαλαζιακή προστασία με εναέρια μέσα που αφορά τους αγρότες μας, αφορά τις δυναμικές μας καλλιέργειες. Όταν γίναμε κυβέρνηση το 2019 η σύμβαση η πενταετής  του ΕΛΓΑ με την ανάδοχο εταιρεία είχε σταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο για έλεγχο, άρα δεν μπορούσαμε να εντάξουμε την Π.Ε Καβάλας μέσα σε αυτή την σύμβαση. Υπάρχει δέσμευση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου για ένταξη στην προστασία από το 2024 και μετά. Το δεύτερο που δεν έγινε αλλά ήδη δρομολογείται είναι η μονάδα τεχνητού νεφρού στο κέντρο υγείας του Πρίνου καθώς πολλοί συνάνθρωποί που κάνουν αιμοκάθαρση αναγκάζονται να μετακινούνται από το νησί με όλες τις συνθήκες. Δεν καταφέραμε να το υλοποιήσουμε πρωτίστως γιατί οι προτεραιότητές του υπουργείου Υγείας μέσα στα χρόνια της πανδημίας δεν ήταν αυτό, πριν από ένα χρόνο δημιουργήσαμε θέσεις μέσα στο οργανόγραμμα του κέντρου υγείας Πρίνου και για νεφρολόγους ώστε να πατήσουμε σε αυτό και να το κάνουμε αυτό».

Η… υποδοχή του στην Καβάλα από την πολιτική νομεκλατούρα

«Το 2017 πρωτοεμφανίστηκα στην πολιτική σκηνή της Καβάλας, προφανώς εγώ όταν ήρθα στην Καβάλα ήξερα 5 φίλους, πέντε συγγενείς και σίγουρα άλλαζε η ζωή μου. Η πραγματικότητα είναι ότι αντιμετωπίστηκα από μία πολιτική και κομματική νομενκλατούρα με έναν άσχημο τρόπο, γιατί στο τέλος της ημέρας ήρθα στη πόλη που γεννήθηκα, άσχετα αν έφυγα 9 μηνών που ο πατέρας μου βρήκε δουλειά ως ηλεκτροσυγκολλητής στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και από κει συνταξιοδοτήθηκε ο άνθρωπος το 1996. Αν με ρωτούσαν προφανώς δε θα επέλεγα την μετακίνηση μου στην απρόσωπη Αθήνα και θα επέλεγα την αγαπημένη μου καβάλα. Αντιμετωπίστηκα με έναν τρόπο πολύ άσχημο γιατί ήρθα για να κάνω πέντε πράγματα στην Καβάλα, είχα πει στον Μητσοτάκη ότι όταν γίνεις πρόεδρος της ΝΔ θα πολιτευτώ στην Καβάλα. Ναι, υπήρξαν στιγμές πού όχι με προβλημάτισαν αν πρέπει να κάνω πίσω αλλά με στεναχώρησαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ