Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας μπαίνει στα σύγχρονα Ευρωπαικά δεδομένα

0
248

Με νέες υπηρεσίες εκσυγχρονίζεται το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ώστε να προσελκύσει περισσότερο το επιβατικό κοινό αλλά και να κάνει την εμπειρία του πιο ευχάριστη και λειτουργική. Ετσι σύντομα εγκαινιάζονται λειτουργίες όπως το να ξέρεις τι ώρα ακριβώς φτάνει το λεωφορείο στη στάση που βρίσκεσαι, πινακίδες ενημέρωσης των στάσεων μέσα στα λεωφορεία αλλά και την έξυπνη κάρτα απεριορίστων διαδρομών που θα μπορεί ο καθένας να την «φορτίζει» από οπουδήποτε, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Στράτος  Μακρογιαννίδης.

«Η καρδιά της τεχνολογίας χτυπά στην Καβάλα, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες εμείς από την πλευρά μας σαν Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θέλαμε να επενδύσουμε πάνω στην τηλεματική, λειτουργούμε δοκιμαστικά αυτές τις μέρες και σύντομα θα παραδοθεί στο κοινό, μία λειτουργία όπου θα μπαίνει μέσα με μία κάρτα ο κάθε επιβάτης, την ονομάζουμε έξυπνη κάρτα, επίσης θα περάσουμε και έξυπνες πινακίδες δηλαδή με μία εφαρμογή να ξέρει ο επιβάτης σε πόση ώρα θα έρθει το λεωφορείο που περιμένει στη στάση. Θέλουμε να εκσυγχρονιστούμε να πάμε με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα για αυτό έχουμε τοποθετήσει σε όλα τα αυτοκίνητα μας μηχανήματα τα ΟΒU που είναι εγκεκριμένα από την Ε.Ε. ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πόλεων της Ευρώπης. Αυτό είναι ένα μηχάνημα που μπορεί να κάνει πολλές λειτουργίες και θα τις θέσουμε στην διάθεση του κοινού και να βελτιωθεί η κατάσταση σε σχέση με το πώς είναι τώρα».

«Οι νέες λειτουργίες της κάρτας απεριορίστων διαδρομών θα ενεργοποιείται από την πρώτη μέρα που κάποιος θα πάει στο λεωφορείο για να την ακυρώσει, αυτό θα είναι το δέλεαρ για τους πελάτες μας καθώς επίσης και η χρονική διάρκεια, δηλαδή ενώ λέγαμε για μία κάρτα μηνιαία, τώρα μπορούμε να την κάνουμε για 10 μέρες ή για 2-3 μήνες κτλ. και σύμφωνα με τη διάρκεια τη χρονική που θα μπορεί κάποιος να έχει στην κατοχή του την κάρτα να πάρει και κάποια μπόνους, εκπτώσεις. Ο κάθε ένας που θέλει να την αποκτήσει πρέπει να έρθει στα γραφεία μας στην οδό Ύδρας για να τον φωτογραφίσουμε, να εκδώσουμε την κάρτα και να μπορεί να την φορτίζει όποτε θέλει».

«Στο μέλλον θα υπάρχει εφαρμογή που θα ξέρουμε σε πόση ώρα θα έρθει το λεωφορείο δίχως να πάμε στη στάση καν, θα μπορέσουμε με αυτό μηχάνημα που τοποθετήσαμε στα λεωφορεία να κάνουμε καινούργιες λειτουργίες για την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Είναι σημαντικό ώστε ο κόσμος να καταναλώνει όπου θέλει αυτός τον χρόνο του δίχως να περιμένει 10-20 λεπτά για ένα λεωφορείο. Στη Λευκή Νύχτα εμείς δεν είχαμε κίνηση γιατί όλοι θελήσαν να κατέβουν με το ΙΧ τους, στο λιμάνι ήταν πάρα πολλά τα ΙΧ, αλλά σκεφτείτε πως από τα παρκαρίσματα δε μπορούσαμε καν να αναχωρήσουμε από την αφετηρία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία Καβάλας γιατί μας διευκόλυναν πάρα πολύ, παρόλα αυτά έγινε το αδιαχώρητο στο λιμάνι και μας καθυστερούσαν».

«Ο κόσμος αυξάνεται αλλά δε φτάνει τα επίπεδα προ κορονοιού, γιατί κάνουμε κάτι μετρήσεις και εμείς από την πλευρά μας. Όχι δεν έχουμε επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, ευελπιστώ όμως σε λίγο χρονικό διάστημα να τακτοποιηθεί και αυτό, πιστεύω έτσι δείχνουν τα πράγματα, βέβαια το επιβατικό μας κοινό είναι κυρίως φοιτητές, μαθητές και κάτι λίγους συνταξιούχους, τώρα ευελπιστούμε και εμείς με τη σειρά μας με αυτή την κίνηση που κάνουμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα για να μπορέσουμε να μπούμε σε ρυθμούς προ κορονοιού. Αυτό περί επιδότησης του δήμου δεν υπάρχει, ότι βάζει ο δήμος βάζουμε και εμείς ως επιχείρηση, βάζει για να επανέλθουμε στα πρότερα δεδομένα. Και αυτή η συμφωνία που κάναμε με το δήμο όχι δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε καν έχει περάσει από το δημοτικό συμβούλιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ