««Θα δείτε πολύ πόλεμο από τα κανάλια σε ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας για να μείνει 5κομματική η Βουλή»

0
179

Η δεύτερη κάλπη θα μας δείξει αν οι Έλληνες θέλουν έναν παντοδύναμο Μητσοτάκη δίχως μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση ή αν θα βάλουν και τα δύο μικρά κόμματα στην Βουλή για την ποιότητα του πολιτεύματος εξήγησε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ Μανώλης Κοττάκης στον Alpha Radio. Μίλησε για το εκλογικό αποτέλεσμα, τα λάθος μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ που απομάκρυναν τους ψηφοφόρους του, την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ανηλεή πόλεμο που θα δεχτούν ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας για να μη μπουν στη Βουλή κόβοντας έδρες από τη ΝΔ.

«Επικρατεί γκρίνια, μπορώ να πω ότι από την περασμένη Παρασκευή μετά από την γκάφα Κατρούγκαλου που δεν ξέρω αν ήταν γκάφα ή και κάτι άλλο, οι δημοσκοπήσεις που γινόντουσαν και είχε γνώση το Μαξίμου έδειχνε ότι η ΝΔ πήγαινε στο 38-39% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρεε μεν αλλά δεν μας έλεγαν πόσο. Εγώ κατέγραψα στο πρωτοσέλιδο της Εστίας την Κυριακή, τις διαρροές του Μαξίμου ότι θα πιάσουμε τουλάχιστον 38%, αλλά σίγουρα δεν είχαμε την εικόνα και κανείς δε μπορούσε να το πιστέψει, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 20%. Πρέπει να έγινε η έξοδος του Μεσολογγίου τα τελευταία 24ωρα, γιατί ο Κατρούγκαλος λειτούργησε αθροιστικά, ότι είχαν μέσα τους ως παράπονο αυτοί που ήθελαν να ψηφίσουν την αριστερά, για τον φράχτη, για τις συνεργασίες, για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού, φορολογίες, το Αιγαίο, ήταν όλα μαζί και τους πήρε και τους σήκωσε.

«Έχει πλάκα αυτό που γίνεται με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη πρώτη κάλπη ήταν με απλή αναλογική οι πολίτες ψήφισαν με λογική ενισχυμένης αναλογικής, ποιο ήταν το αίτημα πολλών ψηφοφόρων της ΝΔ, και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ; Να μη γυρίσει ο Τσίπρας, ψήφισαν οπότε όλοι μαζί ΝΔ και πήρε 41%. Τώρα στο δεύτερο γύρο το αίτημα ποιο είναι αφού η ΝΔ είναι άνετα πρώτη δύναμη; Το αίτημα είναι να έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και να επιβληθεί το ΠΑΣΟΚ ως συνεταίρος του κ. Μητσοτάκη σε μια κυβέρνηση συνεργασίας αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία. Αυτό είναι λογική απλής αναλογικής, φαίνεται ότι δεν τους πιάνεις από πουθενά και οι ΠΑΣΟΚοι είναι αξεπέραστοι.

«Στη δημοκρατία ψηφίζουμε με βάση την εναλλακτική, αλλά τι έλεγε η εναλλακτική; Ο Τσίπρας έλεγε κυβέρνηση νικητών, ο Τσακαλώτος έλεγε κυβέρνηση ηττημένων, ο Τσίπρας έλεγε μία και μόνη διαφορά στο Αιγαίο, ο Φίλης έλεγε Πρέσπες στο Αιγαίο. Ο Τσίπρας έλεγε μείωση της φορολογίας για ελεύθερους επαγγελματίες, ο Κατρούγκαλος έλεγε αύξηση της φορολογίας για τους επαγγελματίες. Θα έπρεπε να κάνεις τον σταυρό σου για να βάλεις το ψηφοδέλτιο μετά από όσα άκουγες από αυτό το κόμμα. Οπότε αυτονόητα, επειδή πολλοί έλεγαν έχουμε και παιδιά να μεγαλώσουμε και επιχειρήσεις να ανοίξουμε αύριο το πρωί, συσπειρώθηκαν στη ΝΔ, ένα μεγάλο κομμάτι συνειδητά και ένα άλλο κομμάτι με τη λογική του μη χείρον.

«Για την Καβάλα τώρα ξέρεις πολύ καλά ότι μέχρι την παραμονή των εκλογών δεν είχαν πάρει τις αποζημιώσεις και ανακοίνωσαν οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ για τις αποζημιώσεις που τις ζητούσαν από τον Ιανουάριο ότι η κυβέρνηση θα τις καταβάλει την τελευταία στιγμή. Στο δεύτερο γύρο θα αποφασίσουμε τι κυβέρνηση θέλουμε, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, ποια θα είναι η αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ και πόσο ισχυρή αντιπολίτευση έχουμε; Και το τρίτο που αποφασίζουμε είναι τι ισορροπίες στο πολίτευμα έχουμε, δηλαδή θέλουμε να είναι πανίσχυρη η κυβέρνηση και να μην υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση αφού τα μέσα ενημέρωσης, η δικαιοσύνη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση το Σύνταγμα θα είναι εξισορροπητικοί παράγοντες; Τίθεται ένα θέμα ισορροπίας του πολιτεύματος, αν κάποιος πρέπει να είναι παντοδύναμος ή όχι. Για αυτά τα τρία γίνεται μεγάλη μάχη να μη μπουν στη Βουλή η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας, η οποία ΝΙΚΗ για παράδειγμα στην Καβάλα πήγε πολύ καλά. Τώρα λοιπόν δεν έχουμε μείζονα αντιπολίτευση γιατί δεν είναι αντιπολίτευση με 20% ή 12% αλλά δε θέλουν να έχουμε ούτε ελάσσονα αντιπολίτευση και να μη μπουν ούτε τα 2 μικρά κόμματα, η Πλεύση και η ΝΙΚΗ. Όλα αυτά θα συναξιλογηθούν από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό που θα μας πει τι θέλει να κάνει».

«Θα δείτε πολύ πόλεμο σε αυτά τα δύο κόμματα τις επόμενες ημέρες για να μείνει 5κομματική η Βουλή γιατί αν μπει ένα ακόμα θα κόψει από τον πρώτο 5-6 έδρες και ενδεχομένως αν μπει και η ΝΙΚΗ να κοπούν άλλες τόσες. Οπότε η ΝΙΚΗ καταγγέλλεται από χθες στα κανάλια ότι είναι μισαλλόδοξη, ότι είναι θρησκόληπτοι, ότι είναι ομοφοβικοί, ότι μπορείτε να φανταστείτε και θα δούμε και άλλα. Δε θα σχολιάσω την δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη αλλά θα σου πω ότι σε μία στήλη παραπολιτική μεγάλης ιστοσελίδας που απηχεί τις απόψεις της κυβερνήσεως γίνεται αναφορά σε κάποιον Υπουργό της ΝΔ ο οποίος έχει αρχίσει να τηλεφωνεί σε καναλάρχες γιατί φοβάται ότι ο πρωθυπουργός θα τον θέσει εκτός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ