«Θα ήθελα να συνεχίσουμε και την επόμενη 5ετία με τον ίδιο τρόπο στο κομμάτι της αλιευτικής πολιτικής»

0
275

 

Στο πλευρό του σημερινού περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου θα δώσει την μάχη του σταυρού ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής και επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση», Ανδρέας Καραγιώργης.

Μάλιστα ο ίδιος ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουλίου την απόφαση του αυτή δημοσιεύοντας μία φωτογραφία του με τον Χρήστο Μέτιο με φόντο την Καβάλα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η συνύπαρξη του ήταν επιτυχημένη. Ο Ανδρέας Καραγιώργης μίλησε για την απόφαση του αυτή αλλά και για τα όσα κατόρθωσαν μέσα στην πρώτη 4ετία της συγκεκριμένης αντιπεριφέρειας.

«Όταν ξεκινήσαμε το 2019 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Μέτιο για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στο συγκεκριμένο κομμάτι και το 2019 είχα οριοθετήσει ως βάση συζήτησης τις προγραμματικές μου σκέψεις εκείνης της εποχής όσον αφορά την ανάπτυξη της περιφέρειας σε συγκεκριμένους τομείς, συμφωνήσαμε τότε και βεβαίως με την πάροδο 4 χρόνων αυτό έγινε πράξη, να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να εντάξουμε εκείνη την εποχή τις δικές μου σκέψεις και τις απεδείχθη ο περιφερειάρχης για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό έτσι όπως εγώ το σκεφτόμουν εκείνη την εποχή. Περάσαμε 4 χρόνια σε μία συνεργασία καθόλα άψογη, βεβαίως με τα up και τα down της, με τις ενστάσεις, τις διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές ιδέες οι οποίες όμως πάντα καταλήγανε σε μία σύγκλιση απόψεων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Με τίμησε δίνοντας μου μία αντιπεριφέρεια πρώτη φορά στην Ελλάδα, ακούγοντας τη δική μου εκτίμηση και άποψη και βεβαίως μου έδωσε όλο το δικαίωμα να κάνουμε μερικά πράγματα σε αυτή την τετραετία και να διεκδικήσουμε πράγματα, πολλά ή λίγα πετύχαμε κάποια πραγματάκια εκεί όπου δεν υπήρχε τίποτα και ήταν όλα παρατημένα τα τελευταία 60 χρόνια, μιλάω για την αλιεία και την αλιευτική πολιτική».

«Η συζήτηση ξεκίνησε από τις αρχές του 2023 και έχοντας πάντα την καλή σκέψη της συνεργασίας η οποία βεβαίως μας δίνει και μία σιγουριά ένθεν κακείθεν και στον περιφερειάρχη και σε εμένα ότι τα 4 χρόνια είναι ικανός χρόνος για να καταλάβουμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε, θεώρησα σωστό και πρέπον να μπορέσω να συνεχίσω αυτό για το οποίο μου έδωσε την δυνατότητα ο ίδιος ο περιφερειάρχης να προχωρήσουμε, θεωρώ ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα προόδου και θα ήθελα να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη πενταετία με τον ίδιο τρόπο, αναφερόμενος πάντα στο κομμάτι της αλιευτικής πολιτικής».

«Την τελευταία τετραετία ουσιαστικά τι κάναμε, βοηθήσαμε διεκδικώντας αποζημιώσεις που δεν υπήρχαν σε ένα κομμάτι του πρωτογενούς τομέα όπως είναι η αλιεία, τις οποίες και πήραμε για πρώτη, είτε ελέω κόβιντ, είτε κλιματικής αλλαγής είτε ελέω ιχθυοαποθεμάτων, καταφέραμε και μπήκαμε στη διαδικασία του προγράμματος που θα ενδυναμώσει πολύ τον τρόπο λειτουργίας, δώσαμε αδειοδότηση σε κτίρια κρατικά τα οποία δεν είχαν και άρα λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να απευθυνθούν και ιδιωτικά σε προγράμματα έξω από την βοήθεια της περιφέρειας, βάλαμε τους βασικούς άξονες λειτουργίας βοηθώντας όσο μπορούσαμε αυτήν την περίοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ