«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε ποτέ 20 μονάδες από τη ΝΔ, σύντομα θα είμαστε ξανά αντιπολίτευση»

0
191

Για την εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ που κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του αλλά και για την πεποίθηση του ότι σύντομα θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και πάλι μίλησε στον Alpha Radio ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας Κωνσταντίνος Κάρολος Παπαδόπουλος. Απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για πανηγυρισμούς ενώ καλπάζει η ΝΔ αλλά και για την μάχη Παππά – Παπουτσή που θύμισε κάτι από το παρελθόν.

«Το ΠΑΣΟΚ μετά από πολύ καιρό κατέγραψε διψήφιο νούμερο στα ποσοστά του, ο κόσμος ανταποκρίνεται στο μήνυμα του προέδρου μας και του κινήματός μας και σιγά σιγά ξαναεμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι δικαιολογούνται οι πανηγυρισμοί διότι το ΠΑΣΟΚ πριν μερικά χρόνια ήταν στην αφάνεια και δεν υπήρχε καν, κινδύνευε με αφανισμό. Τώρα με την αλλαγή του προέδρου και τον πόλεμο που τρώει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως έχει γίνει αστικός μύθος, τα βλέπετε στο ίντερνετ που κάποιοι το χρησιμοποιούν για αστείο. Παίζουμε με πολλά μέτωπα εναντίον και νομίζω δικαιούμασταν να πανηγυρίζουμε εκείνη την βραδιά και μόνο γιατί από την επόμενη μέρα δουλεύουμε όλοι μαζί ώστε τις επόμενες εκλογές να ανεβάσουμε και άλλο τα ποσοστά μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που πανηγύριζε κάθε φορά για την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά δε νομίζω ότι πανηγυρίζαμε για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ όσο για το γεγονός ότι αυξήσαμε τα ποσοστά μας. Εμείς πάντα κοιτάμε να περνάμε το δικό μας μήνυμα στην κοινωνία, να είμαστε σωστοί απέναντι από τα λάθη που κάναμε και το μάθημα που πήραμε, θέλουμε το μήνυμα μας να είναι ξεκάθαρο και ο πολίτης να μας ξαναεμπιστευτεί. Δεν ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον ενδιαφέρει μόνο στην διαδικασία των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα διαμαρτυρίας που δεν έχει ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελληνική κοινωνία και το είδαμε αυτό από το πρόσφατο αποτέλεσμα.

«Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και αν όχι σε αυτή, σίγουρα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα διαμαρτυρίας που λειτουργούσε με τη λογική του αντιμνημονίου, τώρα το δίπολο αυτό και ο δικομματισμός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, σε πολλές χώρες πάντα συγκρούονται δύο δυνάμεις του πολιτικού χώρου, η συντηριτική παράταξη και η κεντροαριστερά. Αυτόν τον χώρο τον εξέφραζε πάντα το ΠΑΣΟΚ και μετά το διάλλειμα των μνημονιακών χρόνων θα τον εκφράζει και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Τα περισσότερα μικρά κόμματα προήλθαν από αυτόν τον προοδευτικό χώρο, σκεφτείτε ότι μονο από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκύψει 3-4 μικρά κόμματα όπως της Κωνσταντοπούλου, το ΜΕΡΑ25, του κ. Λαφαζάνη κτλ. Γενικά σε αυτό το χώρο ο καθένας νιώθει ότι είναι ένα κόμμα μόνος του και σαν χώρος ειμαστε πιο ανήσυχοι. Φάνηκε ποιος είναι ο χορηγός του Μητσοτάκη, με 20% διαφορά δεν έχασε ποτέ το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ».

«Τοπικά έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, είναι άξιοι όλοι όσοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, είχαμε και μία μάχη μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων. Εμένα μου έλειψε αυτό γιατί προέρχομαι από οικογένεια που ο πατέρας μου μάχονταν με τον κ. Τσακλίδη, συνήθως πρώτευε ο κ. Τσακλίδης αλλά πάντα υπήρχε ένας ανταγωνισμός, εμένα μου άρεσε ο μεταξύ τους αγώνας και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα έφεραν και καινούργιους ψηφοφόρους σε σχέση με το 2019 στο νομό μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ