«Διορθώνεται» το εθνικό οδικό δίκτυο με 1.2 εκ ευρώ για ασφαλτοστρώσεις

0
206

Στην αναμόρφωση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καβάλας στοχεύει η σύμβαση που υπέγραψε η αντιπεριφέρεια με τον ανάδοχο της σύμβασης ύψους 1.2 εκ. ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό δίκτυο. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης έδωσε τις λεπτομέρειες αυτής της σύμβασης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εμώ εξήγησε γιατί οι εργασίες γίνονται καλοκαίρι και όχι τους χειμερινούς μήνες που υπάρχει θεωρητικά λιγότερη κίνηση.

«Η σύμβαση 1.2 εκ. ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις είναι μία σημαντική παρέμβαση, τέθηκε εν αμφιβόλω όταν ξέσπασε ο πόλεμος της Ουκρανίας, μία σύμβαση η οποία επεστράφη από τον εργολάβο ο οποίος είχε αναλάβει τότε την αναδοχή του έργου λόγω των ασύμφορων τιμών για αυτόν, ήταν η εποχή που είχαν πρόβλημα όλες οι συμβάσεις των έργων αλλά με στοχοπροσήλωση και με σκληρή δουλειά καταφέραμε και πετύχαμε όλο αυτό το έργο να μη χαθεί και να υπάρξει ανάδοχος ο οποίος υπέγραψε και άμεσα θα ξεκινήσει τις παρεμβάσεις σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο το οποίο είναι και μεγάλο σε χιλιόμετρα αλλά είναι και πάσχων σε πολλά του σημεία και οι ανάγκες είναι πολλές. Άμεσα θα ξεκινήσει ο εργολάβος, είχε ήδη την πρώτη του συνάντηση με την υπηρεσία σε κομμάτια του δικτύου που του προτείνουμε να ξεκινήσει. Η αρχή θα γίνει στην Παλιά Εθνική οδό από Καρβάλη μέχρι Ξάνθη, είναι ένας πάσχων δρόμος που έχει πολλά σημεία τα οποία πρέπει να διορθωθούν.

«Δεν υπάρχει χρόνος αποπεράτωσης έχει να κάνει με το πλήθος των παρεμβάσεων και με το μέγεθος αυτών και μέχρι να εξαντληθεί το ποσό του 1.2 εκ. ευρώ. Πιστέψτε με θα γίνουν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, ο συγκεκριμένος εργολάβος είχε αναλάβει το έργο της οδοποιίας στη Θάσο το οποίο το ολοκλήρωσε με πραγματική ποιότητα της δουλειάς. Το ίδιο καλό έργο ελπίζουμε να κάνει και στην Καβάλα που χρήζει τώρα εν όψει θέρους σημαντικών πινελιών στο οδικό δίκτυο. Να σημειωθεί ότι ασφαλτοστρώσεις δεν γίνονται τον χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών, μέχρι πρόσφατα έβρεχε κάθε μέρα και οι ασφαλτοστρώσεις θέλουν υψηλές θερμοκρασίες.

«Ο ανάδοχος αυτός έδωσε μικρότερη έκπτωση από τον πρώτο αυτή είναι η αλήθεια, ωστόσο κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα η εργολαβία και θα έπρεπε να επαναδημοπρατηθεί το έργο κάτι που θα καθυστερούσε ιδιαίτερα την διαδικασία και θα πηγαίναμε ένα χρόνο πίσω αλλά με στοχευμένες κινήσεις και παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που προέκυψαν και μέσω του ελεγκτικού συνεδρίου, παρόλα αυτά υπογράψαμε και ο εργολάβος να προχωρήσει άμεσα με τα συνεργεία του στην ασφαλτόστρωση του εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε Καβάλας».

«Τα κλαδέματα δέντρων επίσης είναι παρεμβάσεις καίριες, πρέπει να γίνονται συνέχεια πόσο μάλλον τώρα που η άνοιξη και η βροχή ευνοούν την γρήγορη ανάπτυξη της βλάστησης, ήταν πολλά προβληματικά σημεία, τα εντοπίσαμε κατόπιν υποδείξεων και απλών πολιτών και τοπικών αυτοδιοικητικών και θα προχωρήσουμε σε καθαρισμούς πολλών σημείων και γενικότερα όπου μπορούμε θα παρεμβαίνουμε προκειμένου η Καβάλα να απολαμβάνει την ποιότητα των υπηρεσιών που της αρμόζει».

«Για το αμφιθέατρο όπως έχω ξαναπεί αυτή τη στιγμή υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, ακολουθείτε όλη η διαδικασία που πρέπει για να υπάρξει οριστικός ανάδοχος, ο Καβαλιώτης εργολάβος που έχει πολύ καλές συστάσεις και με όσα έργα καταπιάστηκε τα έχει φέρει εις πέρας και η υπηρεσίας μας είναι πολύ ικανοποιημένη. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει το έργο αλλά είναι καθαρά θέμα γραφειοκρατικών διαδικασιών, προσυμβατικών ελέγχων κτλ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ