«Το ΠΑΣΟΚ πανηγύριζε για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να ανησυχεί για το 41% της ΝΔ»

0
290

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν βγήκαν τα exit poll, μας ήταν αδιανόητο αυτό που ήρθε γιατί δεν εκλαμβάναμε αυτό το κλίμα όσο βρισκόμασταν έξω μαζί με την κοινωνία σημείωσε η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Αναστασία Μιρλή για το εκλογικό αποτέλεσμα. Επιχείρησε μια πρώτη εκτίμηση για το τι έφταιξε αλλά ερωτώμενη δε παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ που πανηγύρισε για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να ανησυχεί για το 41% της ΝΔ και το τι μπορεί να φέρει.

«Είναι πολλές οι αιτίες της ήττας για να αναλυθούν μέσα σε λίγο χρόνο, σίγουρα ένα από τα λάθη να ήτανε και αυτή η υπεράσπιση της απλής αναλογικής η οποία είναι μέσα στην νοοτροπία της αριστεράς και της δημοκρατίας, είδαμε ο κόσμος να ψηφίζει με μία πιο χαλαρή ψήφο απέναντι στα δημοκρατικά κόμματα, είδαμε να ανεβαίνουν κάποια κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, να πέφτουμε εμείς, να υπάρχουν μετακινήσεις σε μικρότερους χώρους όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πιθανόν αυτό να μας δείχνει ότι τελικά ο κόσμος της δημοκρατίας θέλει τις συνεργασίες αλλά δεν ισχύει φαίνεται όλη αυτή η σκέψη σε όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις. Δεν ήταν μόνο αυτό φυσικά, προφανώς υπήρχε και θέμα στο να μπορέσουμε να περάσουμε την πολιτική μας σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, προφανώς και μπήκανε κάποια αυτογκόλ των τελευταίων ημερών από κάποια στελέχη τα οποία επιθυμούσαν να στηρίξουν την προσωπική τους άποψη και όχι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν πολλά αυτό τον καιρό, ακόμα είμαστε και εμείς σε μία διαδικασία στην οποία προσπαθούμε να κρίνουμε τι από όλα αυτά ήταν το πιο σημαντικό και τι πρέπει να κάνουμε για την επόμενη μέρα, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη πιο σαφές και στους εαυτούς μας αλλά και στην κοινωνία τις αιτίες και τους λόγους που μας έφεραν εδώ».

«Δεν το πιστεύαμε αυτό που είδαμε, μείναμε με ανοιχτό το στόμα, μας ήταν αδιανόητο αυτό που ήρθε γιατί δεν εκλαμβάναμε αυτό το κλίμα όσο βρισκόμασταν έξω μαζί με την κοινωνία, λέγαμε ότι ήταν βουβές οι εκλογές αλλά δεν υπήρχε ούτε κάποια επιθετικότητα από τον κόσμο, ούτε και κάποια στήριξη προς την κυβέρνηση ώστε να πιστέψουμε ότι θα κινηθεί έτσι. Πιστεύαμε μέχρι και αρκετή ώρα αφού βγήκαν τα αποτελέσματα ότι θα διαψευστούν γιατί βγαίνανε αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα τα οποία παραδοσιακά βγάζουν τη Νέα Δημοκρατία, ήταν και είναι κάποιες περιοχές όπως γνωρίζουμε και κάποια εκλογικά τμήματα που παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία επικρατεί, περιμέναμε να δούμε και τα υπόλοιπα».

«Ναι τα πάντα κρίθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή για αυτό είπα ότι έπαιξαν και πολύ σημαντικό ρόλο και οι δηλώσεις κάποιων στελεχών που δεν μιλήσανε για το πραγματικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τις προσωπικές τους θέσεις και αυτό επηρέασε πάρα πολύ τον κόσμο, θέλουμε να ελπίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα έχουμε ξανά στο μέλλον και να συνταχθούμε όλοι πίσω από το πρόγραμμα μας και όχι τις απόψεις του καθενός μας. Υπάρχουν πολιτικοί χώροι που πιστεύουν ότι θα αναστηθούν ξαφνικά και ο κόσμος θα ξεχάσει, ότι θα τα ξεχάσει όλα, δεν έγινε ραγδαία η άνοδος τους. Το έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή συνέβη μία φορά το ‘93 όταν δημιουργήθηκε ο Συνασπισμός, δεν υπήρχε ποτέ αυτό το έμπαινε – δεν έμπαινε στη Βουλή, είχαμε πάντα ένα ποσοστό, μπορεί να ήταν χαμηλό να ήταν της τάξης του 4,5-5,5%, αλλά δεν ήταν τόσο ραγδαία η δική μας άνοδος μέχρι την εξουσία αλλά ήταν τόσο ραγδαία η πτώση του ΠΑΣΟΚ. Εμείς ανεβήκαμε από το 5%, φτάσαμε στο 17% σε εκείνη την εκλογική διαδικασία του 2012, ανεβήκαμε κι άλλο στη δεύτερη εκλογική διαδικασία και από κει και πέρα αυξήσαμε και άλλο τα ποσοστά μας, δεν ξυπνήσαμε εν μία νυκτί και φτάσαμε από το 3% όπως θέλει να παρουσιαστεί στο 30%. Αντιθέτως ήταν χρόνια η πολιτική μας που μας έφερε εκεί, καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που θέλει να πιστεύει ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει τα πάντα και ξαφνικά εμείς θα πέσουμε και αυτοί θα ξαναέρθουν άλλα αυτό μένει να το δούμε στην κάλπη και να μη προτρέχουν».

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι πανηγύριζαν περισσότερο την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, το είπε και ο κ. Ανδρουλάκης ότι ο εχθρός τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς. Όσοι έχουν δει την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ που λέει ότι ο εχθρός τους είναι η δεξιά, δηλαδή δεν είδαμε να τους ανησυχεί το 40% της ΝΔ αλλά πανηγυρίζουν για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι πολιτική, δεν έχουνε αντιληφθεί το τι σημαίνει 40% του κ. Μητσοτάκη και τι σημαίνει το να έχει μία απόλυτη αυτοδυναμία μέσα στην Βουλή που μπορεί να γυρίσει πάει και στις 180 έδρες και να οδηγήσει σε θέματα συντάγματος. Δεν τους ενδιαφέρει, σκοπός είναι πώς θα σώσουν τον χώρο τους και τα ποσοστά τους και όχι πως θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη μέρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ