«Σύντομα τα ενδότερα του δήμου Παγγαίου θα αρχίσουν να θεωρούνται και αυτά τουριστική ζώνη»

0
379

Την μετατροπή του Δήμου Παγγαίου σε έναν «καυτό» τουριστικό προορισμό όχι μόνο στο παράλιο μέτωπο του αλλά και στην ενδοχώρα του διαπιστώνουν και οι άνθρωποι του Δήμου αφού και φέτος το καλοκαίρι, οι παραλίες, τα χωριά και τα καταλύματα ήταν κατάμεστα από κόσμο. Για την ανάπτυξη αυτή και πως μπορεί να συνεχιστεί μίλησε στον Alpha Radio ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης.

«Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, για παράδειγμα όταν μέσα στην Καβάλα, μέσα στον αστικό ιστό υπάρχουν τόσο όμορφες παραλίες καταλαβαίνετε ότι δεν χρειάζεται να πάμε και διακοπές για να απολαύσουμε αυτές τις όμορφες θάλασσες. Από κει και πέρα για την επισκεψιμότητα του δήμου Παγγαίου όντως πιστεύω ότι κάναμε ένα νέο ρεκόρ, κάθε χρόνο βλέπετε ότι ανεβαίνει τουριστικά ο Δήμος Παγγαίου σε όλα τα επίπεδα. Όντως αυτές τις μέρες όλες οι παραλίες μας και τα χωριά μας ήταν γεμάτα, βέβαια αυτό δημιουργεί και τα σχετικά προβλήματα με την κίνηση, με τις θέσεις πάρκινγκ που δεν υπάρχουν σε κάποιους οικισμούς αλλά αυτός είναι ένας ευχάριστος μπελάς. Το ευχάριστο από δω και πέρα όμως είναι ότι δεν γεμίζουν μόνο οι παραλίες μας αλλά έχουμε κι ένα μεγάλο τουριστικό κομμάτι που διαχέεται και στην ενδοχώρα του δήμου, δηλαδή τα χωριά μας σφύζουν από ζωή, δημιουργούνται ήδη ξενώνες στα χωριά μας, η Ελευθερούπολη έχει 2-3 ξενοδοχεία και Airbnb, στα Δωμάτια, στη Μεσσορόπη, στη Μουσθένη, σε όλα αυτά τα χωρία αναπτύσσονται σιγά-σιγά ξενώνες και από ότι μίλησα με ανθρώπους εκεί ήταν αυτές τις μέρες όλα γεμάτα».

«Βλέπουμε ότι πλέον αρχίζει να δημιουργούνται και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που λείπανε, ειδικά στο παραλιακό μέτωπο αλλά και πάρα πολύ όμορφοι ξενώνες στα ορεινά χωριά μας. Στη Μουσθένη για παράδειγμα έχει γίνει ένας καταπληκτικός ξενώνας, το ίδιο και στη Μεσσορόπη κτλ, διαχέεται το τουριστικό ρεύμα, κάποιος επιλέγει πιο ήσυχα, λέει προτιμώ να πάρω το αμάξι μου να κάνω 15 χιλιόμετρα και να πάω στην παραλία μου, αλλά το βράδυ να έχω τη δροσιά του βουνού. Έτσι σιγά-σιγά πιστεύω και τα ενδότερα του δήμου Παγγαίου θα αρχίσουν να θεωρούνται και αυτά τουριστική ζώνη».

«Προς το παρόν τα δίκτυα και υποδομές του δήμου Παγγαίου αντέχουν και φέτος είχαμε πάρα πολύ καλή παροχή, ήταν μαζί στην υπηρεσία ύδρευσης, την αποκομιδή απορριμμάτων, στην λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών, μέχρι στιγμής αντέχουμε. Βεβαίως προγραμματίζονται συνεχώς καινούργια έργα γιατί βλέπετε ότι θα επέλθει και πάλι κορεσμός. Το μεγάλο πρόβλημα εκεί που εντοπίζω εγώ είναι στο κυκλοφοριακό, τα χωριά μας έχουν στενούς δρόμους, δεν έχουν τα αντίστοιχα πάρκινγκ για να μπορέσουν να αντέξουν όλο αυτό τον κόσμο που έρχεται από όλα τα μέρη πια των Βαλκανίων».

«Από αυτούς που επενδύουν σε καταλύματα στο Δήμο μας είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι στην πλειοψηφία τους, σιγά-σιγά μας ανακαλύπτουν και οι Τούρκοι, αλλά συνήθως είναι Βούλγαροι που πλέον κάνουν συχνά και αγορές ακινήτων. Και μιλάμε για αγορές πλέον και στα ενδότερα, εδώ στην Ελευθερούπολη, κάνουνε αγορές διαμερισμάτων στα χωριά μας παλιών σπιτιών που τα αναπαλαιώνουν κτλ. Σαφέστατα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουμε κόσμο και το έχουμε καταφέρει, παλιότερα τα προηγούμενα χρόνια μετά τις 15 Αυγούστου τελειώνανε οι διακοπές και ερημώνουν τα πάντα. Τώρα έχει γίνει επιμήκυνση της περιόδου κατά ένα τουλάχιστον μήνα, μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, σαφέστατα υπάρχει μία πολύ μεγάλη ικανοποίηση και πληρότητα από κει και πέρα ίσως αν ευνοήσει ο καιρός να παραταθεί και λίγο παραπάνω, αλλά η παράταση θα χρειαζόταν και άλλα πράγματα όπως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που να μπορούν να έχουν και άλλες παροχές που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Για μένα η παράσταση της σεζόν συμβαδίζει απόλυτα με την ύπαρξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που σήμερα λείπουν από το δήμο Παγγαίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ