Στο top 3 των επενδύσεων για αιολική ενέργεια η Ροδόπη

0
283

Η στροφή της Ελλάδας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και συγκεκριμένα για αιολική ενέργεια τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένη. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει καταιγισμός αιτήσεων και αδειοδοτικών διαδικασιών για πολλές επενδύσεις σε αιολικά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Είναι χαρακτηριστικό πως και τους καλοκαιρινούς μήνες οι αιτήσεις “έτρεχαν” αδιάκοπα, με πολλά projects να σχεδιάζονται από άκρη σε άκρη της χώρας.

Η αιολική ενέργεια αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές παραγωγής “πράσινης” ηλεκτρικής ενέργειας με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα αυξημένο και τις εταιρείες να δρομολογούν συνεχώς επενδύσεις για αιολικά πάρκα και σταθμούς.

Οι νέες επενδύσεις σε αιολικά στην Ελλάδα

“Πρωταθλήτρια” περιοχή στα σχέδια για κατασκευή αιολικών στη χώρα κατά το τελευταίο δίμηνο είναι η Φθιώτιδα, με Βοιωτία και Ροδόπη να ακολουθούν.

Ούτε λίγο ούτε πολύ από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας δρομολογούνται πέντε επενδύσεις σε αιολικά, ενώ Βοιωτία και Ροδόπη ακολουθούν με τέσσερα.

Αντίστοιχα στη Θράκη “τρέχουν” το τελευταίο διάστημα τέσσερα projects αιολικής ενέργειας και πρόκειται για τα εξής:

Πρόκειται για το έργο εγκατάστασης και λειτουργίας τριών (3) αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 9,0MW, στις θέσεις: “Μονοδένδρι», “Θρόνος” και “Πένθιμον” ισχύος 3,0MW έκαστο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης, και των συνοδών τους έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων (4) αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις “Ακρίτας” και “Κανδύλα” του Δήμου Αρριανών στη Ροδόπη.

Κατασκευή Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 53,6 MW στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών σε Ροδόπη και Έβρο αντίστοιχα.

Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 55,8MW στους Δήμους Ιάσμου και Ξάνθης σε Ροδόπη και Ξάνθη αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ