«Το 4-0 είναι πολύ λογικό και πολύ πιθανό αλλά δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα της Καβάλας»

0
4004

Ο στόχος των 4 εδρών στην Καβάλα είναι λογικός, ρεαλιστικός και εφικτός εκτιμά ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας Μπάμπης Δράκος, σχολιάζοντας την επίμαχη αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Θάσο. Ο ίδιος μίλησε για τις δεύτερες εκλογές, τους στόχους τοπικά εν όψει της νέας κάλπης αλλά και που στοχεύει η ΝΔ για να αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά της και τοπικά.

«Νομίζω ότι πήγαμε καλά, ο στόχος επετεύχθη, ο σκοπός τέτοιων επισκέψεων είναι συγκεκριμένος. Με τροχάδην μεν αλλά επετεύχθη ο σκοπός, ο πρόεδρος πήγε και στη Κεραμωτή και στην Θάσο και στην Δράμα και έπειτα έφυγε από την Καβάλα. Ήταν σαφής στις αναφορές του ο πρόεδρος ζητώντας ισχυρή αυτοδυναμία για ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα του κόμματος το οποίο παρουσιάσαμε τους τελευταίους δύο μήνες».

«Για το 4-0 που ανέφερε ο πρόεδρος είναι πολύ λογικό και πολύ πιθανό, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα της Καβάλας αλλά και γενικώς το πως θα γίνει η κατανομή των εδρών σε πανελλήνια μορφή. Νομίζω ότι επηρεάζει το αποτέλεσμα σε νομούς όπως η Πιερία ή η Μαγνησία. Νομίζω ότι ο στόχος που έχουμε βάλει ως νομαρχιακή επιτροπή για αύξηση του ποσοστού μας είναι εφικτός, την μικρή αύξηση του ποσοστού μας κατά 1% που ζητάμε επιπλέον νομίζω ότι είναι εφικτό και θα το κατορθώσουμε. Σε δύο μόνο νομούς της Βορείου Ελλάδος αυξήθηκαν τα ποσοστά μας σε σχέση με το 2019, στα Γρεβενά που είναι μικρή περιφέρεια και στην Καβάλα. Έχουμε βάλει αυτόν τον στόχο και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, νομίζω ότι είναι στόχος εφικτός και θα τον κερδίσουμε».

«Οι 4 έδρες στο νομό είναι συνισταμένη πάρα πολλών παραγόντων που δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα της Καβάλας, εξαρτάται και από εμάς αλλά όχι μόνο από εμάς. Εμείς σε σχέση με την Δράμα π.χ. είχαμε το Νίκο Παναγιωτόπουλο που είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτό έδωσε ώθηση και στο κόμμα πέραν της προσωπικής διαφοράς σε ψήφους και με αιχμή του δόρατος και πάλι το Ν. Παναγιωτόπουλο στοχεύουμε να επιτευχθούν οι στόχοι της δεύτερης κάλπης. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος είναι ο καθοριστικός παράγοντας αυτής της επιτυχίας στην Καβάλα».

«Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι άλλες εκλογές, δε πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, οι κάλπες είναι άδειες και με το γέμισμα της κάθε κάλπης, ξαναδημιουργείται το καινούργιο αποτέλεσμα. Πολλοί φοβούνται την αποχή, εγώ θεωρώ ότι η αποχή θα περιοριστεί κι άλλο, στο χειρότερο σενάριο να είναι ίδια η αποχή. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μεγαλύτερη η αποχή, θα είναι ίση η μικρότερη γιατί πολώνεται το κλίμα, δεν πολώνεται από τη ΝΔ, αλλά από το δεύτερο και τρίτο κόμμα, από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτη φορά δηλαδή το αντιμετωπίζουμε αυτό, κάνουμε μια προεκλογική εκστρατεία και βλέπουμε να μαλώνουν τα δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα ποιο θα βγει δεύτερο και ποιο θα βγει τρίτο. Δε νομίζω ότι είχαμε άλλη φορά τέτοια προεκλογική αναμέτρηση από το 1974 και μετά.

«Η ΝΔ είναι το κατεξοχήν λαϊκό κόμμα, αυτή είναι η άποψη μας όπως διατυπώθηκε από της αρχές της ίδρυσης μας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και έτσι επιβιώνουμε ως παράταξη 50 χρόνια παρόλες τις αδυναμίες, την φθορά, τις συγκρούσεις κατά καιρούς, βλέπετε ότι συντεταγμένα δίνουμε την μάχη και συνήθως παίρνουμε καλά ποσοστά. Έτσι και τώρα σε αυτές τις εκλογές κινηθήκαμε σε χαμηλούς τόνους, με μετριοφροσύνη, χωρίς λαϊκισμούς, με συγκεκριμένα μέτρα και στοχεύοντας στη μεσαία τάξη, στους αδύναμους, στους συνταξιούχους, και σε αυτούς θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε γιατί είμαστε το λαϊκό κόμμα. Θα έχουμε το επόμενο διάστημα μία επίσκεψη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου και της υφυπουργού Τουρισμού Μαρίας Ζαχαράκη την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές. Θέλουμε να κάνουμε μια περιοδεία, να πάμε Νέστο Καβάλα και Ελευθερούπολη και αν προλάβουμε να περάσουμε λίγο από Ηρακλείτσα, Πέραμο και Τούζλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ