«Η Πλεύση στη Βουλή στις επόμενες εκλογές και θα ασκήσει μία πραγματική αντιπολίτευση που απουσίαζε»

0
464

Την βεβαιότητα του ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή εξέφρασε μιλώντας στον Alpha Radio ο επικεφαλής της Πυρίκαυστος Ελλάς Γιώργος Καλεάδης. Ο ίδιος έδωσε την εκτίμηση του για το εκλογικό αποτέλεσμα, την δυναμική του κόμματος και ανέλυσε τα πολιτικά προτάγματα της «Πλεύσης» στην Βουλή.

«Εμείς συμπράττουμε ως Πυρίκαυστος με την Πλεύση Ελευθερίας και αν μπούμε στη Βουλή θα εκφράζουμε τις θέσεις και τις απόψεις της Πλεύσης αφού έχουμε κοινές θέσεις. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδειξε ότι έχει μία συνέπεια λόγων η οποία την ακολουθεί μετά το δημοψήφισμα του 2015 και μέχρι σήμερα. Βλέπαμε ότι έχει μία δυναμική, αν σκεφτείτε ότι στην Α’ Θεσσαλονίκης από 2,18% το 2019 πήγε στο 4.6% τώρα και πιστεύουμε ότι θα πάει ακόμα καλύτερα. Πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα βλέποντας πως ο κόσμος υποδέχεται την Ζωή ιδιαίτερα και τα προτάγματα και τις θέσεις της. Έχουμε πλησιάσει πολύ τους νέους, πολλούς ανθρώπους που δε ψηφίζουν και πήγαν ψήφισαν, οπότε εκπλήξεις υπήρξαν και θα υπάρξουν και στις επόμενες εκλογές θα πάμε καλύτερα διότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα πρώτο αποτύπωμα της πολιτικής κατάστασης, δρομολογούνται σιγά σιγά εξελίξεις και βρισκόμαστε στις παρυφές ανακατάταξης του πολιτικού σκηνικού πιστεύω το οποίο αυτό θα εκφραστεί με τον Α ή τον Β τρόπο».

«Τα φαινόμενα πολλές φορές δεν επαληθεύονται, η παλινόρθωση του παλαιού δικομματισμού ΝΔ ΠΑΣΟΚ ίσως να είναι φιλοδοξία κάποιων, εμείς δεν το βλέπουμε έτσι, εγώ πιστεύω ότι οι δυνάμεις των πολιτών θα εκφραστούν, ο τρόπος που λειτουργούν διαφοροποιείται και αυτό δίνει μία δυναμική σε συνεπείς πολιτικές δυνάμεις. Εμείς πιστεύουμε ότι θα μπει η Πλεύση στη Βουλή στις επόμενες εκλογές και θα ασκήσει μία πραγματική αντιπολίτευση που απουσίαζε όλο αυτό το διάστημα, και από την στιγμή που θα μπει η Ζωή στην βουλή θα πάρει… ζωή η βουλή και ο κόσμος βλέποντας την συνέπεια της Πλεύσης της δίνει μία δυναμική που ίσως οδηγήσει και σε απρόσμενες καταστάσεις μελλοντικά, δηλαδή σε βάθος χρόνου ή σε μέσο χρόνο».

«Η αντιπολίτευση έχει να κάνει με το πώς η κυβέρνηση χειρίζεται την διοίκηση σε βάρος των πολιτών, υπάρχουν πολλά νομοσχέδια όπως γνωρίζεις που συνέπλευσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί. Για παράδειγμα εμάς η θέση μας είναι για την συμφωνία των Πρεσπών να γίνει δημοψήφισμα, από την άλλη η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, υπάρχει το θέμα των πλειστηριασμών που κόσμος χάνει ακόμη και την πρώτη του κατοικία, την ακρίβεια σε βασικά αγαθά που δυσκολεύουν τους πολίτες, δεν υπάρχει δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, με τα μνημόνια έχουν περάσει στα χέρια ιδιωτών για 99 χρόνια και θα κινηθούμε σε μία πολιτική υποστήριξης αυτών που πλήττονται και θα συνεχίσουν να πλήττονται, την στιγμή που το ποσοστό φτωχοποίησης των πολιτών αυξάνεται. Στόχος μας είναι μια πολιτική προς όφελος των πολιτών, προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, μία πολιτική προς την κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας της λαϊκής κυριαρχίας, αυτά είναι τα προτάγματα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ