Εμπόδια βάζει ο καιρός στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου

0
293

Ο καιρός δυσκολεύει πολύ την υπηρεσία καθαριότητας να καθαρίσει τις γειτονιές από τα χόρτα και τα κλαδιά καθώς οι συνεχόμενες βροχές γιγαντώνουν σε μικρό χρόνο τα φυτά και ακόμη και τα 9 συνεργεία που αυτή τη στιγμή λειτουργούν κάθε μέρα συχνά δεν αρκούν. Αυτό εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πως πάει η ανακύκλωση του καφέ κάδου, όπου φαίνεται ότι οι κάτοικοι της Νεάπολης την έχουν εμπεδώσει.

«Τα χόρτα ήδη έχουν φουντώσει ξανά, από αρχές Μαΐου ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου, αυτή τη στιγμή σε μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να καθαρίσουμε σκαλάκια, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές να είναι σε καλή κατάσταση, παλεύουμε με 9 συνεργεία που αυτή τη στιγμή λειτουργούν κάθε μέρα και πολλές φορές και Σάββατο για να τα καταφέρουμε. Κόβουνε συνεχώς αλλά μόλις τελειώνουν κάπου ξανά θεριεύουν, ας μην είμαστε απαισιόδοξοι μέχρι 10 Ιουνίου θα έχουν περάσει από όλες τις γειτονίες τουλάχιστον από μία φορά. Θα πάρουμε και από την εργολαβία κόσμο να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό κομμάτι από εκεί για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, απλά θέλουμε να βοηθήσει και λίγο ο καιρός. Δεν είναι ότι η βροχή μόνο μεγαλώνει τα χόρτα αλλά δεν μας επιτρέπει να τα κόψουμε κιόλας καθώς συνεχώς μαζεύονται νερά και το κάνουν πολύ δύσκολο, αυτό το πρόβλημα όλοι οι δήμοι το αντιμετωπίζουμε».

«Η αποκομιδή που γίνεται κάθε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή τουλάχιστον από πλευράς καθαρότητας των βιοαποβλήτων τα οποία πέφτουν από τον καφέ κάδο φαίνεται ότι είναι καθαρά. Αυτά συγκεντρώνονται σε ένα χώρο, κοσκινίζονται και γίνεται η διαδικασία της ανακύκλωσης. Χαρακτηριστικά να πω ότι τη Δευτέρα π.χ. μαζέψαμε 800 κιλά προϊόντος το οποίο είναι πολύ καλή απόδοση, νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει και χρησιμοποιεί πλέον τον καφέ κάδο και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό από την πλευρά της καθαρότητας. Δε θέλουμε όγκο και κιλά χωρίς να είναι καθαρό, δεν είναι αυτό ανακύκλωση. Πλένονται οι κάδοι μία φορά την βδομάδα οπότε είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ