«Πράγματι έχω παλιώσει και ήταν τιμή μου που πάλιωσα υπερασπιζόμενος τις ιστορικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ»

0
468

Αποχωρεί οριστικά από τον πολιτικό στίβο μετά και το πέρας του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία του που όπως είπε είχε περισσότερες δυσκολίες παρά χαρές, συνήθως με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Απάντησε όμως και στο αν το ΠΑΣΟΚ θα επωφεληθεί από την εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πως ζητά από τους πολίτες να τους κρίνουν αυστηρά ως μία υπεύθυνη δύναμη.

«Όσοι συμμετέχουμε σε εκλογές έχουμε βιώσει προσωπικά το ενδιαφέρον για το πόσο μπροστά ή πίσω είναι κάποιος έναντι κάποιου άλλου, είτε με κανόνες ευγενούς άμιλλας είτε με κανόνες πιο σκληρούς σε μάχες κυρίως όπως αυτές αυτοδιοικητικών συνδυασμών όπου  η ζωή του ενός δεν συνεπάγεται ταυτόχρονα και την επιβίωση του άλλου. Στην πολιτική οι εκλογική αγώνες δεν γίνονται ποτέ δίχως αύριο, πάντοτε και σε αυτή την προεκλογική περίοδο και τις προηγούμενες φορές μετά την Κυριακή των εκλογών ακολουθεί η επόμενη μέρα που σιγά-σιγά μας φέρνει και πάλι στην κανονικότητα της ζωής και στην καθημερινότητα. Άρα πρέπει όλοι να έχουν υπόψιν τους ότι η ζωή δε τελειώνει με τις εκλογές. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου Δημήτρη πώς αντέχεις έχεις παλιώσει και οι άλλοι έλεγαν παιδιά αφήστε τον Παπουτσή που είναι παλιός και έμπειρος.

«Πραγματι έχω παλιώσει και ήταν τιμή μου να έχω παλιώσει αγωνιζόμενος και υπερασπιζόμενος τις ιστορικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, ήμουν ήδη 7 φορές υποψήφιος και αυτή θα ήταν η 8η φορά κάτι που δεν έχει γίνει ξανά άλλη φορά. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα να είναι κάποιος υποψήφιος σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις 8 φορές και να ξέρει ότι στις 7 από αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί λόγω εκλογικού συστήματος. Αυτό συνέβη με εμένα, ήταν ένα ρεκόρ που δεν το επεδίωκα όταν ξεκίνησα αυτό τον όμορφο αγώνα αλλά ήρθε και αυτό στο διάβα του χρόνου. Αν συνυπολογίζω και την προδιαγεγραμμένη από τα αποδυτήρια εκλογική ήττα με την Καραχασάν που είχε προηγηθεί της υποψηφιότητας μου το 2009 ως υποψηφίου βουλευτή, αντιλαμβάνεστε ότι οι δύσκολοι αγώνες ήταν πολλοί και πάντοτε έκανα ότι μπορούσα παραπάνω. ¨

«Τα αποτελέσματα δεν είχαν κριθεί για το αν ο Παπουτσής θα ήταν πρώτος και θα εκλεγόταν βουλευτής ή δεν θα εκλεγόταν βουλευτής και αν θα ήταν δεύτερος. Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων έδινε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι το ΠΑΣΟΚ εκλέγει έδρα στην Καβάλα και μέχρι τότε που ήμουν πρώτος φαινόταν η έδρα να έρχεται στην Καβάλα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ανθρώπινα έχω νιώσει την χαρά της πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια σε εκλογικούς αγώνες που τους συναντούσα από άκρη σε άκρη του νομού Καβάλας είτε μέσα από την αυτοδιοίκηση, ειτε ως υποψήφιος Νομάρχης, ευχαριστώ όλους τους συνυποψηφίους μου που δώσαμε όλους αυτούς τους αγώνες, άλλοτε πιο εύκολους και άλλοτε πιο δύσκολους με προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα για μένα είχαν μεγαλύτερη αξία αυτοί οι αγώνες όταν είχαν έντονο και το στοιχείο της μοναξιάς και αυτά με έχουν  δυναμώσει και με έχουν χαλυβδώσει ως άνθρωπο στην ψυχική, συναισθηματική και διανοητική μου υπόσταση».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε προσγειωμένοι, να μελετήσουμε με την μέγιστη δυνατη σοβαρότητα τα εκλογικά αποτελέσματα και να είμαστε ακόμη πιο υπεύθυνοι και στην εξαγωγή συμπερασμάτων και ακόμη πιο υπεύθυνοι και σοβαροί στην αντιμετώπιση των πολιτικών μας αντιπάλων. Το ΠΑΣΟΚ είναι μία σοβαρή πολιτική δύναμη που διακρίνεται και για την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα του, και τον ρεαλισμό αλλά και τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να μας χαρακτηρίζει σε σχέση με τα πρόσωπα που μας περιβάλλουν ή έχουμε απέναντι μας κατά περίπτωση. Σημαίνει ότι εμείς δεν επιχαίρουμε για τις δύσκολες στιγμές που έχουν ενδεχομένως κάποια άλλα δημοκρατικά κόμματα, δεν λειτουργούμε στη λογική να επενδύσουμε στις δυσκολίες που δοιηγούν σε σοβαρότερα   προβλήματα στους αντιπάλους μας και να εκμεταλλευτούμε κακόπιστα ένα τέτοιο γεγονός, παρατηρούμε προσεκτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ειμαστε από αυτούς που πανηγυρίζουμε. Εμείς θέλουμε μέσα από τον ανταγωνισμό της ευγενούς άμιλλας, των ιδεών, των αξιών, των επιλογών μας και με το πώς πολιτευόμαστε να κρινόμαστε αυστηρά και να μας αναγνωρίζουν με ένα στέρεο τρόπο την επιλογή τους οι πολίτες ως κάτι ξεχωριστό και υπεύθυνο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ